Jump to content

borgern

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

borgern's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. har selv en A-tec Maxim på min 308. Det er ikke mye rekyl å snakke om i børsa. Man hører og forskjell på den og naboens som ikke har demper. Den blir varm, ja. Og det blir mirage på den. Hvor mye er litt anvheig av temp og evt vind. Den ble spesielt fort varm på skyteprøven med jaktammo. Var ikke så lille med helmantel. Mulig det er litt forskjellig ladning i de. Jeg har kappet løp 7-8 cm så den ikke skal bli for fortung. Har aldri skutt med den uten demper så jeg vet ikke hvordan det er med treffpunktforandring på min.
  2. KJøpte selv denne pakka i fjor. http://www.villmarksborsen.no/eksport/e ... onseid=442 Unntak var at jeg la på 800 og fikk Atec Maxim demper istedet, mest fordi de ikke hadde hardcore inne. Synes den har fungert bra. Har et god avtrekk til å være såpass billig. Aldri noe tull, kikkert fungerer fint. På min pakke var det Hawke Nighteye 3,5-10x50 IR. Ikke treffpunktendring med zoom som kan skje på billige kikkerter. Min er XS7 versjon i 308. Med 8 cm kapp av løp og demper. Rekyl er liten synes jeg. Er og tydelig forskjell i smell på den og en kompis sin som ikke har demper. Du kan justere litt på pakke hvis de heller ha annen koble, kikkert og slikt.
  3. Er vel kr 30 pr trening og 60 for prøven. Så sum da 120 for å ta prøven. Så er det vel 250 dyrere for ikke medlemmer.
  4. Rygge Våpen. Bra utvalg og priser. Stort sett en kar som jobber så regn med noe venting hvis du kommer på populære tidspunkt. Er børsemaker og ordner alt med våpenet der som kapp av løp, gjening til demper etc. Ikke alle verden til hjemmeside men ring eller send mail. Kan ta litt tid å få svar på mail rett før jaktsesong.
  5. borgern

    Tørrklikking

    Har en marlin XS7 selv. Der kan jeg hvertfall holde inne avtrekker når jeg låser sluttstykke så jeg slipper klikke etterpå. Et tips jeg fikk på skytebanen så da regner jeg med det gjelder mange boltrifler.
  6. En børsemaker vet nok hvilke gjenger som passer til børsa du har. Kan kanskje være et valg med stigningsgrad. Vet faktisk ikke hva jeg har selv. Kjøpte en riflepakke med demper så løp var ferdig kappet og gjenget. Mulig det står på esken til demper.
  7. Kjøpte selv en startpakke i høst med en MArlin XS7 i 308, Atec Maxim demper, kapp av løp, Hawke 3,5-10x50 kikkert med lys, tofot, koffert og pussesett. Kom på 9600 ferdig. Synes det var en bra pris på en startpakke. Det meste der er jo solid. Kan jeg evt kjøpe på en bedre kikkert etterhvert. Fungert supert så langt. Dog bare skutt på bane. Vært på rådyrjakt et par helger men bare sett dyr en morgen med usikker bakgrunn. Så den er ikke testet i "praksis" enda.
  8. KJøpte Atec Maxim til min rifle. Den kom vel best i test i jakttidningen elle rnoe i Sverige nå. Var mest pga grei pris og at de ikke hadde Hardcore demper på lager da jeg skulle ha. Kostet kr 2.800 inkl. kapp av løp og gjenging. Varmint løp er vel litt tykkere enn vanlig løp, ikke sikkert alle dempere passer. Maxim bygger vel 8cm innover pipa. Npr det gjelder kapping vet nok en børsemaker det bedre enn meg. Tror min er kappet 7-8cm. I følge han som monterte min er 308 en kaliber man kan kappe llitt mer enn en del andre. Hadde vist noe med hylseutforming, hvor mye rasktbrenende krutt den var ladet med slik at alt var forbrent raskere enn noen andre kaliber.(noe slikt) Rekyl er ikke noe å snakke om. Testet en 308 uten demper kontra min og det blir borte en god del. Du får et litt annet treffpunkt hvis du kapper løp så du må skyte inn på nytt. Demper alene skal ikke ha noe å si.
  9. Bruker Bellier&selleri FMJ 150g til trening. Så er det Federal Fusion 147g til jakt. Disse går veldig likt 100m hvertfall i min rifle. Er en Marlin XS7 med kappet løp og Atec Maxim demper. Har og testet Remington CoreLock som og gikk veldig likt. Der husker jeg dog ikke kulevekt i farta. Derimot når det gjelder kjøttødeleggelser etc så vet jeg null og hvordan de er. Tok opp jakt igjen i år for første gang på snart 20 år. Den gang kun harejakt med hagle så rifle er nytt. Har ikke fått skutt det dyret jeg har på kvota enda. Men hørt en del som bruker Fusion i 308 på rådyr.
  10. Bruker selv Federal Fusion. Ikke så ille pris på de. Fikk minimal treffpunktforandring på 100m kontra Sellier & Belliot helmantel treningsammo. Skyter med kappet løp og Maxim demper.
  11. Mener og at jeg syntes AG3 jeg hadde under førstegangstjeneste var bra. Hadde ett våpen på rekrutt og ett senere. Det siste ble det skutt lite med. Men det gikk da inn både 9 og 10 på 200m stadig. Husker ikke noen summer i dag siden dette var slutten på 80 tallet jeg var inne. Men når jeg tenker på det i dag så var det overaskende presist til å være en battlerifle. Har jo sikkert blitt mistet i bakken mer enn en gang av folk som hadde det før meg. Skjøt jo med den på alt fra 30 til 400 m. Kan ikke huske at det ble så mye varmspredning på de heller etter en del skudd. Største problem jeg hadde var at jeg begynte bli nærsynt på den tiden og hadde ikke briller enda.
  12. KJøpte selv denne http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... e=20943555 Dog med Atec Maxim demper istedet for 800 i tillegg. Der er det med tofot, koffert, pussesett etc som du kanskje ikke trenger? Du får sikkert en bra pris på bare rifle og kikkerten og. Tør jeg gjette på ca 7000 eller noe. Hvertfall veldig fornøyd med den som startpakke selv.
  13. Her får man vel litt forskjellig svar avhengig av type kaliber, type demper, om løp er kappet eller ikke, type patron. Hvis det er veldig store avvik er det greit å sjekke. Hadde en gammel demper på en 22LR jeg har. Der hadde noe løsnet i demper(ca 15 år gammel). Der ble avvik ca 2 m til venstre og 1 m ned på ca 60m hold. Får du slikt er det noe feil med demper, feilmontering etc. 0-20 cm har jeg hørt er rimelig vanlig. Har alltid hatt demper på min. Se om jeg tester uten nestsesong. Har 308 selv. En kompis skal sette demper på sin Tikka t3lite 6,5x55 nå snart. Se hva han får i avvik.
  14. Hva med en Burris kikkert med avstandsmåler og automatisk kulebanekompensasjon? http://www.burrisoptics.com/laserscope.html Koster vel veil 9000 her hjemme men du får tak i den på nett tiul litt over 5000 pluss frakt
  15. Sendte en forespørsel på riflepakke dit tidligere i sommer selv,. Hørte aldri noe så jeg handlet et annet sted.
×
×
  • Create New...