Jump to content

sandychrimp

Members
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sandychrimp

 1. La inn litt tynn rustfri stål fra en gammel vindusvisker som jeg sølvlodda for å styre magasinet å unngå raklete magasin.
 2. Det ble bra . Måtte ta litt av leppene fra magasinet for å få til å mate skikkelig.
 3. Planen var å bygge magasinbrønn i stokk. Men har gått bort fra det så nå tilpasser jeg Sauer 200 magasin i eksisterende brønn. Jobben er i gang ser bra ut så langt.
 4. Dersom man søylebedder m98 skikkelig . Kan man klare seg uten underbeslag, eller vil det være noe sikkerhetsmessige hull som man tråkker i ? Noen som vet?
 5. Ikke den, men har nå ladet 155 Hornady ELD som skal forsøkes på felt. Har tatt med kronograf . Sauer 200 med 74 cm løp.. Hos meg med max ladet 147 fmj, 45 grs. Fløy de ut med 880ms. Har trappet ned til 43,2 grs nå for ny test.
 6. Ok da så.. er vant til Sauer. 22 men pga vekta (for tung) i forhold til ute skyting så er den solgt. .
 7. Ser ikke ut som noen selger denne i Norge ? Pris?
 8. Hmm.. hvordan er sakoen kontra feks. 455 på sluttstykke gangen? Har du sammenliknet?
 9. Hmm.. Det blir lenge å vente.. mulig man kjøper i 17 hmr og kompletterer med et 22 løp etterhvert. Bakdelen er jo at man må nok få børesmaker til å tilpasse å pynte gjenger sånn at man får skiftet løp selv.
 10. Noen som har kjøpt å vil dele erfaringer?? Jeg vurderer kjøp av en Tikka x1 evt. Sako sin quad. Lurer oxo på evt løp i 17 HMR. Tror vel de har samme sluttstykke så det burde være mulig å bytte løp i en løpsstikke.
 11. Jeg har Spuhr sin montasje. Der har jeg laget til en torx skrue (slipt hodet litt smalere) og nøkkel som jeg får festet den framre skruen på ,selv om kikkerten er montert i basen. Det fungerer bra og tar ikke lang tid å montere av og på , snakker to minutter. Nøkkelen jeg har er en standard torx fastnøkkel som jeg har bøyd lavere i 90 grader slik at den smetter inn under kikkerten.
 12. Fikk kikkerten i går. ser bra ut, men fikk ingen wow faktor i forhold til meoptaen og vortexen jeg har. Tråkors er i 1 bildeplan . Det som slår meg litt er hvor enkelt det er å se gjennom siktet med begge øyne åpen. Lite" bildestøy" la oss kalle det, i forhold til f. eks meoptaen, der er man nesten nødt til å lukke Venstre øye for i se klart i siktet. Nå er det jo forskjellige typer sikter skal sies. 4-16x44 og 6-24x50 på de to andre.
 13. Fikk tak i en SB 1,5-6x42 Klassik. Så jeg gikk for den da. Pent brukt til 5000,- kr.
 14. Hei! Er det Noen som vet om Heen Muffen har samme dimensjoner på Sauer 200 og "vanlig"? Har en muffe på Mauseren til 308 og 243 pipen, men vurderer å kjøpe en til Saueren også.
 15. Hei! Vurderer kjøp av en av disse til elgjakten. Schmidt & Bender Klassik eller Khales Helia C. Begge er 1.5-6x42 med 30mm tube. Er vissnok SF fokus på den ene og FF på den andre Er det noen som har brukererfaringer, evt sammeliknet noen av disse?
 16. Jepp, takker for svar. Det er nok skutt noen hundre elg med "standardladningen 42 grs N140" opp gjennom årene, så føler meg egentlig trygg på denne innenfor normale skuddhold da.
 17. Hei. Ladet opp 165 grs interbond i 308. Brukte 42 grs. N140 krutt. Når jeg sjekker farten får jeg 770 mps.. Tenker å bruke skuddene til elgen men frykter farten er litt for lav? Har noen synspunkter på bekymringen min ?
 18. Fant det ut ja, heldigvis før uvanen med napping av skudd ble for stor. Adlerauget er vekk og vil sannsynligvis kun bli brukt til felt. Har montert hullkorn i 5mm på bane nå for å unngå fristelsen med klippavtrekk.
 19. Har gått i en liten felle, har begynt å skyte med alderauge 0,5 på bane med tilhørende større hullkorn. Oppsettet fungerer bra men problemet mitt er at jeg har dannet meg en uvane, jeg forsøker å klippe avtrekket pga. jeg ser blinken klart og i midten og tror jeg har kontroll på avtrekk klipp, noe som resulterer i alt for variable serier... - Vurderer enden å kvitte meg med adlerauge på banen å sette på normalt hullkorn , gjerne 4,5 evt 5 og begynne å trene med pressavtrekk også på stående? - Eller bruke adlerauge og kansje 5,5 hullkorn slik at hvit sirkel blir liten og dermed trene på klippavtrekk? jukser jeg meg selv på det? Snarvei? Er det noen gode baneskyttere som har en ide om hvilken vei å gå i forhold til dette?
 20. Ligger bare å venter med søknaden til det løsner i forhold til ammo tilgang, tenker på Jaktdepotet, Winge, Ol. Ingen vits i å gå for innkjøp av rifle dersom man ikke får tak i skudd.. Håper det løsner mot sommeren/høsten..
 21. Jeg har Heen muffe. Synes gjengene er litt for grove og har måttet lage meg en pipenøkkel for å dra pipa ekstra fast. Er ikke helt sikker men ut fra bilder kan det se ut som at Rafdal sine muffer har finere gjengestigning? Kjedelig å sku løs pipa i stede for lyddemperen hver gang man har skutt. (ofte løsnet pipa før demperen) Men med litt tilvenning fungerer systemet bra. Dvs. Holde godt i løpet når demperen demonteres.
 22. Hvor får man tak i ammunisjon til 17 HMR?? Har fått godkjent søknad på kjøp men betviler litt pga. det virker vanskelig å få tak i skudd?? Erfaringer noen?
×
×
 • Create New...