Jump to content

raybotn

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

About raybotn

  • Birthday 08/06/1973

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

raybotn's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

  1. Ja der kan man legge inn tre typer kanaler. Har handlet stokk direkte fra dem før. En tommelhulls-stokk til en arvet M98 jeg pusset opp. Den stokken ble ikke brukt da, men ligger an til montering på m98’en nå. Må bygge den lettere. Så det er alltids noe å henge fingrene i. Liker Mauser godt, solide og driftssikre våpen. Helt sikkert noen som er bedre på markedet. Men pytt pytt. Så langt har jeg greid meg med de jeg har i skapet. Og det er som du skriver moro å lage/bygge opp noe selv.
  2. Det der var et nydelig prosjekt. Moro å følge med på. Har stående en m67 jeg også og har attpåtil vurdert den samme stokken. Men jeg har ikke tilgang på verktøyet du har og heller ikke kunnskap nok til å bruke slikt. Hehe. Så jeg må nok satse på en litt ‘enklere’ versjon med kjøpte detaljer etter hvert.
  3. Ja har sett litt på Zeiss Terra. Den og event. brukt Conquest. Eldre men "kostbare" Zeiss ligger høyere i pris. Fra 4000,- og oppover. Likeså Kahles og andre kjente merker. Har en ørliten følelse av at det muligens passer meg bedre. Men hadde lyst til å høre litt om Vortex. Har sett lite omtaler av disse "jakt-siktene" deres.
  4. Er det noen som har brukt dette siktet over tid? Ønsker en statusrapport på fordeler og ulemper. F.eks. hvordan oppfører det seg i motlys og ned i mot skumring? Er det et klart og rent sikte? Hvordan er det mht. treffpunktendring ved endring av forstørrelse? Osv. Skal investere i sikte til bruk på elgjakt. Men er i ferd med å gå meg vill i siktejungelen. Har ikke råd til sikte over kr 4000,- Da jeg har flere kanoner under oppgradering. Har vurdert brukt, men det er ofte dyrere for en 20 år gammel brukt Zeiss o.l. en det er for en ny i nedre middelklasse. Og her kommer jo garanti også inn selvsagt. Og hvilke andre merker er i "samme" klasse mht. pris og kvalitet? Meopta Artemis 3000 og Zeiss Terra? Flere?
  5. Fantastisk flott lade-Tardis. Liker litt sånn kompakte arbeidsplasser. Trenger ikke å "løpe" over til andre enden av rommet for å lete etter noe du tror du glemte der. Alt innen armlengdes avstand bifalles. Har selv et forholdsvis trangt lade/hobbyrom. Får akkurat en Ikea kontorstol imellom vegg og benkeplate. Litt trangt å snu rundt, men pytt pytt. Er jo ikke akkurat noen ballerina, så den snurringen får andre ta seg av. Hehe
  6. Hei. Poppet opp et slikt minne fra tiden jeg var inne til førstegangstjenesten i 94/95. Kjente formelig lukten av våpenoljen når jeg tenkte tilbake. Begynte å lete litt på nett. Og vips, der fant jeg jaggu oljen. Break-Free NFC het den ja. De har den hos Forsvarets Materiell Utsalg fortsatt. http://www.fmu.no" target="_blank Direktelink: http://fmu.no/display.aspx?menuid=725&prodid=1260 Fikk kjøpt meg et par flasker også. Vet ikke om det er verdens beste olje for våpen, men jeg bruker den uten å plages nevneverdig. De har en god del annet også fra forsvarets overskuddslager.
  7. Se der ja. Har nok sett den tråden før. Men minnet sviktet som vanlig. Børsemaker er nok det enkleste, men tenkte å prøve litt på egenhånd. Litt sånn gjør-det-selv-modus for tiden.
  8. Hei. Er det mulig å oppdrive noe verktøy for å gjøre det enkelt å skru av pipa på en Mauser? Har en M98 som gjerne skulle ha vært demontert for oppussing. Finner flere alternativ på ebay. Men de jeg har kommet over sender ikke til Norge. Tips mottas med takk.
  9. Ja det skal visstnok tære godt både på aluminium og div andre metaller. Er nok greit å være forsiktig. Tenkte å handle inn div utstyr før jeg event. begynner. Bør nok vaskes, tørkes og overflatebehandles umiddelbart etter å ha vært i badet. Kjenner en som har prøvd dette på motorsykkeldeler i stål. Og han anbefalte å skylle i varmt vann og så tørke delene i stekeovnen.
  10. Hei. Har lett høyt og lavt inne på forumet, men ikke funnet noen som har prøvd StripAll på våpendeler i metall. Er det noen som kjenner noen som kanskje vet av en luring som har en slektning som tilfeldigvis har prøvd dette? Og tar det blånering? Ut ifra nettsiden http://www.drakechemicals.no/ ser det jo lovende ut på vanlig stål iallefall. Har en 1940 modell M98 som trenger litt omsorg. Blåneringen er nesten slitt helt bort, så jeg tenkte å prøve å legge på ny finish. Ikke blånering denne gangen, men et annet produkt som har blitt anbefalt en del her inne på forumet. Vil ha frem stålet i sin fordums prakt før jeg legger på nytt. Så hvis noen har erfaring med dette og vil dele med forumet setter jeg stor pris på det.
  11. jeg har en Parker Hale med kal. 6,5x55. Tror det er en Safari 1200, men er ikke sikker. Ukjent alder, men trolig fra sist på 70 eller først på 80-tallet. Uansett så har denne børsa fungert godt for meg. Har vært med på elgjakt i et par nå. Har veltet 2 elgkalver uten problem også. Har hørt at PH lakket stokkene sine en stund og at det var en av grunnene til at disse revnet. (Fukt og tørking) Forrige eier har pusset stokken ren for lakk og satt den inn med olje. Og har faktisk ikke noen skader eller revner på den. Er fortsatt den originale sokken som sitter på. Hvis du ikke er ute etter en fancy og oppsiktsvekkende kanon er det et greit kjøp. Kommer selvsagt an på bruken den er er utsatt for. Kikkert og demper drar jo også opp litt.
  12. Nei den siden har jeg ikke fått med meg. Takk for linken.
  13. Hei Og takk for en flott tråd i et flott forum. Jeg er oppsatt med 2 stk Mausere. 1 stk M98 30.06 og 1 stk m67 6.5x55 m67'en kjenner jeg historien til, men m98'en aner jeg ikke noe om, bortsatt fra at min bestefar kjøpte den i Trøndelag et sted. Hvem som har eid den i Norge er ikke noe jeg bryr meg om. Men hadde vært morro å funnet ut hvor den er laget og hva merkingene betyr. Så hvis noen kjenner til nettsider med litt info, og vil dele dette med meg er det kjempefint. Har funnet en polsk side (http://www.mauser98k.internetdsl.pl/indexen.html" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank). Merking på m98 er: * oversiden på fremre ring er merket: 42 (Mauser AG Oberndorf) og 1940 (årstall) Har jeg rett? * venstre side har stor ørn og et firesiffret nr (våpennr.) Starter på 9 og slutter på 2. I tillegg er det 2 stk. K'er rett under tallene. * høyre side er merket med 3 stk små ørner med tallene 655 under hver. Har ikke blitt merket med norsk våpennr. Er kun det originale. Ikke merket med Hær el. lignende. Den store ørnen har blitt forsøkt fjernet med en grov fil. Så jeg ser ikke om det er et hakekors under den. Er det noen som kan mye mauserhistorie som kan fortelle meg hva alt dette betyr? Og til slutt. Finnes det en pipe som er tilnærmet lik den som sitter på m67 banemauser, men i kal. 30.06? Skal brukes på jakt, så den må ikke være 70 cm. Er klar over at jeg kan kjøpe nye hos forhandlere. Men aner ikke hvilken type/merke jeg skal se etter. Edit: Nytt og rett årstall og bilder
  14. Det er riktig. Jeg så for meg at jeg kunne bruke en tiltet skinne om det ikke fantes en som passet. Men det er sikkert ikke så stor forskjell på høyden på M67 og M98.
  15. Har lest en god del av dine innlegg på forumet, så jeg har merket meg at du har mere peiling en jeg har på dette området. Så hvis du mener jeg greier meg med en vanlig standard skinne uten å bli plaget med for lite knepp/klikk på kikkerten, er det ikke noen grunn til å kjøpe f.eks en Farrell-skinne med 20 moa. Det jeg er ute etter er en skinne som jeg slipper å bruke jalla-shims på. Tviler på om jeg kommer til å skyte på så lange hold. Ikke i nærmeste fremtid iallfall. Eneste grunnen til at jeg vil ha skinne er for å stive av låskassen. Og så skal det se pent ut.
×
×
  • Create New...