Jump to content

PkBjørn

Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

PkBjørn's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. ok. Takk. Stemmer nok med 60 - 70 tallet. Noe arvegods etter min far. Så jeg er usikker om jeg skal prøve å selge dem eller strippe dem og smelte blyet. Har vel ca 100 stk eller så.
  2. Noen som aner hva dette er? Alder, type evt og verdi?
  3. PkBjørn

    Denne lovlig?

    De to paragrafene jeg har bleket er de to jeg vil si pistolen faller innunder med denne påmontert. Skal ikke se bort i fra at noen vil si at B også kommer inn i bildet. Hadde det vært morsomt å ha en sånn? Jess Er det lovlig? Hvis det er det, og "noen" finner ut at det er det, så går det nok fort over lell. Ja, denne "noen" er altid fremme og ødelegger.
  4. PkBjørn

    Denne lovlig?

    De to paragrafene jeg har bleket er de to jeg vil si pistolen faller innunder med denne påmontert. Skal ikke se bort i fra at noen vil si at B også kommer inn i bildet. Hadde det vært morsomt å ha en sånn? Jess Er det lovlig? Hvis det er det, og "noen" finner ut at det er det, så går det nok fort over lell. Men pipe er pipe, og ingenting er påmontert pipa. Ingenting er gjenget på løpet, og den er ikke påsatt lyddemper med triariien. Og pistolens vekt FRA fabrikken er standard og lovlig. Vekt med eks triarii står eet ingenting om. Slik jeg tolker loven så er ikke dette ulovlig
  5. PkBjørn

    Denne lovlig?

    Det finnes mange sære folk i skyttermiljøet som ikke tåler "useriøse". Da er det bedre med flatfyll under elgjakta vet du. Roni og triarii er kjempeartige produkt som man burde kunne bruke uten å bli utskjelt. Men jeg er usikker på lovligheten. Jeg klarer ikke finne at det bryter med paragraf 2 i forskrift om lovlige og ulovlige halvauto skytevåpen.
  6. PkBjørn

    Denne lovlig?

    Det må bryte med to eller flere egenskaper for at det skal bli ulovlig står det. Og ved å sette en pistil i en eks triarii så bryter man vel vitterligen bare en, ergo er den lovlig?
  7. Men et våpen er ikke magisk? Dvs at når man ikke besitter ammunisjon, har dobbelsjekket våpenet, så kan man posere for fotografen uten fare. Det er ubetydelig for deg om det er ammo eller ikke i våpenet så lenge det er et bilde. Du har heller ingen anelse hva forhåndsregler de har foretatt seg. Det samme gjelder på youtube. Folk som viser våpen der pleier å ta en sikkerhetssjekk for å unngå kjeft. Hvorfor? For å bevise for andre at de kan det? Forholdet representerer ingen fare for andre.
  8. Lol. Dette er en møkkakniv med stor M. Fikk en av min mor. Kjøpt på netthandelen. Måtte flire når jeg fikk den. Jeg kløyvde noen planker med den. Skjedde det som måtte skje. Den knuste. I småbiter.
  9. Den påtenkt meg? Har ikke sagt noe annet...... Nei. Var nok mere svar på: Driver selv og leter etter kolbe og magasin til ei rifle, men har latt være å prøve gråsoner og annet, siden det blir bare en måte å lure seg rundt regelverket. Men slik fungerer amerika. Forhandler sender til en usa adresse. Han har ikke grunnlag for å vite at dette ville vært en opprettet postadresse. Det finnes web sider som oppretter adresser for deg, mottar pakkene og videre sender pakkene til deg. Nettopp pga at ikke alle amerikanske webbutikker sender til eks europa. Det trenger overhode ikke bare være våpenrelaterte produkter det er snakk om. Dette er en måte å omgå regelen men så lenge det ikke står spesifikt at det ikke er lov så må det kunne sies å være lov. Slike postadresse firmaer ville så vært ulovlige eller ha sterke restriksjoner på hva de kunne motta og videre sende, og sist jeg sjekket stod det ingenting om restriksjoner på hva de videresender.
  10. Men det er fremdeles ikke lovlig.... Hva slags magasiner er det snakk om? Vanlige ar15 magasiner. 30 skudds.
  11. Vanlige ar15 magasiner. 30 skudds.
  12. Hei Takk for svar. Jeg uttrykte meg uklart. Jeg vet at usa har restriksjoner på eksport av magasiner og slikt. Det er en anben mulighet ved å opprette postadresse i usa og få varene videresendt derfra. Det jeg tenkte på var om norge har regler for å "importere" magasiner. Jeg tror ikke det selv men litt kjipt å miste noen titals magasiner i posten.
  13. Lettere med tilgivelse enn tillatelse. Skulle noe dukke opp hadde du nettopp flyttet delene eller nettopp hentet rifla uten vitale deler. Ingen plikter å forklare seg for politiet.
  14. Noen som vet om det er restriksjoner på å kunne kjøpe magasiner og annet "uskarpt" våpen utstyr fra usa? Mener å ha lest at danskene må ha tillatelse til eks magasiner. Kjøpet er til eget forbruk.
×
×
  • Create New...