Jump to content

Nebel

Members
  • Posts

    77
  • Joined

  • Last visited

Nebel's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg skulle så gjerne prøvd meg litt på gåsejakt i høst, men sliter litt med å få tak i et jorde jeg ligge på. Er det noen som vet om jorder som man kan risikere å få jakte på i området Elverum, Rena, Løten, Stange? Tar gjerne due, and, kråke og rev i samme slengen selv om det er litt off topic. Send meg gjerne en PM.
  2. Har den samme Veidemann buksa. Der du kan ta ut foret som er fleece? Kjøpte Smygjeger jakke. Buksa blir for kort for meg å gå i, så den er så og si ubrukt. Jakka er jeg strålende fornøyd med. (Kunne tålt bittelitt mer regn, men holder til smygjegerbruk.)
  3. Svært fornøyd med jakka. Stille, myk, holder vann slik passe, nok til at jeg aldri ha vurdert å ta med regnjakke. Buksa derimot.. er for kort i beina, så den er bare prøvd på soverommet.
  4. Mange takk for lynkjappe svar! Vekt spiller ingen rolle. Skal ta en telefon og høre med Harkila og Bergans, så får man heller stikke en butikk og prøve medium og se hvor mye som på syes på i de forskjellige modellene.
  5. Jeg har en 597 som jeg har hatt lenge. Den skyter i snitt 2-4 skudd før det er matetrøbbel. Den har aldri gått spesielt bra, men er likevel ganske morsom da. Skulle jeg kjøpt på ny, hadde jeg ikke kjøpt det.. men man lærer så lenge man lever. Noen ganger er det lurt å ta med den læringen fra noen som har erfart det selv. Eller ikke. Fritt valg, men hvis det står mellom de to.. hadde jeg kjøpt den andre.
  6. Flere aftermarket-produsenter merker ikke dette i utgangspunktet, men selger likevel i "original" embalasje. Har opplevd flere plasser i utlandet at butikkene har kjøpt fra billig leverandør og merket utstyret med klistrelapp på embalasjen. Eller om du har kjøpt rett fra nettet.. Har selv kjøpt choker i Norge fra store forhandlere og disse har vært merket forskjellig (ikke med hakk, men på siden), men hatt akkurat samme fysiske mål. Har bl.a en Cylinder (uten hakk, men skrevet cylinder på siden), en improved Cylinder (uten hakk, men skrevet IM CYL på siden) og en Modified til remington'en min. Og alle har samme diameter og godstykkelse..
  7. Skyter begge kalibre og er enig i at 6,5 er et mer "fornuftig" valg. Grunnen til at jeg bruker .223 er at det er så vanvittig mye artigere. (Synes jeg da). - Den veldig stille med lyddemper, noe som ofte resulterer i flere skuddsjanser, så kan man f.eks ta flere kråker i samme flokken. - Den har flat kulebane, noe som hjelper godt på mindre skadedyr som ikke følger "tråkk" som større dyr og avstandene kan variere stort fra samme posten. - Den har lite rekyl, er lett og lettskutt, samt at du kan ha med deg et lass ammo uten å bære deg ihjel. - Det er et krevende toppjaktkaliber på litt avstand, så vind må du ta høyde for. En liten avstandsmåler er kjekk å ha, i hvertfall til du blir dus med utstyret. 6,5 er stort sett bankers. God, solid og forutsigbar, så skulle jeg hatt et pålitelig våpen og spesielt for første gang, hadde jeg nok valgt 6,5. (Om jeg ikke var skuddredd.)
  8. Her var det mye engasjement! Problemet mitt er at jeg er 195 og 80 kg. Store vansker med å finne bukse som er lang nok og som sitter noenlunde. (Oftest plass til to..) Liker å kunne feste dem rundt støvla og kunne sette meg på huk uten at noe gir etter..
  9. Fant du ut av dette? Jeg har en M77 hawkeye i .223 Kan ikke si meg fornøyd med samlingene, da jeg har vanskeligheter med å holde de i 10'ern på 100m. Ironisk nok er Remington UMC 55grs det som går best av det jeg har prøvd av treningsskudd i den vektklassen.. Det kan synes som om 62grs BT stabiliserer litt bedre, men jeg har ikke kommet så langt ennå, selv om ladepressa står og venter.. Nå er jeg en noenlunde erfaren skytter og er vant med 6,5 i sauern (eller .22 innlegg) og det går alltid hull-i-hull. Hvis pipa blir veldig varm og spredningen øker pr skudd (det ser du om du skyter på elektroniske skiver), så bør du absolutt få sjekket beddingen og ikke skyte den for varm. Om beddingen og momentet er riktig er det bare å skyte og pusse, skyte og pusse som nevnt tidligere. Flere av riflene her i huset er nøye på moment på festeskruene og da snakker vi om at +/-0,5 Nm kan være avgjørende. Forresten, jeg trodde ikke MKII kom i 30-06? Det gjør derimot Hawkeye og en Kanadisk versjon, men sistnevnte har kortere løp..
  10. Nebel

    Lanber 77 EST

    Har en Lanber 77 EST Lurer på om den er kompitabel med stål? Finner ikke noe info noe sted..
  11. Trombone: Ganz recht! Takk for det! Da var det vel ikkeno rart jeg ikke fant noe forbud..
  12. Jeg lurer på om det er noen generell regel for jakt fra RObåt/kano på innsjø? Dvs, er klar over at grunneier må gi tillatelse, men hva med offentlige/kommunale eide vann og elver? Ofte er det ikke ikke info om dette, og heller ikke veldig lett å svar på spørsmål, spesielt ikke hvis svaret KAN risikere å stå i ett-eller-anna regelverk?
  13. Noen som har tips til jaktområdet på østlandet - Østerdalen?
  14. Har hatt 3 buhundtisper (svart og renraset) og det har ikke stått på jaktevne og -interesse. Den første var desidert den beste, som uten mer trening enn vill jubel og ros fra min side drev det meste av vilt midt i glaninga på meg når vi gikk tur. Favoritten var desidert ekorn, mus og van. Så kom elg og rev/storfugl. Ikke vist større interesse i rådyr og grevling, med mindre vi har snubla over det. Har vist interesse for gaupe innledningsvis, men har klart å avvenne det. Ingen av hundene har vært vanskelige å avbryte i losen, utenom på ekorn. Første bikkja var nesten skummel å ha løs i skogen, for da møtte man til stadighet elg på stien. Når hun tok stand på fugl, gikk hun konsekvent rundt fuglen, slik at den fløy mot meg om den tok til vingene. Jeg har fanget orrhane med hendene for den bikkja. Den andre bikkja var den stilleste, raskeste og hadde merkbart større interesse for rev. Den har tatt en rev på egenhånd, da den nådde den igjen på et hogstfelt en dag vi gikk tur. Den løp også etter ekorn oppe på hon-gjerdet.. Har hatt ca 2 mål naturtomt som har vært "inngjerdet", men etter et par rømninger, så har det gått fint for alle 3. Porten og et par grinder har stort sett stått oppe hele året. (Og det koster dem ingen kalorier å hoppe over heller..) Jeg har ikke skutt vilt for dem, da jeg har likt best å jakte støkk og med feller. (Men ser etter fuglehund nå).. Vorsteh anyone? Når det gjelder bjeffing, så gjør de det! Den andre bikkja vår bjeffet så og si ikke før mora døde, men det tok seg brukbart da. Mest bjeffing er det selvfølgelig vilt som sørger for, men det deler førsteplassen med besøk og folk som går forbi. Alle tre har gått bra sammen med andre hunder og den første har i tillegg vært rolig, naturlig sjef og problemløser for aggresive og urolige hunder. Alle har vært lekne, glade, ingen sykdommer før 9 år. Har faktisk gått fint i lag med kaniner(!), både ute og inne. Det samme gjelder hester, kuer og høns. Sauer har gått etter hvert, så lenge det har vært gjerde imellom og at man sier ifra før de har fått "lock-on". Bilkjøring har gått bra etter 5X 15 min turer med den vanskeligste. Alle har hatt tørrfor stående fremme dagen lang, med unntak av den siste som har fått begrensninger de siste 2 årene. Alle hundene har reagert voldsomt på mørkhudede, 2 har i tillegg reagert på skjegg og 1 har reagert på hatt. Bortsett fra det er det ingen negative menneskelige relasjoner. Vi har plukket mat ut av munnen på samtlige uten problemer. Ingen har heller reagert på babyer og små barn. Skulle gjerne hatt buhund som jakthund igjen, men ønsker å bruke den samme hunden til trekk og kløv i tillegg til at fruen vil ha en større hund med lavere lydnivå..
  15. Er det noen som jakter rev i området Elverum-Rena?
×
×
  • Create New...