Jump to content

Magma

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Magma's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Magma

    Viltkamera

    Låner tråden litt. Er det noen som har prøvd eller har noen form for erfaring med Reconyx sitt proffkamera PC900 med mmsfunksjon? Selges såvidt jeg har funnet ut kun direkte fra Reconyx, men ferdig oppsatt med simkort til Telenor. Skal tåle ned mot -40, helt usynlig blitz, samt kommer med 2 års garanti. Den åpenbare ulempen er prisen, 1200usd må jo kunne sies å være temmelig stivt, iallefall etter at tollvesenet og staten har fått sitt. Har et eldre reconyxkamera, dette er det eneste som fortsatt fungerer av de som er kjøpt på samme tidspunkt.
  2. Takk for mye bra info. Noen som kan anbefale oppdrettere av beagle? Virker som om det er mange dyktige rundt om, men jeg ønsker helt klart hund som er avlet til jakt.
  3. Jakter rådyr 1-2 uker i året, men har endeløse hareterreng utenfor stuedøra. Velger derfor denne gangen hund utifra hva hvilken jakt jeg har mest tilgjengelig. Hunden kan da få jakte store deler av året, samtidig som jeg ikke trenger bekymre meg for massakre i rein eller saueflokken. Har tidligere hatt Laika for å si det sånn... Det er derfor beagle frister mest, med PBGV rett bak. Regner med at en viss trønder fra Rana dukker opp snart og slår et slag for sistnevnte
  4. Hei! Vurderer å få meg ny jakthund, hovedsaklig til hare og rådyr. Bor i et område med mye sau og rein på beite, ønsker derfor ikke en langbeint harehund, samt at den må være lovlig på rådyr. Koker vel da stort sett ned til dachs, drever, beagle og basset. Hareterrenget mitt kan være snørikt fra oktober og utover, så da er dachs mindre aktuell. I tillegg er den vel ikke kjent som den beste harehunden. Har aldri jaktet med drever, men har hørt rykter om at den har en tendens til å legge ut på langtur samt være litt vanskelig å ha i hus... Basset, spesielt PBGV tiltaler meg, men kan ha mer pelsproblemer i kramsnø enn glatthårede raser. Står da igjen med beagle, jager både hare, rådyr og rev, grei i hus, pen å se på. Eller? Kom gjerne med innspill og kommentarer til resonnementet mitt.
  5. Er ikke helt enig her. Strupebitt er typisk for gaupe. Jerven kan bite i strupen, men har mye kraftigere bitt slik at nakkehvirvlene ofte er knust. Gaupa knuser ikke bein. Hunder har ofte mer uryddig drapsmønster, men det varierer mellom rasene. Har sett sau som er drept av border collie, vorsteher og malamute, og malamuten hadde gått rett i strupen uten mye om og men. De to andre hadde mer bitt i lår og flanke. Store tøffe hunder som fks laika, jãmt, eller polarhunder kan godt gå rett i strupen på sau. Nå har ikke jeg hørt begge sider i denne saken, utifra trådstarters første innlegg synes jeg det høres sannsynlig ut at hunden kan ha tatt 1 sau og 1 lam. De andre manglende dyra er det ikke god nok dokumentasjon for å kreve erstatning for. Jeg ville tilbudt saueeieren erstatning for søya og lammet. Hvis han er noenlunde fornuftig godtar han det, og saken er ute av verden.
  6. Stusset litt på prisen, den ene er $295, den andre $1300. Kan jo isåfall kjøpe 4 stk for prisen av en. Hvis det er samme jakken virker det rett og slett for godt til å være sant. Er det det? Har sett denne til tett oppunder 10.000 i Norge...
  7. http://www.parkasoutlet.com/fjallraven- ... brown.html http://www.fjallraven.us/p-165-thermo-2 ... acket.aspx" target="_blank Dere som har peiling, er dette samme jakken?
  8. Løsningen er jo enkel: Finn en passe mengde stokkmaur, termitter, granbarkebiller eller andre trespisende små rakkere. Sett børsa med løpet ned, fyll på med småkryp, lukk sluttstykket. Etter noen dager skulle vel problemet være løst
  9. Magma

    Meopta Meostar B1

    Noen som har erfaringer med denne serien? Funderer på en 10x42.
  10. Er klar over at det går an å bruke skivelapper, teip, kondomer osv, men er lei av å fikle med teiprullen etter hvert skudd, klistrelapper som ikke sitter i kulda og sinte blikk fra kjerringa hver gang jeg drar på jakt med kondomer i sekken (og enda sintere blikk når jeg kommer utslitt hjem med en halvtom kondompakke). Mulig jeg formulerte meg litt uklart, men er det noen som faktisk har prøvd dette og vet om det fungerer eller ikke?
  11. Er det noen som har erfaring med å montere butler creek linsebeskytter på lyddemperen for å unngå snø, vann, rusk ol. i demper og løp? Vil dette fungere fint, eller er det farlig for våpen eller skytter?
  12. Har testa kameraet omlag ei uke nå, og det ser ut til å fungere bra sålangt. En ting jeg savner er å kunne bestille bilde fra kameraet med mobilen. Greit å vite om det virkelig er lite besøk på åta eller om det er kameraet som svikter. Mener den funksjonen fantes på det kameraet jeg i sin tid bestilte fra ABCfritid. Mulig jeg husker feil men det kameraet som kom i posten er ikke det samme som ble annonsert i begynnelsen.
  13. Forer med Troll tørrfor en gang i døgnet. Dere som har fri vanntilgang, hvordan løser dere det om vinteren? Har så fri vantilgang som mulig, fyller lunkent vann morgen og kveld.
×
×
  • Create New...