Jump to content

Taleion

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Taleion

  Rypejakta 2015

  Hei! Jakta et par dager i Lierne, Sørli. Så ikke allverdens, det ble med tre ryper totalt. Lite action i skauen au. Hadde ofte en følelse at jeg var <> ute når jeg kom opp i fjellet, hørte flere skudd og så jegere samt mye bikkjer rundt om... Jeg snublet faktisk over en død rype også. Den var skutt og ikke funnet, jeg anslo at den døde for ikke så altfor lenge siden da jeg fant den, siden ravnene ikke hadde begynt å hakke på fuglen. Denne slang jeg bare i sekken, regnes den da som 1 rype på min egen kvote eller tar jeg den som bonusrype? Kan bli vrient å forklare for en oppsynsmann kanskje, hehe. Observerte de angivelige jegerne ikke lenge etter, flanka dem, da de var såpass langt unna og på vei bort fra min rute gadd jeg ikke forsøke å ta dem igjen.
 2. Hei! En kamerat og jeg tok en tur til et terreng i midtre-gaudal igår og må si at bestanden så virkelig bra ut i år Så flere og større kull enn i fjor, så nå har jeg trua på at bestanden kan dra seg opp på et mer stabilt nivå -dette lover bra! Rypene som hadde skifta til vinterdrakta hadde flokka skikkelig og satt høyt, og det var vel ca 60/40 favør vinterdrakt nå, så da blei likevel et par muligheter på oss begge.
 3. Hei! neppe transvestitt, hehe, men kanskje en fenotypisk variant..
 4. Hei! Noen som har jakta no særlig rundt tr.heim den siste uka (skogsfugl òg forsåhvidt)? Trur kanskje det har snødd hardt endel steder, mesteparten har jo smelta i byen (bortsett fra snøfallet idag da)... Tenkte rundt midtre gaudal f.eks, noen som veit om det er mulig å ta seg rundt til fots framleis?
 5. Observerte silender/ laksender på vanna ved løkken, men de er vel på sjøen nå.. Har du sett no særlig med skogsfugl på statskog-terrenga da? Vurderte å kjøpe sesongkort der selv, men blei for dyrt gitt, valgte malvik-terrenga istedet (totalfiasko...).
 6. Heihei! Tenker meg en tur på hytta og bedrive litt toppjakt ei uke før jul, har idag vært på skytebanen for å teste børsa litt. Den er nå finfint skutt inn på 100m, så det bør være greit. spørsmålet er som følger: kaliberet er 243. Jeg har to typer ammo for hånden, hva anbefaler folket? -Sako Speedhead 90 grains (helmetall) -Remlington core lokt 100 grains (blyspiss)
 7. Har en BSA sweet 22 på min 455 (22lr). En 3-9x40 med kulebanekomp. for 36, 38 og 40 grains kuler. Fungerer utmerket så langt, den kjøper du billig på xxl..
 8. Hei! Handlet meg en brukt Meopta Meostar R1 4-16x44 til en god pris fra Ebay i høst. Frakta kom på 40 dollar og det var med fly og inkludert forsikring. "hørte" om noen som kom seg unna toll og moms ved å få selger til å skrive på pakka at det er en gave, og verdien på varen er under så og så mye, husker ikke helt alle detaljene... Spør alltid selger om fraktpris og om de/h*n faktisk sender til utlandet (som Rapp skriver).
 9. Taleion

  Ølbrygging

  Det smarteste du gjør er å kjøpe fra netthandlere, petit-agentur, maltbua eller vinogbar, de har det du trenger. Min erfaring er tørket maltekstrakt gjærer ut bedre enn flytende (Moss maltekstrakt er ikke best egna til ølbrygging, men fungerer a, leste engang grunnen hvorfor, men husker det ikke lenger)...
×
×
 • Create New...