Jump to content

fletchmatic

Members
  • Posts

    77
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by fletchmatic

  1. fletchmatic

    70 og 90m

    haha, ja det var loopen jeg mente. Med såpass pundstyrke å draglengde så er det hvertfall ikke hastighet det skal stå på. Jeg brukte ace å carbon tech mc kinney, begge er lette men dyre piler. Brukte x10 for et par år siden, men dem fikk jeg aldri til på 90 metern, samlet fint ut til 70, men ut til 90 åpnet det seg veldig. Har veldig kort drag da, å ikke fullt så mye pund.
  2. fletchmatic

    70 og 90m

    hvilken pundstyrke bruker du? Ikke helt uvanlig at det kan bli marginalt med avstand mellom scope å fjær på denne avstanden, spesielt om man skyter med litt lav ankring. Jeg slet litt med dette for noen år siden, måtte montere kisserbutton litt over loopen slik at jeg fikk flyttet peepen litt opp. Før det la jeg øvre peepknute i munnviken.
  3. hmm, tror ikke jeg har slike innstillinger på mitt sg550m, tror det må bevegelse til for at det skal fotografere..?? mulig jeg tar feil
  4. det er bare å dra opp buen å sjekke at den cammene treffer "veggen", eller stoppen på cammene samtidig. Dette gjør man lettest selv om man har et litt stort speil forran seg, da er det enkelt å følge med. NB: Når man trimmer buer så er det ikke nødvendigvis kulehull i papiret man er ute etter, men å få samlingene tettere ute på banen. Noen buer grupperer faktisk bedre når de er litt usynkrone
  5. om man skyter i buejegerklassen er grensa max 80# (herrer senior), 60# i de øvrige klassene.
  6. jaktdepotet på fauske har hatt billige skudd hvertfall, tror det var 1200kr for 1000 skudd.
  7. hmm, bør den ikke da være i lodd i forhold til den enkeltes skytestilling? Jeg tenker da at om kikkerten er montert i lodd i forhold til våpenet, å skytteren kanter våpenet litt under skyting, så vil jo korset også komme litt skrått?. Derav vil man vel få litt sideveis forskyving ved justering opp eller ned på kikkerten?
  8. hadde også en a-ha opplevelse tidligere i høst da jeg trente på blink v ca 100 meter, hengte blinken på en 36*68mm impregnert trestokk. Etter å ha skutt 5 skudd skulle jeg bytte blink, å til min forbauselse så jeg at stokken hadde 5 gjennomgående hull. Ammunisjonen var tnt å den penetrerte 36mm trevirke enkelt som bare det.
  9. http://www.sureloc.com/products/#huntingsights
  10. for jakt eller blinkskyting?
  11. Du bør hvertfall ikke endre skytestillinga.... fletchmatic har noen som er enkle å justere nærmere, det samme med truball. Du klarer ikke å modde den du har? Om ikke kan du jo prøve en back tension release eller tommelrelease??
  12. Ble stoppet av fjelltjenesten første rypejaktdag i år, de sjekket papirer/våpen å de ville gjerne se rypene jeg hadde skutt (for å se om det var stamfugler/kyllinger). Da de hadde kontrollert seg ferdig så spurte jeg om de ikke skulle sjekke ammoen, da fikk jeg til svar at det hadde de ikke lov til siden jeg ikke ble stoppet mens jeg jaktet. (var på veg tilbake til bilen med uladd våpen). Så for meg virker det som at de bare kan kontrollere ammo mens du utøver selve jakten. Ikke skulle de i sekken min heller. Var egentlig et ganske hyggelig møte med kontrollørene, å jeg er egentlig glad for at de er ute å ser til at jakta går riktig for seg. Så får folk velge selv hva de ladder hagla med, å ja jeg har vel hatt noen blypatroner jeg også i sekken.
  13. er scoutguard 550m samme viltkameraet som 580m?
  14. kjøp deg en nikon monarch på ebay. Kjøpte selv en der å den kom på 2083 ferdig levert, inkl moms. Det var en 10*42
  15. en avtrekker som hjelper med pundene?
  16. om du snakker recurve så er 40# "ganske" hardt. Nå er det mange år siden jeg selv trente aktivt med recurve, men mener at de fleste aktive konkurranseskytterne i landet i dag skyter med buer fra 35-45#. Du skal være ganske over gjennomsnittet for å opparbeide en bra skyteteknikk med såpass kraftige recurvebuer. Compound derimot går helt greit for de fleste voksne å starte med 40-50# buer, for så å øke til 50-60# etter ei stund. I jaktsammenheng på compoud er det vel ikke direkte uvanlig med 70+.
  17. om du ikke er en stor kraftig bamse så bør du ikke ha mere en 30-35 pund for å lære deg å skyte teknisk riktig. kanskje enda lavere faktisk.
  18. fletchmatic

    17 HMR

    cci gamepoint er vel 20 grain den og.
  19. hei, har demper på min .17hmr. Det er MYE forskjell med å uten. Nå er det ikke Hauskendemper jeg bruker da.
  20. så det er med andre ord et helt greit produkt?
  21. Hei, trenger montasjer til en større kikkert på min cz452, på nettet kom jeg over disse: http://www.bkltech.com/BKL-30mm-1-in-wi ... kl-301.htm er det noen av dere der ute som har kjennskap til denne produsenten? er det bare ræl? Ble litt forvirret da det står at disse ringene tilhører 300 serien som skal være for 30mm rør, mens på spesifikasjonene under står det Ring Width: 1" ?? Å hos en annen leverandør står det både Ring Width 1" å 30mm rings.?? http://www.killoughshootingsports.com/i ... 1mb-1.html
  22. mener cabelas har kortversjon av stoney point
×
×
  • Create New...