Jump to content

500

Members
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

140 profile views
 1. 500

  Walther "Colt"

  Hei! Er det noen som har erfaring med denne Walther "Colt'en"? http://www.waltherarms.com/products/tac ... 3flUtA8y5M" target="_blank
 2. 500

  Lading av 40 SW

  Suverent, en tabell i bakhånd er bra Har ikke fått tak i 320 enda. Har 340 så er nok mest nysgjerrig på hva som er riktigst der
 3. 500

  Lading av 40 SW

  Haha, ja det har du nok rett i Men det satte med ut litt er to identiske kulevekter med ganske forskjellig ladedata...? Så nå vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre? Spretterten tåler jo helt sikkert ganske mye, men greit å holde seg innafor....
 4. 500

  Lading av 40 SW

  Ok! Det høres lurt ut! =) Hva tror dere om ladevekt med N340? Det var det eneste kruttet jeg fikk tak i som det jeg har Vihtavouri sin tabell på, men kulen jeg skal bruke Frontier 180 grs belagt, står ikke der! Hvis jeg også skal haCOL 30 mm, vil det endre behov, evt mer krutt? I Vihtavouri sine tabeller er det en kule, Speer 180 grs HP som er anbefalt COL 28,6 mm med startvekt krutt 5,4 grs N340. Og en Fiocchi 180 grs LTC anbefalt COL 28,6 mm med startvekt krutt 4,6 grs N340. Så det er ganske stor forskjell i startvekten på krutt med samme kulevekt?!?! Hva ville dere anbefalt meg å starte med, spesielt med tasnke på at jeg bør ha COL 30 mm??
 5. 500

  Lading av 40 SW

  Hei! Takk, jeg tror jeg blir fornøyd med både pressen og våpenet, har kjøpt en STI Edge 40. Og tusen takk for utfyllende og godt svar Jeg tenkte også at det er lurt og ikke trykke opp det jeg har av kulet til og begynne med, har gjort det samme med lading i enstasjon tidligere, prøvd et par før jeg klemmer til med større kvantum. Da gjør jeg som du sier, senker ladningen litt, og tar det derfra. Gjorde det med revolveren min i sin tid også, holdt meg på en ladning som var litt lavere, men helt suveren Tennhetter regner jeg med er litt hipp som happ, men hva tror du om Federal small pistol 100 på denne? Løpet på Edge'n er jo også 5 tommer, og sånt sett en tomme lengre enn testvåpenet, dette blir gøy å prøve ut Så også i katalogen at de ikke har tabell for 330, men de har en tabell for 340, og min lokale "langer" har det på lager. Tabellen er laget med Speer 180 grs HP. Prøve den med samme c.o.l. og senke ladningen tilsvarende?
 6. 500

  Lading av 40 SW

  Da ble det en Dillon 1050 på meg. Skal i gang ganske straks =) Det jeg lurer på er, jeg har kjøpt Frontier kuler 180 grs, og Partizan hylser. Kan jeg bruke samme ladedata for dette som i Ladeboken7, eller er godset tykkere/tynnere så jeg bør gå opp eller ened i mengde krutt? Er Frontier kulen lik, så den kan settes slik at totallengden blir den samme? Har Federal Small Pistol no.100 hetter, bruke de, eller må jeg ha samme hetter som i boken for og oppnå samme resultat? Tenker og gå for Vihtavouri N330.
 7. Hei igjen! Skal begynne og lade til praktisk skyting, kaliber 40. Har ladet en del før til 500SW, 300RUM og 30-06 i en enstasjons presse, men må jo nå over på progressiv. Lurer på om noen kunne gitt meg et tips på først og fremst hvilken type presse jeg bør kjøpe. Har sett litt på Dillon og et par modeller de har, ser fine ut. Det jeg kanskje lurer aller mest på er, HVEM skal jeg kjøpe av? Hvem er rimeligst, hvem gir best service? Forhåpentligvis de to tingene i samme butikken =) Tenker å fortsette enstasjon på 500 for kosens skyld, men kunne tenke meg og trykke opp en del ammo til RUM'en og 30-06 i den progressive. Lar dette seg gjøre uten noe videre seremoni?! Og kan jeg bruke eksisterende dier i den pressen jeg kjøper? Spent på gode svar, på forhånd takk =)
 8. Hei! Jeg har nettopp begynt med dynamisk, og har søkt på en 40. Tenker og lade selv, men ser at Midway blant annet, er like hysterisk tussete dyre som de alltid har vært. Ferdigladet får man jo til rundt 3 kr pr pang, og prosjektilene de selger er jo like dyre alene, selv på bulk...Hvor og hva kjøper dere som driver med dette og lader selv?
 9. heisann! som sagt har jeg ladedata til 200 grain..., og ladeboken 6 =) det jeg trenger er ladedata til 150 grains FMJ fra norma, da det er det vi har liggende, og er fornøyd med til annet bruks også! du skriver fed LR magnum 215, det er jo det det står i div tabeller, men vi har brukt LR 210 til 200 grains kulene, og det går så det suser! er det noen stor forskjell jeg bør vite om?? link nr 3 fikk jeg ikke til å fungere!? takk for svar, hilsen marius
 10. heisann! trenger ladedata til 300 rem ultra mag! gjerne noe som er utprøvd =) har data til 200 grain oryx, men trenger data, settedybde/totallengde til 150 grains norma FMJ. bruker helst MRP-2 krutt, da jeg har dette stående =) hettene jeg bruker er federal large rifle. M =)
×
×
 • Create New...