Jump to content

BMB

Members
  • Posts

    263
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

566 profile views

BMB's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

3

Reputation

  1. BMB

    Beste hagle til 10k

    Jeg har både Beretta 686 sp og en Benelli M2 som jeg begge ga under 10k for på Finn. Det er dog hhv. 8 og 4-5 år siden, men det går altså an og vil tro det dukker opp noen røverkjøp innimellom. Jeg har hatt mye forskjellig opp i gjennom, alt fra en billig Hatsan og til Blaser F3. Jeg vil anbefale at du venter enda litt lengre og sparer litt mer og kjøper den du virkelig har lyst på. Om du kjøper noe «halvveis» nå så vil du om x år uansett kjøpe den du går og har lyst på. For min egen del er det 686 som jeg alltid faller tilbake på, både til leirduer og jakt, og som jeg liker best. M2 har jeg for å ha en litt lettere hagle å bruke enn 686 (som er en sporting modell) de gangene det er beleilig. Men jeg vil understreke igjen, ikke kjøp noe «halvveis». Det har både jeg og mange andre gjort før deg og endt opp med å bytte opptil flere ganger. Kjøp noe velkjent og av kvalitet som du passer på at passer deg, evt. tilpasser, så har du våpen i mange mange mange år
  2. Siden den kun bruker én base, er den like pålitelig ift. treffpunktsforandring? Er den mer utsatt for å løsne/falle av? Synes «utløseren» virker mer eksponert? Skal sies at jeg har kun brukt originale sadelmontasjer fra Blaser og ikke noe annet.
  3. Er det noen som har erfaring med slik montasje og Aimpoint Micro på R8/R93? https://skytte.astrosweden.se/sv/articles/2.308.2721/henneberger-montage-for-aimpoint-micro-passande-blaser-939597 Er det noe å vurdere eller er det kun sadelmontasje som er verdt å satse på?
  4. Det endte med F3 og ny links stokk
  5. F3 er flott ja! Mulig jeg faktisk kan få tak i en, men i rechts... Så er avhengig av å skaffe links stokk i tillegg i såfall. Blir spennende å se om det kan la seg gjøre.
  6. Ja, det er en ikke så liten utfordring heller. Tror ikke jeg har sett en på bruktmarkedet noen gang, faktisk.
  7. Ja, godt poeng. Cast on/off er ikke det verste, jeg tenker mer på "palm swell". Har skutt noe med en F16 (ikke links) og den passer ikke så aller verst. Det er kolbehalsen og grepet der som "plager" meg mest. Jeg får kanskje være tålmodig å se om ikke jeg klarer å finne en F16 links til en god pris. Etter at Fusion kom så ble de en del dyrere har jeg inntrykk av. Men de jeg nevnte så rangeres de som 1.F16 2.Premier 3.692 ? Det er vel egentlig sånn jeg følte det før tråden her også
  8. Da spørs det nok om ikke det blir Rizzini. Det optimale hadde vært brukt F3/F16 i links, men det tror jeg ikke jeg har sett på bruktmarkedet noengang. Sliter litt med å rettferdiggjøre prisforskjellen på bortimot 15.000,- på brukt Rizzini og ny F16 Takk for synspunkter og meninger!
  9. Jeg har idag en 686 Sporting fra 1997, og er veldig fornøyd med den og den kommer jeg aldri til å kvitte meg med, men jeg vil prøve noe nytt. Har testet og prøvd alle 3 våpnene jeg nevnte, dog bare Rizzini'n som var linksmodell og magefølelsen jeg sitter med heller nok (naturligvis?) litt mot den. Men så var det dette om tennstift skulle ryke eller hva som helst, så innbiller jeg meg at det er lettere å få tak i deler til Beretta og Blaser enn til Rizzini? Eller tar jeg feil? Eller kanskje dette ikke har så veldig stor betydning heller? Sitter og grubler meg helt grønn her om hva jeg burde gå for Tror vel på en måte ikke man gjør noe som helst feil ved å velge noen av disse, men likevel er jeg interessert i å høre hva kammeretfolket mener
  10. Ikke i links dessverre. Har spurt overalt har jeg inntrykk av.
  11. Lurer på om noen har erfaringer eller synspunkter på hvilken sportinghagle som bør velges. Må nevnes at det må være linksvåpen. Alternativ 1: Rizzini Premier Sporting Alternativ 2: Blaser F16 Sporting Alternativ 3: Beretta 692 Sporting En brukt Premier vs. ny F16 vs. ny 692. La oss si 692 vs. F16 først, i disse dager er det vel ca. 30.000,- for en 692, og drøyt 40.000,- for en F16. Er F16 verdt de 10-12-14.000,- man må ut med ekstra sett opp mot en 692? Og videre, gitt at Rizzini'n koster litt mindre enn 692 og er pent brukt, er det da kun smak, behag og magefølelse som burde avgjøre dette eller er det helt soleklart av andre grunner hva jeg bør velge? Noen som har eid/skutt/følt/brukt disse opp mot hverandre, eller har noen synspunkter så tar jeg gledelig imot
  12. Det blir nok til at kikkerten blir stående på drillingen (nesten) permanent hvis ikke det er spesielle tilfeller. Alternativet da i såfall er å sette justerbare kinnstykket på kolben litt høyere, og skyte som jeg gjør med O/U min kanskje? Blir sikkert noe hærk å vende seg til, men det kan jo kanskje være løsningen?
  13. Ja, da prøver jeg heller å "lære" meg å bruke den slik den er. Ikke så fristende å begynne sånn med "smykket mitt"
  14. Har ikke så mye valg der gitt. Venstre - "rifleskur" | Høyre - "hagleskur" Enden på visa blir nok at jeg bare må lære(true) meg til å holde korn under det som skal skytes på. Det vil bli en utfordring når det kommer til å bruke hagla mi i konkurranser og jakt på fugl osv. Drillingen vil bli brukt til drevjakt på rådyr/rev etc.
  15. Jeg skjønner. Så dette er helt vanlig, og dermed noe jeg bare må vende meg til? Det er ikke noe som er oppsiktsvekkende ved det jeg beskriver som gjør at jeg burde få sjekket det ut av en børsemaker e.l.?
×
×
  • Create New...