Jump to content

Kam

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Kam

  1. Dette ser ganske så praktisk ut: http://www.midway.no/epages/MidwayNorge.sf/no_NO/?ObjectPath=/Shops/MidwayNorge/Products/870529&ff_pos=14&ff_origPos=14&ff_simi=99.98&ff_TrackGUID=504787C4-DDBD-4775-8891-1414141BBDA6
  2. Jeg har også vært på utkikk etter andre sikter til min Shadow, finnes det noen som ikke krever tilpassning av børsemaker? Jeg vil helst ha et justerbart baksikte og et vanlig korn foran (klarer ikke å bli venn med fiber korn). Jeg kikka på de som finnes på PVAS sine sider, men jeg fant ikke det jeg var ute etter.
  3. Kam

    Plassering av baner..

    Her finner du dei fleste antar jeg http://www.kammeret.no/portal/norske-forbund-og-klubber/107-skytebaner-i-norge
  4. Kam

    Første pistoler

    Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle kjøpe 3 våpen så snart jeg var ferdig med mine 6 mnd. Jeg regnet med at for å få 3 (nye) våpen av grei kvalitet som ville dekke de fleste øvelsene(primært felt) jeg hadde lyst til å skyte så måtte jeg ut med ca 25k, så jeg satte av penger til dette hver mnd. Jeg endte opp med en Hammerli x-esse sport som .22 til ca 8000, S&W 686 som .357 til ca 6500 og en CZ75 Shadow som 9mm til ca 7500 (totalt ca 22k). Dette er alle våpen som er gode nok til å hevde seg i de fleste konkuranser, jeg har skutt med våpene en god stund nå og det er fremdelse bare min feil når det er bom skudd. Jeg valgte å kjøpe nytt og litt dyrt fordi jeg hadde råd til det, men et godt våpen trenger ikke koste så mye. Klubben jeg er med i kjøpte noen .22 Highstandard til ca 1000kr stk, og etter litt puss og rens så er de mer en gode nok til 45+ på 25m, så dei er gode nok til å gjøre det ganske så bra i de fleste felt løyper.
  5. Kam

    Skulderhylster

    Tror du kan bruke skulderhylster til felt, så lenge du ikke har det under jakka etc. Skjult eller tildekket våpen har ingenting på skytebanen å gjøre. Jeg har aldri sett noen bruke et skulderhylster på stevner, så du blir nok lagt merke til....
  6. Jeg vil anbefale at noen i klubben tar kontakt med nærmeste klubb som driver med felt og spør om noen av dere kan få være med på en trening eller skyte sammen med funksjonærene hvis det er er et feltstevne i nærheten. Dette vil hjelpe en god del med å skjønne kommandoer, poeng fordeling og løype oppsett. Jeg hadde med 2 kompiser fra en annen kant av landet på felt trening i min klubb og det gikk kjempe fint, de reiste tilbake og fikk bygget opp et feltmiljø i sin egenklubb. Når det gjelder utsended på skiver etc, så menere jeg å huske å ha sett at noen klubber har lagt ut bilder av løypeoppsettet for bla Felt NM (jeg finner ikke linkene akkurat nå....)
  7. Jeg kjenner noen som søkte våpen i Sogn og Fjordane for 4-5 uker siden, og der betaler en før søknad er innvilget, så dette med å betale når søknad er godkjent gjelder ikke hele landet.....
  8. "Alle" kjøper S&W i Norge, derfor er det enkler å få solgt S&W en Ruger. Det er en mindre risiko på å kjøpe inn 6 stk S&W revolvere hvis du vet du kan selge dem på 1 uke (sist gang jeg skulle handle så fikk butikken jeg handlet i 6 stk 686, og alle de var solgt før de kom til butikken). Det koster mye å binde kapital i et lager. Jeg har jobbet litt med hotel drift, og vi hadde veldigt mye kapital bundet i mat og drikkevarer, vi måtte hele tiden sørge for å ha akkurat passe varebeholdning så vi ikke hadde for mye eller for lite. Jeg vil anta at det samme gjelder for våpen, kjøper en butikk inn våpen for 150000 som butikken må bruke en kassakredit eller lignende for å finansiere, blir det fort dyrt hvis en ikke for solgt våpene raskt.
  9. Når jeg søkte på håndvåpen, så spurte jeg mitt lokale kontor som de skulle ha noe bevis på at jeg hadde skap siden jeg hadde krysset av på "ja" i søknadene. Jeg fikk da beskjed om det ikke var nødvendig, fordi det var mitt problem hvis ikke skap var i orden ved et evt. besøk av politiet. Uansett så vil ikke et bilde eller en kvitering bevise så mye mer en at noen har kjøpt et skap, det sier ingenting om hvor og hvordan et skap er montert.
  10. Kam

    Miljøammunisjon???

    Noen ganger når jeg var og skøt inne i vinter så merket jeg tydlig at det var mye bly i lufta. Men dette var etter at ganske mange hadde skutt før meg i et rom med dårlig ventilasjon. Bly mye bedre når ventilasjon anlegget ble byttet ut i februar. Dette var med .22 bly kuler, så det er ikke akkurat miljø ammunisjon.
  11. Tøjhus muset i København anbefales. Kanoner etc i første etasje, og en bra samling håndvåpen i andre etasje. Imperial War Museum i London har en god del våpen + diverse tanks, kanoner og fly. Meget bra museum, har vært der 2-3 ganger og det er mye intressant å studere. National Museum of Science and Industry i London anbefales også, er ikke så mye våpen der men det er en god del fly, motorer, biler etc. Er også en god del modelskip, bla en 4,5 m lang model av HMS Vanguard (Slagskipet bygget i 1944, ikke SSBN bygget på 1990 tallet)
  12. Jeg brukte Ruger en god del til å begynne med i klubben, det var et greit nok våpen men avtrekket på de vi hadde i klubben var meget dårlig, etter hvert så fikk vi 2-3 Highstandard, desse var meget bedre(klubben ga ca 2000-2500 tror jeg). Jeg kjøpte en Hammerli X-esse sport, for meg så er det et meget bra våpen og evt bom er min feil og ikke våpnet. Jeg ga ca 8200 for min ny. Hammerli x-esses (uten anatomisk skjefte) koster vel 5000-6000 ny.
  13. Jeg har brukt et fleksibelt tau. Jeg plasserer ene foten på tauet og løfter høyre opp i samme stilling som jeg har våpenet når jeg skyter på 25m bane. Jeg kan endre motstand ved å endre på avstand mellom fot og hånd i "utgangsstillingen" (med null motstand i det fleksible tauet). Vet at det finnes tilsvarende bånd å få kjøpt, men jeg brukte noen som har blitt brukt til en laste stropp eller liknende.
  14. Våpen og ammo regnes ikke med i vekten
  15. Jeg kan ikke så mye om jakt og jakt våpen, men jeg synes at det er skummelt at POD skal bestemme om et kaliber ikke er egnet til jakt. Jeg antar at det meste av vilt i Norge kan felles med .308, så i neste omgang kan POD hevde at alle kaliber større en dette ikke er nødvendig i Norge. I utlandet så finnes det større vilt som krever større kaliber, så hvis POD godtar erverv for jakt i utlandet så burde en .416 være velegnet til vilt som bøffel/elefant etc (vet ikke hva som det jaktes på i utlandet).
  16. Skal du skyte mye så er det noke bedre å satse på 9mm foran .45, koster vel 2 ganger så mye pr skudd for .45. Hvis du skal skyte felt, så kan du fint få både 9mm og .45 til dette, fordi det er forskjellige krav til avtrekksvekt i grov og militær. Vil anbefale en revolver også, er gøy å skyte revolver felt/Magnum 1/Magnum 2 i tillegg. Er gøy å stille på felt stevne og kunne gå 3-4-5 ganger Du kan også registrere en .45 på kona og så spørre fint om å låne den....
  17. Burde nok ha sjekka litt mer før jeg posta..... MEN, nå pleier de fleste skuespillere å overdrive høyde etc. Så hvis Dwayne Jhonson bare er ca 140 cm, så er den ikke så veldigt stor
  18. Den ser jo ganske liten ut, så den kan vel kanskje brukes i spesialfelt?
  19. Etter en rask kikk på den oversikten fra Kripos så er det inget grunnlag for å stramme inn når det gjelder skyte våpen. Drap begås stortsett med kniv av menn som du kjenner og er arbeidsløse. 2/3 er tidligere straffet. Etter min mening så vil det mest effektive tiltaket være å enten forby kniver eller ikke slippe straffedømte ut av fengsel.
  20. Låner denne tråden litt til et lignended spørsmål. Jeg bor på østlandet mens resten av min familie bor på vestlandet, når jeg er på besøk der kan jeg låse inn mine våpen i min brors våpenskap? Når jeg er på besøk så "bor" jeg da i samme hus som våpenskapet står, men min bror har ikke erverstillatelse på dei samme våpen/kaliber som jeg har. Jeg er medlem av pistolklubben på min brors hjemsted også, så i teorien kunne jeg hevdet at jeg bare transporterte våpnet mellom mitt hjem og skytebanen (med et innlagt stop på 10-14 dager.....). Et annet alternativ er at jeg bærer rundt på sluttstykket eller andre vitale deler så lenge jeg er på besøk...
  21. Må si meg enig i at en luftpistol er meget fin til mengdetrening. Jeg kjøpte meg en som lignet veldigt mye på et virkeligt våpen med tanke på vekt og størrelse(avtrekket er heller dårlig) og det har hjulpet meg mye med spesielt siktetrening. Jeg bor i leilighet så det er litt vanskeligt å skyte med min pistol inne (den smeller også en del, er ikke alle som setter pris på det), men jeg så raskt at når jeg trakk av så bevegde jeg våpnet ned og til venstre. Dette ble korrigert og jeg så raskt forskjell når jeg brukte .22 eller grovere. Fungere også fint til å øve på feltskyting, jeg slet en del at jeg brukte veldigt langtid på å flytte mellom skivene. Ved hjelp av gulelapper på stueveggen, så kunne jeg trene 15-20min hverdag (med gardiner igjen så naboen ikke ringte til Onkel) på å flytte øynene og våpnent mellom skivene, så meget raskt resultater på neste klubbtrening.
  22. Synes at nr 7 minner mest om en Golok kniv. Den britiske hæren har macheter basert på Golok. /OT: Kniven som er brukt i Rambo 4 er også basert på en Golok
  23. Kan kanskje bli litt vanskelig og forklare samboer/kone hvorfor en tar med en mengde kondomer på jakt da........
  24. Jeg har et veldigt bevist forhold til både Facebook og diverse forum som jeg leser og skriver. Har en god del med kunder i andre land å gjøre, så jeg passer altid på hva jeg sier og gjør på internett. Jeg har ingen Facebook konto i mitt eget navn, og jeg prøver å passe på at ingen av mine venner på Facebook legger ut dumme bilder av meg (eller andre). Jeg reiser også en god del, så det er ikke videre lurt av meg å annoserer til resten av verden at det finnes våpen i huset. Facebook o.l. er også et stor tema på sikkerhets samtaler etc vi har på jobb, bilder etc kan brukes som press middel, og da er det dumt å dele fyllebilder/meldinger med "tvilsomt" innhold med resten av verden
  25. ...eller du kan nå level 55 i Modern Warfare, da får du en gull farga DE
×
×
  • Create New...