Jump to content

ChristianB

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

ChristianB's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Helt unødvendig å forhåndssteke kjøtt til pizza. Kjøttdeig, bacon, biff, kjøttboller eller hva enn det er jeg skal bruke, blir lagt rett på pizzaen som topping oppå osten. Selv helt ordinær kjøttdeig smaker langt bedre når det bare blir stekt én gang og ikke to.
  2. Fant en kikkert oppå et skap hos bestemor, og jeg lurer på om noen vet eller klarer å finne ut av hvor gammel denne er? Tok et par bilder..: For øvrig en knallgod kikkert, selv om det er kommet noe sand og dritt på innsiden av glasset.
  3. Ny rekord? Bestilte et hørselvern (det som er på salg på forsiden), en liten dagssekk og noen småting på jaktfall.no klokken 13:21 i dag, og klokken 13:30 mottok jeg mail om at varene var sendt!
  4. Et kompaktkamera kan man alltid ha med seg, og man kan bruke det i nesten hvilken som helst situasjon. Det er også lite og lett, og ikke minst enkelt og billig - og jeg mener, i motsetning til Nor86Way over her, at et kompaktkamera strengt tatt gir mer kvalitet for pengene enn et speilrefleks gjør (siden speilrefleks er langt dyrere og større, og sjansen for at det ofte blir liggende igjen er stor). Speilrefleksen er større, tyngre, mer komplisert og dyrere, men gir selvsagt langt bedre bilder dersom man vet hvordan man skal bruke det. Selv om jeg elsker speilrefleks, skulle jeg ønske at jeg også hadde et kompaktkamera - på gaupejakta på søndag orket jeg rett og slett ikke å ta med speilrefleksen. Nei, kjøp et Canon Powershot kompaktkamera eller lignende. Dersom du etter hvert skulle få lyst til å ta bilder for andre grunner enn bare ta vare på minner (selv er nesten alle mine bilder mer av det artistiske slaget og ikke for minnenes del), kjøp et speilrefleks i tillegg til kompaktkameraet. Profesjonelle fotografer bruker også kompaktkamera de gangene speilrefleksen blir for upraktisk.
  5. Speilrefleks er fantastiske greier. Store kamerahus, store objektiver, høy duppedittfaktor og mulighet for krystallklare bilder. Minuset er at det fort blir dyrt, og et speilrefleks med objektiv tar mye plass og gjerne veier en del. Selv har jeg speilrefleks og har ikke angret et sekund på det, men --- jeg bruker det mye, og jeg har tre objektiver (18-55 kitobjektiv, en lyssterk 50mm og en 100mm macro). Muligheten for å kunne bytte objektiver er den store fordelen med et speilreflekskamera - har du ikke tenkt å investere i nye objektiver for å kunne ta ulike typer bilder (eller stiller veldig høye krav til kvalitet), så vil jeg anbefale deg å ikke kjøpe et speilrefleks. Dersom du likevel bestemmer deg for speilrefleks, husk å bruk pengene på objektivet, ikke kamerahuset -- man får langt bedre bilder med billig kamerahus og kvalitetsglass enn med dyrt kamerahus og middels glass. Hybrid vet jeg ikke så mye om, bortsett fra at det også her er muligheter for å bytte ut objektiver. De er mindre enn speilreflekskamera, men p.g.a. utformingen vil de likevel oppta en del plass. Nei, jeg tror kanskje du kommer best ut av det med et kompaktkamera. Man får kanskje mindre valgfrihet, men langt større mobilitet. Du får et kamera som du kanskje kan putte i lomma, et kamera som gjerne tåler en støyt, og et kamera som er lett å bruke og som du kan ta med deg hele tiden. Du får også et kamera som i koster under fem tusen (en kjapp titt på Komplett.no viser at de ikke fører kompaktkamera over 5.000 kroner), så dersom du oppdager at du egentlig ikke tar så mange bilder, så har du ikke kastet bort så veldig mange penger. Jeg kjenner flere som har kjøpt speilrefleks og som knapt har brukt det... Bortkastet! Kjøp speilrefleks dersom du har tatt noen hundre bilder og føler at kompaktkameraet ikke lengre er nok. Et speilrefleks kan være avskrekkende komplisert, stort og klumpete, og blir derfor ofte ikke med på turen. Et kompaktkamera er enkelt og er såpass lite at man ikke har en unnskyldning for å ikke ta det med. Bildekvaliteten er også god med et kompaktkamera, men jeg lyver dersom jeg sier at en noe erfaren fotograf tar like gode bilder med et kompaktkamera som med et speilrefleks. Likevel mener jeg det vil være mer enn tilfredsstillende i de aller fleste situasjoner --- og det viktigste er selvsagt at du er tilstede i situasjonene! ...Har dessverre ikke anbefaling til et spesifikt kompaktkamera. Kan mye som speilrefleks.
  6. Jeg lager pizza ganske ofte, i snitt blir det nesten en i uken, og det spiller ingen rolle om det er hverdag eller helg. Faktisk laget jeg pizza i dag, en onsdag, som for øvrig var meget god... En genial rett som i utgangspunktet er veldig enkel; bunn, saus, ost og topping. Jeg synes nesten synd på de som ikke har kunnskap eller vilje til å lage denne retten helt fra begynnelsen. Kan ikke legge ut noen oppskrifter da jeg aldri følger oppskrifter selv, jeg tar alt på gefühln! Men kan jo slenge ut et par tips for de som trenger det: -Gode rådvarer (les: gode, ikke nødvendigvis dyre!) er alfa og omega. En flaske ekstra virgin olivenolje og litt finkvernet havsalt bør alltid stå på kjøkkenet. Hvitvinseddik er også å anbefale. -Løk og hvitløk er det ikke alle som liker, men det skal som regel mye til før det blir merkbart, noe som er kjekt å ha i bakhodet dersom man f. eks. har barn som er vrange i matveien. Det de ikke vet, har de heller ikke vondt av... Pizza smaker ikke godt uten løk uansett. -Pizza er ikke sunt, så ikke prøv for hardt å lag en sunn pizza! Det skal være litt sukker i både deigen og sausen. Er du på slanker'n? Spis noe annet, f. eks. knekkebrød med salat eller noe annet kjipt. -Hermetiske tomater er ikke fy-fy! Personlig foretrekker jeg hermetiske tomater i sausen både fordi jeg synes det smaker bedre og er latterlig enkelt. Jeg har lest at tomater som skal hermetiseres, blir høstet på et annet tidspunkt enn de som selges ferske, og at de derfor har ulik smak -- en smak som mange foretrekker. Ferske tomater kan dog skjæres i skiver og has på pizzaen. Hvorfor ikke kombinere? -Ferdig blandet pizzakrydder er heller ikke så dumt, selv om jeg personlig foretrekker å blande selv (på gefühln, selvsagt) såfremst jeg har et arsenal av krydderglass tilgjengelig. Skal man bruke ferdigblandet, er Black Boy/Toro sin den beste. -Ferdig pizzasaus og pizzadeig derimot, det er fy og skam. Ikke er det spesielt godt og det er heller ikke billig. En pizzadeig kan kanskje være litt arbeid, men jeg klarer nesten å lage pizzasaus på tiden du bruker på å åpne lokket på ferdigsausen... -Ruccola! Skyll litt ruccula, rist det grundig (for å tørke det litt) og ha på pizzaen like før servering. -Man trenger ikke så veldig mye kjøtt, og man trenger heller ikke veldig mye ost. Noen av mine beste pizzaer har vært nesten som vegetarpizzaer å regne..! -Og til slutt verdens enkleste pizza: Smør rømme utover en pizzabunn. Ha på tacokjøttdeig (gjerne gårdagens rester), tøm på tacosaus/salsa og nachos, og dekk det hele med masse ost... Topping, topping, topping... Her på bygda er det ikke så veldig mye spennende å få tak i. Men, jeg drar inn til byen en gang i blant, og dersom noen har tips til topping tar jeg gjerne i mot, så har jeg handlelista klar neste gang. Her er noen ting som jeg har brukt som topping opptil flere ganger: -Paprika, i tynne ringer -Løk, i strimler -Hvitløk, i tynne skiver (nydelig!) -Spampinjong, i skiver -Mais -Bacon -Chorizopølse -Serranoskinke -Pepperoni -Kjøttdeig (kan med fordel legges rå på pizzaen før steking. Lag små "kjøttboller", evt blande i krydder, hvitløk etc) -Vårløk, i skiver/ringer (et must, egentlig. I tillegg til å smake fortreffelig på pizza, gir det pizzaen den grønnfargen den sårt trenger--rent estetisk) For øvrig har jeg lyst å nevne at bernaise, laks, røkelaks og egg er ting jeg lenge har hatt lyst til å teste ut på pizza---men aldri gjort. Noen erfaringer?
  7. Her i Skånland kommune er det kroner null på alt såvidt jeg vet. Må jo være greie penger dersom man har et kråkebur og bor et sted med mye kråker, og skuddpremien er på 20-50 kroner? Jeg vet ikke helt hvordan skuddpremier funker, ettersom det ikke er noe slikt her...
  8. ChristianB

    våpenkort

    Her i distriktet lander våpenkortet som regel i postkassa et en dag eller to før våpenet ved vanlig postgang. Mon tro om de har lite å gjøre borte på lensmannskontoret.
  9. Kråke: 6 stk, 12 poeng Skjære: 3 stk, 3 poeng Måke (svartbak): 1 stk, 2 poeng --------- Totalt: 17 poeng --------- Alt skutt med .22LR.
  10. Øverst på VG og Dagbladet sine nettsider står det akkurat nå en sak om at politiet slurver veldig med inndratte våpen m.m., og at de ikke har oversikt over hvor alt ender opp. Nydelig timing.
×
×
  • Create New...