Jump to content

knallis

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by knallis

  1. Røsker opp en gammel tråd her. Jeg har jaktet i noen år med cz455 17hmr i fjellet. Jeg skal på ingen måte påstå at jeg er en fare for bestanden, men noen ryper har det blitt. For to uker siden ble det 3 stykker. Uten at jeg skal skryte for mye tok jeg ikke ut flere siden jeg er alene i familien som spiser rype. Grunnen til at jeg bruker cz er at den er relativt lett, har snill rekyl og det gjør at kroppen ikke må stå riktig til ethvert skudd. Jeg kan vri på kroppen, men uten å flytte beina. Må jeg ta litt lengre skudd, så setter jeg meg ned i skredder stilling med venstre albue på venstre kne og høyre albue på høyre kne. Stabilt nok for de relativt korte holdene med 17 hmr. Jeg har prøvd 223 og det er et veldig bra våpen, men jeg er litt usikker med tanke på rikosjett og at den flyr så uendelig mye lengre en 17hmr. Jeg kjøpte også CZen med tanke på topp fugl. Der vil et bomskudd kunne med 223 kunne dra langt av gårde. Og jeg er nok ikke en bedre skytter en at jeg har mine bomskudd. Så valg av våpen og kaliber faller nok på den enkelte og hva det skal jaktes på. Generelt vil jeg bikke mot en 6.5 om jeg skulle kjøpe en rifle som kan alt, men for meg som kun jakter småvilt ble 17hmr mitt valg og så langt angrer jeg ikke. 

    • Like 2
  2. kan bytte stokk med meg, har en vanlig varmint-stokk som sikkert er MYYYYYE bedre å søylebedde:P

     

    Du kan spøke og lage le du. Trives godt med stokken i seg selv. Litt kort for en mann som er høy og mørk, så det er godt at det ikke er tellende i mitt tilfelle iom. at jeg er kort og tykk. Jeg får heller fri til en av de lokale heltene som jobber i våpensmiene i Forsvaret. Får prøve med den urgamle taktikken å by på en flaske Cognac i bytte for en enkel tjenste. Er vel ingen levende mennesker som sier nei takk til en slik flaske samt et bedende blikk?

  3. Jeg har kjøpt en CZ 455 Thumbhole m/varmintløpet og lurer mye på å søylebedde den. Er det noen som har prøvd det? jeg synes det ser litt risky ut siden man har lite å gå på når man skal borre hullene større en de er nå. Klarer man å få plass til søyler, og ikke minst, feste dem i det som blir igjen av "hullet" etter borring?

    Kan forøvrig si at jeg er veldig imponert over samlingene som jeg får til med denne rifla kontra andre kaliber på 100 meter.

  4. Hei.

    Jeg har vært så uheldig å miste den ene hetten som skal stå over justeringsskruen på kikkertsiktet mitt. Er det noen som vet hvor jeg kan få tak i en slik? Siktet er et Nikon ProStaff 3-9x50.

  5. Beklager om jeg vekker til livet en gammel tråd. Det jeg lurer på er omhandler den fremste "bolten" på avtrekkeren den som holder på schimsen. Hvordan kommer den løs? det ser jo ut som den er klinket på plass. Må man bruke drill eller noe sånt?

×
×
  • Create New...