Jump to content

osolheim

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

osolheim's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Og som en generell kommentar er det to forskjellige ting å stå på lerduebanen å rope opp ei lerdue som kommer som bestilt i noenlunde kontrollerbar retning, uten andre ytre faktorer, kontra å skulle skyte i en jaktsituasjon på fjellet med adrenalin osv. Så det er ikke sikkert du trenger å bruke alt for mye energi på ammunisjonsvalget.... Er du allikevel i tvil får du heller ofre noen kroner og dra på lerduebanen med jaktammoen for å verifisere (hvis de tillater det).
  2. Samme her, bruker også Eley Bismuth i min Hawk Femunden. Veldig fornøyd med børsa, riktignok etter individuell tilpasning som kostet nesten like som hagla .
  3. Status: Det ble rypejakt, avstemmingen støttet heldigvis valget med 15 mot 11 stemmer . Kommentarene bidro også til valget. Imidlertid viste det seg at de forventede snøflekkene hadde forsvunnet, og fjellet var bart. I fjellet så vi flere jegere enn fugl, så det ble ikke så lange turen. En liten jakthistorie ble det allikevel ut av det: Løsnet 2 skudd etter en rype som gikk opp i myrkanten nede i skogbeltet helt på starten av turen, så ut som den gikk ned til bakken igjen etter 30-40 meter over en liten kam, så det så ut som det var treff. Fulgte etter og lette relativt lenge til ingen nytte. Mistet også kontakten med jaktkompis samtidig som jeg skjøt, så det ble leting etter både fugl og jaktkompis. Håpet å få ham med også på letingen. Måtte til slutt gi opp begge deler, og det gikk en times tid før vi igjen fikk kontakt. Fortsatte videre en god stund før vi bestemte oss for å vende nesa nedover mot bilen igjen. Jeg tok en avgjørelse at vi skulle legge ruta tilbake via skuddstedet tidligere på dagen i et litt håpløst forsøk på å finne igjen rypa. 150 meter før vi kom ned til der jeg sist så den så jeg plutselig en liten bevegelse under en skikkelig tett skjørtegran på ei myr som jeg tilfeldigvis passerte. Og jammen, under grana satt rypa og trykket etter beste evne! Vi beveget oss rundt grana og prøvde å få en åpning for skudd, men måtte nesten stikke hodet inn for å i det hele tatt se den der den sprang fra side til side under grana. Til slutt gikk rypa ut og på vingene og denne gangen satt heldigvis skuddet som det skulle. Når jeg så hvor vi befant oss i forhold til hvor jeg sist så rypa var jeg ikke i tvil om at det var samme rypa. Må bare si at det var en veldig god følelse å finne igjen rypa som hadde blitt skadeskutt tidligere på dagen, det er ingen god følelse å gi opp letingen. Så tydelig hvor stor fordel det er å ha med hund på jakt (denne helgen måtte hun være hjemme pga. allergi hos en av turdeltagerne). Med hund hadde denne rypa vært funnet igjen umiddelbart. Moralen får vel være å ikke gi opp letingen for lett. Uansett var det en fantastisk dag i fjellet til tross for mange jegere og lite fugl, skyfri himmel hele dagen.
  4. Skal på støkkjakt førstkommende helg, og har muligheten til å velge mellom skogsfuglterreng (800-900moh) og skogsfugl/rype-terreng (900-1250 moh). Det er antakeligvis noe snø i høyfjellet, men sannsynligvis bare flekker. Været er meldt å bli lettskyet/sol, men kaldt. På skogsfuglterrenget vil det antakelig bli plussgrader på dagtid, mens i fjellet holder det seg under 0. Fuglebestandene er ikke noe å skryte av i noen av terrengene, men noe er det jo.. Hva ville dere valgt?
  5. Er det noen som har noen meninger om hvilke vindstyrker som er best egnet til fuglejakt med hund? Både skogfugljakt og jakt på fjellet. Er det forskjell på de to (ut over at vinden normalt sett tar mindre i skogen naturlig nok)? Når blåser det evt. for mye for hunden?
  6. Noen som vet om baner rundt Oslo/Akershus (vest helst) der man kan ta skyteprøven også etter at jakta har begynt og fram mot jul? Kan se ut som det går i fjellhallen som Solemskogen disponerer, men ikke veldig tydelig informasjon på nettet syntes jeg.. Andre alternativer som dere vet om?
×
×
  • Create New...