Jump to content

Gamstar

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

About Gamstar

  • Birthday 06/06/1984

Gamstar's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Her er min valp på 6 mnd. Hun er min første NEG, Hvordan går dere fram ved første jakta for slike unghunder for å få en fin start for kommende løshund?
  2. Takk for seriøse svar, og beklager om definisjon "elghund" ble litt defus Aktuelle raser er per i dag de tradisjonelle neg,jæmt,laika og svart. Kjerringa er hyper allergisk mot det meste med pels, uansett så noe reaksjon må man påregne. Ville bare vite om noen raser var mere allergiskvennlige enn andre. Har idag Boarder Colli på gården, noe som går helt fint da dem trives og er aller mest ute i hundegården.
  3. Er det noen raser som er merkbart mer allergivennlige enn andre? Vurderer sterkt og kjøpe meg min første elghund, men da kjerringa er nokså allergisk vil allergivennligheten også bli tatt med i total vurderingen.
  4. noen som har link til oversikt over felte dyr i vår region? Er det felt noe? Er selv "passiv" gaupejeger med åta på tune og spypointvarslern på nattborde... Her vandrer en del dyr. To stk som hadde gaupe på åte her i området få dager før jaktstart.
  5. Helt en med jit! Hvis vi foreldre opptrer normalt, synes ungene det er normalt. Min eldste har fått være med fra før hun kunne gå. Og overvært flere slakt(elg,storfe,sau) partering, oppmaling og veien helt til matfatet. Synes det er viktig at barn får ett naturlig forhold til høsting av naturen og vet hvor maten kommer fra. Dette er ikke en ballast alle er forunt. Spesielt stas er det når de får enkle oppgaver å kan "hjelpe til".
  6. Her er broderen sin. Har jeg hatt råd skulle jeg ha kjøpt den glatt. Nydelig jakt- og fisketurbil. http://www.finn.no/finn/car/used/object ... e=24487229 Av de du ramser opp ville jeg glatt gått dor suzukien. Gamlingen har en slik "gårdsbil" m/ 2TD. Slitesterk som få!
  7. Kjøpte meg en før jakta i år og er godt fornøyd hittil. Plusser er meget god rekkevidde, lett, kompakt, batteri og vanntett. Det lafayette sliter med er menyen. Tungvindt og mye trykking...spesielt før man blir kjent med den. Uansett så trykker man minimalt på menyen under jakt Generellt så synes jeg jaktradioer har mye å lære fra de beste maritime handholde VHF`r med rulleknapper og hurtigtaster.
  8. XXL selger classic`n med tap! Kjøpte selv en 2,5-10x50 m/lys (7000kr) for en måndes tid siden, og da hørte jeg pris hos mange. Alle sa xxl selger med tap og hadde ikke sjanse på pris. Dette innrømmet også kundebehandleren på xxl til meg. Grunnen var vistnok stort innkjøp og mulighet for våpenkunder som handler hel pakke me rofle,montaje, osv. samt at vi våpenkunder ofte setter trygghet med å handle hos vår gode gamle lokale børsjemaker fremfor en stor kjede med begrenset kjøper<--->selger bekjentskap. Er forøvrig meget godt fornøyd med kikkerten!
  9. Classic har T*coating på alle linsen ( er ikke kjemiker så ikke helt inne på hvordan det er gjort), det har ikke duralyt. Når xxl selger duralyt og classic til samme pris så var valget enkelt for meg. Kjøp med lys når prisforkjellen bare er 1000, kan jo hende du ikke akkurat nå har behov for lys...men behovet kan jo endre seg over år. Og en slik kikkert blir man nok ha beholde en stund
  10. Kjøpte meg akkurat en zeiss classic 2,5-10x50 m/lys fra xxl. Er meget fornøyd hittil! ga 7000.-(xxl solgte de med tap) for den på kampanje... Koster nå 8000.-, men du får samme kikkert uten lys til 6000.
  11. Artig å lese dine erfaringer Skulle bestille meg samme børsepakken me classic 2,5-10x50 fra nettavd. tidligere idag, men de var fri... De ventet de inn en ny forsyning, men ingen kunne svare på når de kom. Begynner å haste me tanke på elgjakta.
×
×
  • Create New...