Jump to content

borgern

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by borgern

  1. har selv en A-tec Maxim på min 308. Det er ikke mye rekyl å snakke om i børsa. Man hører og forskjell på den og naboens som ikke har demper. Den blir varm, ja. Og det blir mirage på den. Hvor mye er litt anvheig av temp og evt vind. Den ble spesielt fort varm på skyteprøven med jaktammo. Var ikke så lille med helmantel. Mulig det er litt forskjellig ladning i de. Jeg har kappet løp 7-8 cm så den ikke skal bli for fortung. Har aldri skutt med den uten demper så jeg vet ikke hvordan det er med treffpunktforandring på min.
  2. KJøpte selv denne pakka i fjor. http://www.villmarksborsen.no/eksport/e ... onseid=442 Unntak var at jeg la på 800 og fikk Atec Maxim demper istedet, mest fordi de ikke hadde hardcore inne. Synes den har fungert bra. Har et god avtrekk til å være såpass billig. Aldri noe tull, kikkert fungerer fint. På min pakke var det Hawke Nighteye 3,5-10x50 IR. Ikke treffpunktendring med zoom som kan skje på billige kikkerter. Min er XS7 versjon i 308. Med 8 cm kapp av løp og demper. Rekyl er liten synes jeg. Er og tydelig forskjell i smell på den og en kompis sin som ikke har demper. Du kan justere litt på pakke hvis de heller ha annen koble, kikkert og slikt.
  3. Er vel kr 30 pr trening og 60 for prøven. Så sum da 120 for å ta prøven. Så er det vel 250 dyrere for ikke medlemmer.
  4. Rygge Våpen. Bra utvalg og priser. Stort sett en kar som jobber så regn med noe venting hvis du kommer på populære tidspunkt. Er børsemaker og ordner alt med våpenet der som kapp av løp, gjening til demper etc. Ikke alle verden til hjemmeside men ring eller send mail. Kan ta litt tid å få svar på mail rett før jaktsesong.
  5. borgern

    Tørrklikking

    Har en marlin XS7 selv. Der kan jeg hvertfall holde inne avtrekker når jeg låser sluttstykke så jeg slipper klikke etterpå. Et tips jeg fikk på skytebanen så da regner jeg med det gjelder mange boltrifler.
  6. En børsemaker vet nok hvilke gjenger som passer til børsa du har. Kan kanskje være et valg med stigningsgrad. Vet faktisk ikke hva jeg har selv. Kjøpte en riflepakke med demper så løp var ferdig kappet og gjenget. Mulig det står på esken til demper.
  7. Kjøpte selv en startpakke i høst med en MArlin XS7 i 308, Atec Maxim demper, kapp av løp, Hawke 3,5-10x50 kikkert med lys, tofot, koffert og pussesett. Kom på 9600 ferdig. Synes det var en bra pris på en startpakke. Det meste der er jo solid. Kan jeg evt kjøpe på en bedre kikkert etterhvert. Fungert supert så langt. Dog bare skutt på bane. Vært på rådyrjakt et par helger men bare sett dyr en morgen med usikker bakgrunn. Så den er ikke testet i "praksis" enda.
  8. KJøpte Atec Maxim til min rifle. Den kom vel best i test i jakttidningen elle rnoe i Sverige nå. Var mest pga grei pris og at de ikke hadde Hardcore demper på lager da jeg skulle ha. Kostet kr 2.800 inkl. kapp av løp og gjenging. Varmint løp er vel litt tykkere enn vanlig løp, ikke sikkert alle dempere passer. Maxim bygger vel 8cm innover pipa. Npr det gjelder kapping vet nok en børsemaker det bedre enn meg. Tror min er kappet 7-8cm. I følge han som monterte min er 308 en kaliber man kan kappe llitt mer enn en del andre. Hadde vist noe med hylseutforming, hvor mye rasktbrenende krutt den var ladet med slik at alt var forbrent raskere enn noen andre kaliber.(noe slikt) Rekyl er ikke noe å snakke om. Testet en 308 uten demper kontra min og det blir borte en god del. Du får et litt annet treffpunkt hvis du kapper løp så du må skyte inn på nytt. Demper alene skal ikke ha noe å si.
  9. Bruker Bellier&selleri FMJ 150g til trening. Så er det Federal Fusion 147g til jakt. Disse går veldig likt 100m hvertfall i min rifle. Er en Marlin XS7 med kappet løp og Atec Maxim demper. Har og testet Remington CoreLock som og gikk veldig likt. Der husker jeg dog ikke kulevekt i farta. Derimot når det gjelder kjøttødeleggelser etc så vet jeg null og hvordan de er. Tok opp jakt igjen i år for første gang på snart 20 år. Den gang kun harejakt med hagle så rifle er nytt. Har ikke fått skutt det dyret jeg har på kvota enda. Men hørt en del som bruker Fusion i 308 på rådyr.
  10. Bruker selv Federal Fusion. Ikke så ille pris på de. Fikk minimal treffpunktforandring på 100m kontra Sellier & Belliot helmantel treningsammo. Skyter med kappet løp og Maxim demper.
  11. Mener og at jeg syntes AG3 jeg hadde under førstegangstjeneste var bra. Hadde ett våpen på rekrutt og ett senere. Det siste ble det skutt lite med. Men det gikk da inn både 9 og 10 på 200m stadig. Husker ikke noen summer i dag siden dette var slutten på 80 tallet jeg var inne. Men når jeg tenker på det i dag så var det overaskende presist til å være en battlerifle. Har jo sikkert blitt mistet i bakken mer enn en gang av folk som hadde det før meg. Skjøt jo med den på alt fra 30 til 400 m. Kan ikke huske at det ble så mye varmspredning på de heller etter en del skudd. Største problem jeg hadde var at jeg begynte bli nærsynt på den tiden og hadde ikke briller enda.
  12. KJøpte selv denne http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... e=20943555 Dog med Atec Maxim demper istedet for 800 i tillegg. Der er det med tofot, koffert, pussesett etc som du kanskje ikke trenger? Du får sikkert en bra pris på bare rifle og kikkerten og. Tør jeg gjette på ca 7000 eller noe. Hvertfall veldig fornøyd med den som startpakke selv.
  13. Her får man vel litt forskjellig svar avhengig av type kaliber, type demper, om løp er kappet eller ikke, type patron. Hvis det er veldig store avvik er det greit å sjekke. Hadde en gammel demper på en 22LR jeg har. Der hadde noe løsnet i demper(ca 15 år gammel). Der ble avvik ca 2 m til venstre og 1 m ned på ca 60m hold. Får du slikt er det noe feil med demper, feilmontering etc. 0-20 cm har jeg hørt er rimelig vanlig. Har alltid hatt demper på min. Se om jeg tester uten nestsesong. Har 308 selv. En kompis skal sette demper på sin Tikka t3lite 6,5x55 nå snart. Se hva han får i avvik.
  14. Hva med en Burris kikkert med avstandsmåler og automatisk kulebanekompensasjon? http://www.burrisoptics.com/laserscope.html Koster vel veil 9000 her hjemme men du får tak i den på nett tiul litt over 5000 pluss frakt
  15. Sendte en forespørsel på riflepakke dit tidligere i sommer selv,. Hørte aldri noe så jeg handlet et annet sted.
  16. Får dobbeltsjekke så det er ikke børsa skyter feil vei og. Kan jo ha fått en selvmordsbørse ved en feil Alternativ er at viltet virkelig får se deg i hvitøyet før du skyter de
  17. Væt borti noe slikt en gang med en kompis sin børse. Det var rett og slett fester til kikkert som ikke satt ordntlig. Da varierert skudd hele tiden uansett hvor mye han skrudde på det. Kjenner ikke til Nightforce, er det et billig sikte. Montert selv? Du har ikke dratt til ringer for hardt f.eks så du har skadet noe inni? F.eks at noe er bittelitt løst blitt? Sett den fast i bukk og sikt på en skive. Ta ut sluttstykket og se gjennom løpet og sentrer det på skiva. Så skyter du et skudd. Se nå om det du ser har endret seg. Så fortsetter du først å ta ut sluttstykket, sikte gjennom løpet og så skyte igjen. Da kan du sjekke om det er løpet og selve børsa som sprer. Hvis det sprer mye der så må du se om det er noe feil med stokk, festing av kasse/løp til denne. Går den bra på den måten kan du titte over på kikkert og skyter et par skudd. Da skal du kunne se om trådkors flytter seg på skive etter hvert skudd når den står fast i benk. Har du forresten åpne sikter på den så du kan testskyte uten kikkert? Blir litt sånn en ting av gangen for å finne hva som kan være.
  18. Du kan jo sette på en A-tec Maxim demper istedet. Den koster vel 2500-2600 pluss montering. Den demper som vant siste test i Jakttidningen i Sverige. Demper ser bedre ut enn hardcore og kan enklere vedlikeholdes da du ikke trenger verktøy for demontering. Har den selv på min rifle. Dog er det ikke sikkert det er samme gjenger som hardcore. Det vet en børsemaker. Kommer da an på om løpet ditt er kappet fra før og hvilken kaliber den er. Har tittet litt på www.boydsgunstocks.com selv til min Marlin. Vet ikke om de har noe som passer Tikka T3 der.
  19. Kanskje det var en .950 JDJ Kulevekt på 230gr og energi på over 50.000J
  20. Kan jo ha jaktet i USA f.eks. Der kan man skyte rådyr med 22LR. Folk skyter og rev og opptil coyote på korte hold. Krever selvsagt meget presise skudd siden energi i patron vel er under 1/10 av f.eks 308. Folk blir jo drept av 22 så regner med at rådyr og dør siden de bare veier 1/3-1/5.
  21. Skyting var i dag Jeg tok av tofot og det hjalp litt på balansen. Skøt en 10 treningsskudd på ligg og kne. Sittende på stubbe og albuer i anlegg på hvert sitt ben så gjorde ikke tofoten noe fra eller til. merker den og demper best på stående. Så 5 skudd testskyting med jaktammo før prøven. Første prøven gikk ett skudd ut men på andre gikk alle 5 inn. Hadde regnet med å bruke mer enn et forsøk siden det var første gang jeg tok slik prøve. Fremdeles ingenting å klage på. Siktet fungerer supert enda. Var en annen på banen med samme Marlin bare XL7. Den heter det i 30.06. Han var og veldig fornøyd med sin. Han hadde en dyr Zeiss på sin. Kanskje et knepp klarere kikkert men den koster jo mye mer. Tror han hadde kjøpt den på tilbud til 7000. Hawke koster vel 100 pund i England så ikke spes dyrt i forhold til hva man får. Hva som skjer etter en del år vet jeg jo ikke enda. Begynte bli litt dårlig lys utpå kvelden i dag siden det regnet men hadde ikke noe dårlig sikt for det. Totalt synes jeg dette var en veldig bra startpakke på jaktrifle. Pr i dag ser jeg ingen grunn å bytte ut noe som helst. Er heller meg som må jobbe mer med stilling, riktig avtrekk fremover enn å klage på siktet. Mange andre skjøt dog vesentlig dårligere på prøven enn jeg gjorde. Snakket litt med selger(Rygge Våpen) om siktet spesielt og han har solgt det i 2 år uten noen klager. Kan jo hende han sier det uansett men får nå stole den profesjonelle part. Selger han noe dritt så får han det kjapt tilbake, tar tid det og. Så løp og kjøp. Som andre nevner har børsa fått bra kritikker utlandet. "Value for money A+"
  22. Synes blansen er bra. Løpet er vel kappet 6cm så vidt jeg husker. Demper veier ikke så veldig mye. Hadde en demper til 22 før i stål som vel veide like mye. Nå siter den en Atec demper på den og, riktignok en mindre modell. Jeg har og tofot på og men den så virker den litt fortung hvis en står, på ligg så merker en det lite. Kanskje litt på knestående. Skal testskyte i morgen og ta av tofot da. Får jo ikke bruke den på viltprøve uansett så kan likegodt trene uten. Da er børsa bedre på stå, hvertfall på tørrtrening. Jeg har ingen problemer med å få kinnet ned på kolben. Det har med høyde på montasje å gjøre. Sitter Leupold stålmontasjer på min. Dog blir det da så få mm klaring på frotn mot løpet av en må lage et lite spor i linsedekselet for å slippe tving det på. 0,5 mm spor er nok. Vet ikke hva som føres av andre kikkerter i samme merke men det finnes jo en haug med andre. Av greie ting som er billige er vel Leupold sine VX serier. Du har og Bushnell Legend som kom veldig bra på test selv i skumring. Det var en test som tok for seg kikkerter som ikke var helt i toppsiktet(Zeiss, Docter, Svaroski, Leica etc). Den slo bl.a Lepold. Mener en 3-9x40 koster ca kr 2000. Skulle jeg kjøpt kikkert dyrere enn det så ville jeg ikke brukt 3000 men da tatt steget opp til toppmerkene med en gang, tror jeg. Men som sgat så er dette en startpakke til jakt for meg som jeg mener skal holde greit til litt trening på bane og i utgangspunktet 1 jaktskudd i året på det ene rådyret jeg får tildelt. Blir det mer jakt etterhvert får jeg se om kikkert skiftes ut etterhvert. Må få litt erfaring med den. Leste bra review på de på nett,. De er priset lavt for å komme inn i markedet. Om den fungerer fint gidder jeg jo ikke bytte bare for å bytte.
  23. Jeg har den i 308. Kjøpte pakken på Rygge Våpen men de hadde ikke Hardcore demperen inne så jeg la på 900 og fikk en A-Tec Maxim istedet. Siden dempere er ukjent for deg så er det vel ikke så stor forskjell på Harcore og Maxim. Harcore er i stål mens Maxim er i stål og aluminium. Hardcore må du bruke verdktøy for å åpne, Maxim kan du demontere for hånd. De krever jo litt rens etterhvert. Demper tar jo ca 30db av lyden i tillegg til ca halve rekyl. Kula mister litt fart med demper men er alikvel mer enn kraftig nok. A.tec Maxim var den demper som kom best i test i Jakttidningen i Sverige for kort tid siden. Den blir en del lettere enn Hardcore. Det er og venlig å kappe løpet noen cm når man skal ha demper for å bedre balansen i børsa. Så over til selve pakka. Børsa er vel som mange andre boltrifler, enkel mekanikk og robust. Den har ikke åpne sikter så du må bruke kikkert, rødpunkt e.l. Avtrekk har en sikkerthettrigger midt i avtrekker. Synes det fungerer greit da den fungerer som "sag", når fingern kommer inn til selve avtekkern så er du på nullpunkt. Avtrekk kan og justeres. Fra fabrikk er det vel satt til 3 pund. Sikring er frem-bakover og sitter bolten. Sitter litt dumt til på en måte men samtidig er det vanskelig å komme bort i den utilsiktet. Børsa fåles fin og skyte med, kan jo være litt individuellt med anbefalt koblelengde. Kikkerten er stor men det blir de ofte på 50mm åpning. Den har jo både rødt eller grønt retikkel med 5 nivåer pr. Vanlig trådkors. Synes den fungerer fint. Var en 4-5 skudd for å skru den inn i senter på skiva. Har ikke skutt med annet enn 22lr litt sporadisk de siste 15 år men fikk da klemt inn både 9, 10 og 10+ etter noen skudd. Lysmessig har jeg bare testet den på ettermiddag så langt.Får se hvordan den takler dårlig lys på jakt mot en kompis sitt som er et Nikon Monarch etterhvert. Synes uansett finish etc på den er bra til å være en såpass billig kikkert. Enkel justering uten å måtte bruke noe verstøy. Side dette er første rilfa så ville jeg prøve meg frem å ha en billig pakke i starten. Får jeg se etterhvert om jeg koster på meg en bedre kikkert ettter noen år, da en type Zeiss eller noe. Bare skutt den på bane så langt så jeg har ingen erfaring med å bære den med i felt enda. Ny skyterunde i morgen.
  24. Ta gjerne bilde av undersiden på løpet og. Pleier være en del merker der om kan si noe. Noen har og navn i mellom løpene på oversiden.
  25. KJøpte selv riflepakke i helgen, tenkte legge litt info om det hvis det er andre som er ute eller en komplett pakke uten at det blir for dyrt. Skal vel i utgangspunktet trene litt og skyte det ene rådyret jeg får tillatelse til på eiendomen. Ergo ville jeg ikke kjøpe noe veldig dyrt i første omgang. Marlin XS7 308W, Hawke Nite-eye 3,5-10x50 kikkert med lys, leupold stålmontasje, A-tec Maxim demper, løp kappet litt, to-fot, reim, pussesett og koffert. Alt ferdig til kr 9.790 Ikke skutt med den enda men håper å få til noe i løpet av uka Marlin XL7 finnes i 25-06, 270W og 30.06. XS7 finnes i 7mm.08, 243w og 308w. De kommer etterhvert og i Stainless modell til Norge. Siktet er vel kanskje det svakeste punkt på pakke(eller kanskje ikke). Kjenner ikke så godt til merket men det føles og ser tight og fin ut i finish. Men man kan sikkert få andre kikkerter mot tillegg i pakken. Lars
×
×
  • Create New...