Jump to content

Tjukken

Members
  • Posts

    127
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Tjukken

  1. Ok, skjønner. Takk for info, da tester jeg minimag skuddene og ser hvordan de fungerer og presisjon.
  2. Har noen cci minimag med koppermantel liggende, og de kamrer veldig bra. Men har ikke vilt bruke de da jeg trodde de sliter mer på løpet enn blykuler. Tar jeg feil?
  3. Sliter med at det er meget trangt I tønna, dvs at skuddene er vanskelig å få inn. Årsaken er nok at det er I fronten av tønna fettet på blyspissene forårsaker dette. Problemet er også at når tønne er ren og nypusset er det noen skudd som går greit inn mens andre må presses inn. Og selv de som går greit inn, går trekt etter 30-40 skudd..... De skuddene som virker å ha minst fett på blyspissene er sellier&bellot, men de er meget dyre.Er det noen mulighet for å hone tønne eller er det en annen løsning?
  4. Har en PPK i 22. Og den har spist alt av amlo jeg har testet i den. Ar sendt deg en PM.
  5. Ja da er jobben gjort, så nå gjennstår kun prøveskyting.... Julaften på forskudd
  6. Jeg tok utgangspunkt i en mod 17, og bygde om selv. Det innebar: Korte og krone løp Slipe nytt spor og feste forsikte Slipe avtrekker Justere avtrekk Endre skjefte fra square but til round but.
  7. Ja ser den, forutsatt at en kjører med høy hastighet. Men det håndverktøyet som er til kroning, skal jo skrus for hånd og da er ikke omdreiningshastigheten høy. Og ser derfor for meg at en måtte kunbrukt stiften på lav hastighet ifeks batt drill eller håndrill, så dremel blir vel i overkant hva turtall gjelder. Og skal nok ikke så mange omdreininger til. Men kanskje en slik forsenker gjør nytten ja. Ps. Beklager skriveleifer og sammensatte ordmen dette touchtastaturet på notebooker ikkegodt å skrive med ;0)
  8. Når det gjelder løpslengde og registrering, så er ikke det noe tema siden våpenet er kjøpt på søknader og for spes.rev, og derfor må jeg korte den ned. Om det ikke skulle bli bra, så leverer jeg den bare til børsemaker ogfår han til å montere nytt matchløp.... Men spørsmålet var hvorfor funker ikke kon slipestein??
  9. Har en S&W rev med 6 " løp som skal kortes til spes rev. Og skal glenbruke Forsikte etter nedkorting. Vurderer å korte løpet selvmed baufil og gjærekasse, ogtror jeg skalfå til dette basert på egne evner/erfaring og kompetanse . Det samme gjelder fresing til nytt forsiktespor og montering av forsikte. Men det jeg er usikker på er kroning. Ser at brownell og midway selger hånd kroningsverktøy. Men noen som har begrep eller mening om det er mulig å bruke en kon slipestift til Dremel. Kroningsbegrepet forstår jeg med å ta grader i løpet og at det skal være tilnærmet 100%likt slipt rundt løpsåpningen. Og dette burde være mulig med en slik kon slipestift såfremt en får lagt løp og slipemaskin pålinje. Undrende. ....
  10. Tjukken

    Sako Triace

    Beklager skriften i innlegget, store fingre og ipad er dårlig kombinasjon....
  11. Tjukken

    Sako Triace

    Låner denne, da det dreier seg om samme våpen. Har kjøpt en strøken Triace .22, som nesten ikke er brukt, og jeg betalte dn nette sum av 4 lapper. Prøveskøt med mine Topshot skudd, og fikk ladeproblemef alltifd på 2, skuddet. Fant raskt ut at årsaken var at magasinene er bygd så tight, at skudd nr 2 ikke løftet seg. Tok å slipte litt at tuppen på skuddene ved å gni de mot en ru overflate og da funksjonerte det som det skulle. Skudd som er over 25 mm, blir for trange å våpenet, men alt under 25 mm fungerer uten problem. Skyter nå kun Sellier&Belliot, og har ikke hatt en funksjonsfeilog har nok skugg minst 1000 skudd. Ønsker derfor å dele denne brukererfaringen med de som har en slikpistol. Avtrekket er helt strålende og våpenet forøvrig. Men harenting jeg sliter litt med. Har skrudd baksikte helt i bunn, men fremeles går den for høyt, dvs ca 15cm over der jeg sikter på 25m. Kan sikte i bunn på pressskive og innefor. Men på duellskiver er det vanskelig å sikte. Og det blir nokikkenoe bedre på små feltskiver...... Vet noen om det blebygd ulike forsiktdr, da det ser ut som om det er lett uskiftbart med umbrako skrue. Alternativt blir vel å få en våpensmed tilå lage et nytt.....
  12. Tjukken

    CCI QUIET

    Noen som har testet diise? Skal visst ha en utgangshastighet på 215m/s, og ha god presisjon inntil 50m. Ser derfor for meg at disse er bra å bruke for å begrense støy innendørs og på hytta. Det ser ut til at Norsk jakt på Lysaker har disse, men noen som vet om flere forhandlere??
  13. Har et problem med at magasinet faller ut etter 1 skuddet. Årsaken er nok at låsearmen for magasinet er slitt i enden og greier ikke å holde magasinet under bruk. Tar en å drar hardt i magasinet, følger det med ut uten bruk av utløserknappen. Fjæra er tilstrekkelig hard, så den er ok. Har bestilt ny arm, men er det noen som vet om låsepin er kon, og isåfall hvilke vei den skal ut? Takker for konstruktive svar!
  14. Her kommer avsluttende og siste innlegg fra emneforfatter, vedrørende denne saken! Som Forumkongen skriver, så var målet mitt med opprettelsen av emnet å dele erfaringer og høre andres mening. Har selv hatt stor nytte av det i dette lærerike forumet, vel vitende om at det også finnes mange usaklige meninger. Men som oppegående voksne og siviliserte lærde mennesker, vil hver og en av oss skjønne når kommentarene kun må forbigås i stillhet og legges til side. Og jeg vil fortsette med å ta opp saker her i fremtiden som det er nyttig å høre om andre har kompetanse for å svare fornuftig på. Og det samme gjelder søk for å se om det finnes tidligere emner om saker og ting en lurer på. Men det alltid for egen del være noe jeg unnlater å informere om gud og hvermansen om, av ulike årsaker...... Når det gjelder denne saken så har jeg hatt en god dialog med selger/våpenforretning, fra første kontakt etter at feilen ble oppdaget. De har tatt meg seriøst og foreslått ulike løsninger. Men detaljert all informasjon om dette, ønsker jeg ikke å dele med gud og hvermansen som seg hør og bør. Og jeg kunne raskt løst dette for egen del ved å heve kjøpet, men Mod 29 med 8 3/8" løp i ellers strøken stand vokser ikke på trær.....Og jeg er selvfølgelig så oppegående at jeg stiller meg undrende til selgers forklaring på kassering av orginaltønne, og hvorfor ikke denne kunne brosjes opp istedenfor bytte. Men da det ser ut til at dette løser seg på en tilfredstillende måte, så er jeg tilfreds med forslag til løsning så langt. Men det gjenstår å se at ny tønne blir tilfredstillende montert, tilpasset, timet og prøveskutt, men må først motta ny tønne fra våpenforretning slik at jeg kan avtale time hos børsemaker. Mitt mål er derfor å troppe opp personlig hos børsemaker og få dette utført og kvalitetssikret med egne øyer. Selger/Våpenforretning/Børsemaker kan være trygg på at så lenge de gjør som avtalt, vil jeg være lojal og ikke publisere noe mer om hvem, hva, hvor! Men viser det seg at dette ikke blir tilfredstillende gjort, vil jeg heve kjøpet som var et av forslagende til selger og som mine rettigheter som forbruker. Mvh Tjukken
  15. Tjukken

    Magnum revolver

    Yes, hadde jeg hatt mulighet, skulle jeg hatt hele Colt samlingen på veggen hjemme... ;o) Winge våpen vet jeg kjøper brukt, Sport 1 Konsberg og Intersport Bogstadveien. Men prisen blir vel som når en leverer inn bruktbil. Mitt forslag er at du legger dn for salg på Finn for 3000,-, Tror det er realistisk at du kan få fra 2500-3500 for denne.
  16. Her kommer fortsettelsen... ;o) Winge kontaktet meg som avtalt (v/sjefen). De har sjekket med S&W og denne tønna er ute av produksjon, og kan ikke skaffes lenger. Årsaken skal visst være at dette er modellen med nedfelt rim. Og årsaken til at tønna ble byttet, skulle være at et av kamrende var for trangt, altså en produksjonsfeil på tønna. Det er vel også derfor den er så lite skutt med.... De hadde en rustfri tønne på lager, og de forslo derfor at jeg skulle få den montert. Får derfor også denne rette tønna montert og timet av børsemaker. De foreslo dette eller alternatvit å heve kjøpet. Og de innrømte at det var skjedd en feil i 2 ledd, og står fullt ut for å rette denne feilen. Og hadde også gjort det helt klart for børsemaker at kvalitetskontrollen og prøveskyting hadde glimret med sitt fravær. Siden jeg ennå ikke har vært i kontakt med børsemaker, ønsker jeg ikke å gå ut med navn før dette er gjort og resultatet av jobben foreligger. Jeg er ivertfall fornøyd så langt, men får vente å se når alt er montert og prøveskutt.
  17. Tjukken

    Magnum revolver

    Er selv S&W bruker, men Colt våpna er flottere våpen. Men til konkurranseskyting i DA (Doubleaction) er ikke Colt brukanes. Dette er pga et mer komplisert avtrekksystem, som er værre å forbedre til optimalt DA avtrekk. Har selv hatt en King Cobra, og flottere våpen skal en lete lenge etter. Men som sagt utseende/finnish og konkurranseskyting er 2 ulike ting........
  18. Nei gutter, beklager at jeg forklarer meg klønete. Nummeret står både under låsearmen og i forlengelsen av dette på løpet...... Capish? ;o)
  19. Hmmm.....meget mistenkelig! Helt eksakt hvor på løpet finner du våpennummeret? Er ikke så veldig mistenkelig det vel kamerat? Nr står i sporet under låsearmen til tønna..... Og har søkt opp våpennr og den er shiped i 77.
  20. Trenger vel ikke å være rakettforsker (les børsemaker) for å skjønne at en må sjekke om tønna er i rett kaliber før montasje, når tønna ikke er merket på noen måte....1. Hvorfor tror du det er en børsemaker som har gjort noe slikt? Fordi selger sa det 2. Hvem er i tillfelle denne børsemakeren; d.v.s. hva heter han? det går jeg ikke ut med her, før jeg ser hvordan de håndterer det... 3. Kan S&W verifisere at vedkommende innehar relevante sertifiseringer? Bryr ikke meg, om den funker som den skal etterpå. Finnes nok bra børsemakere i Norge, og S&W er ikke så veldig avanserte våpen spør du meg Jeg lurer fordi jeg i en annen tråd har forsøkt å finne ut om det finnes børsemakere i Norge som har kompetanse og utstyr til å utføre arbeider på S&W revolvere - og det ble en veldig kort tråd for å si det slik. Trist at du opplever noe slikt som du beskriver. Jeg for min del ville vært veldig skeptisk til revolverens øvrige tilstand tatt i betraktning den såkalte børsemakerens kompetansenivå (selv om du beskriver den som pen). Hva med å heve kjøpet? Evt. montere et .41 løp - du vil fortsatt klare faktorkravet til Mag II. Kommer ikke på tale å selge eller gjøre om dette kjøpet, for denne modellen har jeg ønsket meg lenge og den vokser ikke på trær.. ;o)
  21. Det er iorden. Samme våpennr på løp som på ramme.
  22. Ja det står ivertfall stemplet mod 29 i ramma.
  23. Har kjøpt meg en flott Mod 29 med 8 3/8" løp av Winge våpen. Fikk info om at de hadde byttet tønna, da et av kamrende hadde "klint" seg ble det sagt. Våpenet er ikke sprengt, da det er strøkent og ser nesten nytt ut. Stor var derfor overraskelesen ved prøveskyting, når ikke 44 hylsene var mulig å få inn. Har målt kamrene i tønna, og dette ser ut til å være kal 41. Regner med at kal 41, tønner sitter i large frame revolvere, siden tønna passer perfekt og det samme er timingen. Børsemakeren som har gjort dette må jo ha blinksa veldig, når han ikke har testet å kamre 44.hylser etter bytte...... Har sendt epost til Winge på lørdag, så er spent på svaret imorgen og deres forslag til løsning. Var et slag dette her, da feltstevnet på Lillegårdsseter kun er 4 uker unna. Men regner med at servicenivået hos Winge er på topp!
  24. Tjukken

    Fiberoptisk korn.

    Låner denne litt, da det er nok av emner som det er... ;o) Noen som vet om det er mulig å kjøpe reserve fiberoptiske "staver", definert som "Fiber optic replacement rods". Tenker da primært om det er noen norske våpen butikker som har dette liggende, da det er litt dumt å måtte bestille kun disse fra nettbutikk...... Det er primært 1,5 og 2mm røde staver jeg er på jakt etter.
×
×
  • Create New...