Jump to content

Bear Åge

Members
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

About Bear Åge

  • Birthday July 1

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bear Åge's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Når du skaffer deg et brukt kikkertsikte som har klikkjustering i side og høyde, er det første du bør gjøre å "tilte" kikkertsiktet. Det vil si å nullstille det fra tidligere innstillinger. Det gjør du enkelt ved å telle totalt antall knepp justeringen har både i høyde og side. Når du har funnet ut antallet og skrudd justeringen helt ut så skrur du halve antall knepp tilbake. Dette gjøres både i side og høyde, før du setter kikkerten i montasjen. Når du nå setter kikkerten i montasjen vil du ha likt antall knepp å justere på alle veier på kikkerten. Lykke til!
  2. Må bare tilføye at linsebeskytterene ble postet fra Østerrike 22.052012, og lå i postkassa mi her i Norge, fredag 25.05.2012. Denne gang som forrige, uten noen kostnad. Fantastisk bra service der synes jeg, og det har de også fått tilbakemelding på.
  3. Kjøp Schultz & Larsen med KKC stokk, så kan du legge inn ekstra shims og bygge til ønsket lengde, samtidig har du rifle du også kan kjøpe flere piper til og samtidig bruke samme sluttstykke og magasin til. Har selv 6.5x55,308w,30-06 og 9.3x62 i samme våpen. Annet magasin til 308w, ellers ingen andre forandringer. Et godt alternativ å bygge på.
  4. Jeg har to stk M97 DL, og fikk se her i klubben at det er to typer tennstempler som er til disse våpen, den gamle typen har en helt rund krans omtrent tre cm opp fra enden på tennstiften. Den nye typen har en litt mindre krans på samme sted, med to spor i, hvis ikke jeg skriver feil nå. Jeg tok en telefon til J&F forrige mandag, og demonterte sluttstykket på den ene av mine M97DL, og fikk bekreftet av børsemaker at det satt den gamle typen på min. Så jeg fikk to nye tennstempler i postkassa på onsdag forrige uke, uten kostnad. Det synes jeg er meget bra service både fra Schultz & Larsen og Jakt & Friluft. Problemet med den gamle typen er visst at det har forekommet en del klikk, ble jeg fortalt av børsemaker hos J&F. Jeg vil også takke den som kom med denne opplysningen her på Kammeret, ellers hadde ikke jeg blitt klar over at dette kunne blitt et problem.
  5. Jeg må legge til at jeg har kjøpt enda en eldre Kahles kikkert, og denne mangler også linsebeskyttere. Jeg sendte en mail ned til fabrikken på fredags ettermiddag, og fikk svar på spørsmålet om når denne er produsert, og den er faktisk fra 1973, og nye linsebeskyttere er på vei til meg fra fabrikken..Det er bare å ta av seg hatten for hvordan de behandler kunder med eldre kikkerter. Er kjempefornøyd med servicen derfra. Her er det mye å lære for norske bedrifter og importører!
  6. Jeg kan også legge til at noen regning på forsendelsen var det ikke heller.
  7. Det ble gjort med det samme jeg fikk tilbakemelding, og da jeg hadde mottatt sendingen i posten. Jeg har inntrykk av at fabrikken har en stolthet over de produktene de har levert, og det er på grunn av disse de har fått et godt rykte og fått den posisjonen de har i dag. Da er de sikkert også interessert i at disse produktene skal vare og være i bruksstand lengst mulig.
  8. Jeg må bare si at jeg er imponert over måten Kahles behandler kundene på, jeg regner med at det er flere enn meg også som har positive erfaringer. 1. mai kjøpte jeg en eldre Karl Kahles Helia L 2.2-9x42 med tysk 1 retikkel. Det manglet linsebeskyttere til den, og gummien til justeringshjulet til forstørrelsen var borte, og litt ripete utenpå var den, men linsene ser veldig bra ut. Jeg prøvde først å legge på noe gummi på justeringshjulet, og det funket greit, men det så jo ikke ut. Så jeg tok en telefon til den norske importøren, men de hadde ikke deler inne, men jeg kunne sende inn kikkerten, så kunne de sende den til fabrikken. Jeg syntes det ble litt pes å sende inn kikkerten for å få tredd på en gummiring på justeringshjulet, så jeg skreiv like godt en mail til Kahles fabrikken ca kl. 12.00 2.mai. Fredag 4. mai fikk jeg svar om når kikkerten var produsert, og at det er 40 års garanti mot fabrikkasjonsfeil, noe som er 10 år lenger enn det som blir oppgitt hos norsk importør. Det beste var at den hyggelige damen som svarte på mailen min også sa at de hadde pakket to stk gummiringer til justeringshjulet og originale linsebeskyttere og sendt disse som prioritert hastepost til min adresse. I går 8. mai lå det en brun boblekonvolutt med to stk gummiringer og linsebeskyttere i postkasse mi. Kikkerten fikk en liten makeover i går kveld, og ser veldig mye bedre ut nå. Jeg har aldri opplevd lignende service hos noen andre av de store produsentene.
  9. Kjøp deg en Kahles Helia C, 2.5-10x50 på tilbud til 7990.- så har du 1500 å kjøpe smeller for, og i tillegg kan du kjøpe ei flaske god cognac.
  10. Bear Åge

    Optikk til 9,3.

    Hvis du bruker QR montasjer på Schultzen din så passer det perfekt med superlave 30mm QR ringer på Kahles 1.5-6x42. Da har du også god kinnkontakt med originalstokk, stort synsfelt og kan skyte raske skudd.
  11. Hei! Jeg tror det skal gå, jeg satt og bladde i Jakt, og der ser det ut som Jørund Lien har picatinny skinne montert rett på låskassa på en M97DL.
  12. Bear Åge

    Remington 788

    Jeg hadde en lik for noen år siden, og originalstokken er ikke noe syn for guder, men hvis dere er interessert i fin stokk til 788 deres, ta en titt hos " gunville.com " Jeg kjøpte stokk der, og har sjekket nå og der er det sporter stokker til 788 for den nette sum av 92 USD + frakt. Jeg kjøpte links stokk for noen år siden, og det tok en drøy uke fra jeg betalte via paypal, til stokken ankom min postadresse i Norge, da ble den sendt fra USA. Stokkene er ferdig grovfrest, valnøtt som ikke er oljet..
  13. Hei! Jeg må melde meg inn her jeg også.. Jeg fikk først tak i en M97DL links med KKC stokk og tung flutet pipe i 6.5x55, med S&B 3.12x42 og Leupold QR montasjer for et par tre år siden. Høsten 2011 har jeg kjøpt pipe i 30-06 gjenget for demper og ei pipe i 9.3x62 og A-Tec Maxim 375 kal. Er veldig fornøyd med denne, så nå har jeg kjøpt en M97DL til, med originalstokk i grad2 og 308W pipe, på toppen av denne sitter det en Kahles 1.5-6x42 og Leupold QR montasje, jeg har nå fått tak i et par kikkerter til, en Karl Kahles Helia L 2.2-9x42 med ret.1 og en Meopta Artemis 3000 3-12x56 med ret 4. Så nå har jeg planer om å skyte inn en kikkert til hver pipe. Jeg hadde en tanke om å klare å synkronisere basene på begge våpen, men har ikke fått til dette enda, men det er ikke veldig langt unna. Har prøvd med to forskjellige kikkerter på begge våpen, og på den ene kikkerten måtte jeg skru 15 knepp til høyre og 15 knepp opp, på den andre jeg prøvde ble det 16 knepp til høyre og 16 knepp opp. Har prøvd å løsne baser og stramme til igjen og får nøyaktig samme resultat. Tar gjerne i mot tips om hvordan jeg skal få til dette, da det hadde vært greit å kunne bruke alt av piper og kikkerter om hverandre. Mvh. Bjørn
  14. Kanskje "Vingemutteren" kan nevne noen grunner til at S&L montasjen er "overlegent" bedre enn Leupold Quick Release?
  15. Hei! Du finner priser på dette og mye mer hos vaabensmeden.dk Slide and lock for rifle med integrerte baser Dkr 1698 Slide and lock montasje + baser Dkr 2296 Levere til S&L montasjer Dkr 598 Jeg har en, og snart to stk M97DL selv, og jeg er godt fornøyd med Leupold QR, jeg har ikke prøvd de originale S&L montasjene selv.
×
×
  • Create New...