Jump to content

EagleEye

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

EagleEye's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Billig mantlede kuler i .40 S&W 180gr er mangelvare. Til DSSN skyting er det billig i bulk som gjelder.
  2. Hei Ser at du i listen din har byttet om NM8 og NM9. NM8 = PATRON,7.62 MM X 51, KORTHOLD PLAST NM8 ("Blåplast") NM9 = PATRON,7.62 MM LØS X 51,PLAST NM9 ("Rødplast") I reglementet "MS 5-8 7.62mm X 51 AUTOMATISK GEVÆR 3" (1967) så er NM63 nevnt som kortholdspatron med "Prosjektil og patronhylse av blå plast". I det samme heftet er det også nevnt en patron som heter "Løspatron NM 64. Prosjektil og patronhylse av olivengrønn plast" 7,62x51 ekserserpatron er riktig benevnt med betegnelsen NM42 Etter hva jeg husker så ble det også produsert en drivpatron som het NM52, denne hadde stjernebrettet som var forseglet med voks. Du mangler også: NM12 = "9 mm LØS" (Rødplast) NM26 = "12.7 x 99 LØS" (Rødplast - 1. gen - Rund tupp) (Ble erstattet av NM138 med 2 flate sider på prosjektilet) NM125 = "9 mm øvingspaton m/sporlys". Patron med redusert ladning for bruk i M-72 9mm øvingssystem NM219 = "30x173, ØVING M/SPORLYS" NM222 = "30x173, MP-T/SD" NM227 = "84 MM ØVING" NM236 = "40x46, ØVING M/SPORLYS" NM246 = "40mm LØS L/60 SALUTTPATRON" NM250 = "5.56x45, KORTHOLD" NM257 = "4,6x30 SKARP" (Til H&K MP7)
  3. Hvis din hylse er lik den til venstre på bildet, så er den produsert av S&B: "Sellier & Bellot, Prague, Vlašim, Czechoslovakia" Det er ikke en Davidstjerne, men en vanlig stjerne som benyttes i mange av S&Bs bunnmerkinger. Her er et annet bilde fra nettet som viser noen eksempler på S&B bunnstempler brukt gjennom tidene (ikke uttømmende, men viser noen forskjellige stjerner)
  4. 7,92x61 mm også kjent som "7,92 Tung". Utviklet til norske ”Colt mitraliøse M/29” pga ønsket større rekkevidde (brukt i rollen som antiluftskyts). Den har et prosjektil på 14,2 gram og en Vo på 760 meter/sek og en effektiv rekkevidde på 1200 meter. Patronen ble tatt i bruk i 1937 og var i fortløpende produksjon fram til 1944 på Raufoss Ammunisjonsfabrikk. Denne patronen ble kun brukt i den norske Colt mitraliøsen og har ikke vært i produksjon utenfor Norge (så vidt jeg vet). Andre navn på kaliberet (Det eksisterer skarp, sporlys, løspatron og ekserserpatron): 7,92 x 61 Norwegian MG 7,9 mm Patrone Ss 294/2 (n) 7,92 x 60,8 Norwegian 7,92 mm Norwegian
  5. Norma har laget en ladevektskalkulator som lar deg regne ut hvor mye krutt du skal bruke for å få samme utgangshastighet ved forskjellige lotter. Dette gjøres ved å ta utgangspunkt i max/min hastighetene fra din boks og ønsket hastighet (bruk hastigheten du har kronografert i ditt løp). norma-skytterlag.net (Det er en feil på beregningsknappen på siden, så du må trykke på firkanten der det mangler et bilde)
  6. Da er dette en svensk produsert patron. Men, FFV har også produsert patronen for norske forsvar. FFV = Förenede Fabriksverken, Karlsborg, Sverige
  7. Dette er nok en svensk produsert redusert patron for 84mm. Svenskene benytter hvit merking for sporlys, mens nyere norsk merking er rød (tidligere oransje). Hvis du legger ut ett bedre bilde av bunnmerkingen, så er det lettere å stadfeste opphav på patronen.
  8. Hei Bruker selv en Glock Gen 4 til production og det funker bra for meg. Men, det er en tjeneste pistol så du finner sikkert andre merker/ modeller som er bedre til konkurranse bruk. 1. Det eksisterer forlengede magutløsere til de tidligere modellene og jeg håper Glock kommer med en til gen 4 snart. Jeg synes den originale er litt liten for hurtig mag skift. Husk at du må bruke deler fra Glock for å kunne benytte den i Production. 2. Ja, medium skal være lik grepet på gen 1-3. Jeg bruker min uten grepsplater nå, da jeg faktisk liker det litt smalere grepet det gir (brukte gen 3 fra Forsvaret tidligere). 3. Enig med forrige taler. Den første generasjonen magasiner kom uten stål innlegg hele veien og det gjorde at magasinene ikke dropper. Alle senere generasjoner har hatt magasiner med stål hele veien slik at de dropper. Du kan lett se hvilken type mag det er ved å se på hakket bak patronen på magasinet. Hvis hakket er buet er det første generasjon magasin som ikke dropper. Alle de senere generasjoner har hatt et firkantet hakk / åpning i bakkant av patronen. Magasin 2 & 3 er eksempler på 1.gen. De andre ( "4 - 8" ) er senere generasjoner med firkantet hakk i bakkant av prosjektilet.
  9. EagleEye

    WCC 04

    Hylser med WCC bunnstempel produseres av "Western Cartridge Company (Olin), East Alton, IL". Så vidt jeg kan se av Wikipedia så er dette firmaet assosiert med Winchester ammunisjon. http://en.wikipedia.org/wiki/Western_Cartridge_Company
  10. Hei Jeg bruker ultralyd vasker på mine hylser. Tar ut tennhettene før vask, da slipper man å vaske / rense hettelommene manuelt. Bruker Salo og sitronsyre i vannet. Det gir fine blanke hylser Personlig så har jeg en fra Engbo, men det har kommet flere og billigere løsninger på markedet i dag.
  11. Hei Denne linken gir deg en fin oversikt over tysk 7,92mm ammo fra krigen. http://home.scarlet.be/p.colmant/792color.htm
×
×
  • Create New...