Jump to content

Copernica

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Copernica

 • Birthday 05/18/1983
 1. Som sagt. Jeg gjør det fordi rifla har stått ubrukt i 40 år og ikke vil bli brukt uansett. Og det er lavbudsjett, gjør selv og lær som er stikkordene.
 2. Hvis ikke du er en blodinteressert skytter som mener halve husstandsbudsjettet skal gå til våpen og ammo, men mer typen som kanskje drar på jakt den ene uken i året? ..kjøp brukt, prøv det, finn ut om du liker det eller ikke, og avvent. "han ene" på elglaget med rifle, kikkert og kit til over 40.000 har postert i fire år nå, og fortsatt ikke sett en elg. Jeg skjøt en med farfars gamle mauser fra loftet. Så ville jeg plutselig ikke ha turbo-tikka med astronomisk teleskop allikevel? En elg på 50 meter ser stort sett lik ut om kikkerten koster 5 eller 15k. Kosemauser med 4x Tasco gjør susen det og. På finn.no kan du jo kjøpe alle våpnene til de som kjøpte for flerfoldige tusen men som ikke likte det allikevel ..og før folk klikker i vinkel her så snakker jeg som en som har andre dyre interesser i tillegg til jakt, og som kun jakter en uke i året - foreløpig.
 3. Å kjøpe aktive hørselvern inngår ikke i ombygging av en Mauser:) Det som interesserer meg er forskjellern på .308 + 50cm pipe + demper versus 30-06 + 50cm pipe + demper. Noen som har en DIY på omsveising av hevarm?
 4. bump! Ser ut som vi har samme prosjekt i tankene. Har du kommet noe videre? Jeg er forsatt i planleggingsprosessen og samler info. Sveisejigg til hevarm så bra ut! Men du sendte den til sveising allikevel?
 5. hmm. Så ser det ut til at jeg beholder den 30-06 da (flatere kulebane - var det jeg mente) Finnes det motargumenter til 30-06, 50cm pipe og demper? Det du skriver er stort sett det jeg vil gjøre, med unntak av ny stokk, som kun blir bestillt om jeg har maltraktert den gamle forbi ubrukelighetspunktet. Noe av gleden her skal være trearbeid! Issues jeg ser for meg med stokken er følgende: - Har sett modeller med kortere overtre som slutter fremfor baksiktet når dette er montert foran utkasteråpningen. På andre mausere går overtreet helt til låsekassen og baksiktet sitter på bakre del av kassen.. Kan noen av/bekrefte disse variantene? Jeg ønsker meg samme utseende på overtreet som 73alfa (se øverst). vil det være langt nok? Dette får jeg selvsagt svar på ved en titt på rifla, men har ikke tilgang til den før om en måneds tid. Korrekt benevning på alle deler ønsker jeg meg og tilgang på. Ble mye foran, bak fremfor og akterut her nå. -Stokken er beregnet for åpne sikter, og da regner jeg med kolbekammen blir for lav til kikkert. Ergo må jeg sage ut et stykke og sette inn hevingsmekanisme (gleder meg!) I tillegg blir det av med stålkolbekappe, på med limbsaver. beholder ellers hullet og remfestene i kolben, men sliper beiser og oljer den "pen" - om det går.
 6. Det å finne en M67 er kanskje allerede en økonomisk bommert. Spørsmålet er da om min 30-06 blir hyggelig og allikevel presis med kort pipe og demper, eller om jeg er tjent med å konvertere til .308 (min tanke er nå at mindre krutt i 308 vil gi mer variert treffpunkt med kort pipe, sammenlignet med 30-06. Er det stor forskjell i rekyl?) Jeg har bakgrunn fra forsvaret som instruktør i automatrifle og pistol, så god teknikk har jeg og godt våpen vil jeg ha stor glede av. Er bare jakt og boltrifler jeg har liten erfaring med.
 7. På loftet har jeg tre mausere stående. Alle er etter farfar, og er knapt rørt siden 70-tallet. To er med jaktstokk og kikkert, og en i orignial 30-06 HÆR-stand. Ettersom jeg bruker dene ene med jaktstokk og 8x57mm til elgjakt, fortsetter de to andre å samle støv for førtiende år på rad. Ren tragedie, og derfor har jeg nå bestemt meg for en overhaling. Den utvalgte er den som fortsatt er i originalstand, en M98 30-06. Outline for prosjektet er som følger, og jeg trenger litt tilbakemelding på noen av punktene i planen min. - fjerne åpne sikter, kappe og gjenge løp for demper. - hevarm, kvartsikring - overhale stokken og modifisere denne som jeg finner passelig (kapp, puss, mørk beis og olje, justerbar kolbe for å nå opp til kikkerten?) - lang skinne og "billig" kikkert - nytt avtrekk Key her er lavbudsjett, arbeidsglede, læringsmomentene som følger med en slik prosess og den overhengende muligheten for å lære av sine feil. Jeg gjør IKKE dette som en lett vei til god rifle, bare til en elgvelter med eget preg. Som inspirasjon ser jeg opp til 73alfa og hans skyttergravskompis som ble gjort for noen tusenlapper: Bruksområde er stort sett elg. Kanskje og et rådyr eller en hjort? Det er et par momenter jeg trenger ekspertuttalelser på, ettersom jeg fortsatt er en ung og uerfaren jeger/børsemakerspire; Jeg har en dame som gladelig jakter rype, men som kvier seg for riflejakt pga rekyl og smell. Har en tanke om at en snill rifle med lite rekyl kanskje vil lokke henne ut på jaktmarkene? Derfor har jeg vurdert å konvertere til .308 og montere demper. samtidig ønsker jeg så kort løp som mulig, som 73alfa sin 50cm pipe. Er dette forenlig med presisjon på lengre hold? Vil det gjøre noen forskjell fra om jeg beholder den i 30-06? oppfører disse to seg forskjellig på langt hold med kort pipe og demper? Er det økonomisk helt på bærtur? Når det gjelder presisjon på lengre hold (som jeg også kunne tenke meg!) - burde jeg heller sett etter en M67 å ta utgangspunkt i? Er det forskjeller i pipe på modellene? Tar i mot all lærdom om Mausere med åpne armer. Jeg kan mye rart, men dette er nytt for meg. Planen er å bli lærd, bygge et laderom, kose seg i verkstedet og bli bedre kjent med alle på Kammeret. Farfars gammelmauser, og min første elg, 2011.
 8. Copernica

  Elgjakta 2011!

  Tredje året jeg er med på jaktlag, og ENDELIG var det min tur til å få felt noe. Faktisk første gangen jeg får noe på jakt i mitt liv.. Fikk inn sekstagger og kvige på posten, men oksen dro sin vei. Fikk denne ruslende inn fra 170m til 30m før den datt. Ett skudd, falt etter ti meter. Farfars gamle mauser gjør susen.
 9. Copernica

  Tikkaklubben

  Kort spm til dere Tikkafolk: Jeg ser etter jaktrifle nr. 2 da jeg er ønsker meg bedre avtrekk enn det jeg har på min ombygde jaktmauser fra krigens dager. Har etter å ha tørrprøvd mye forskjellig siktet meg inn mot Tikka T3. -jeg har skutt 10-15.000 skudd med forsvarsvåpen tidligere, og mener jeg er en god skytter. Lite erfaring med boltrifler, men skal på min andre elgjakt om en uke. Riflen er til Elg, rein og mindre, og jeg har lagt min elsk på .308 -ønsker meg demper, og tar godt bare på tingene mine, så stainless er ikke noe krav. Derfor lurer jeg på følgende: Bør jeg kjøpe .308 T3 Lite, kappe den og gjenge for demper (hva er optimal pipelengde?) eller er det lurere å kjøpe Stainless som er ferdig gjenget - for 2000kr mer?
×
×
 • Create New...