Jump to content

Bok 84

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Bok 84's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har eit rom som eg brukar som kombinert slakteplass og kjøtt behandling. Eg brukar det til hjort under jakta og til gris resten av året. Noko større en det du forespegla sidan eg har kjøle, birom og slakte rom, men om du er interessert kan eg ta nokre bilder.
  2. Brukar å bestille spon med ein av dei lokale pels oppdrettarane. Dei bestiller spon frå danmark som dei bruker ved pelsing. Betalar ca 200 kr for 25 kg. Meget godt egna.
  3. Kan ikke se at han fikk svar her, så jeg tar opp igjen spm med et noe lettere lår. Har i dag lagt et 5 kilos hjortekalvlår i saltlake bestående av 3 kg salt per 10 liter vann. Har også slengt oppi en boks med honning. Kan noen svare meg på hvor lenge lårene bør ligge i denne laken? De er 'hele', altså ingen snitt i dem. mvh Kriegh Regnar med du har fått svar på spørsmålet, men tenkte at eg kunne opplyse om korleis me gjer det her på garden . Bruk 4 kg salt på 12 liter vatn og tilsett 2 ss sukker . Gang opp til passelig mengde. På lambelår brukar me å la det ligge i 1 veke. Ta det opp av laken å heng det luftig å tørt til ein kan kjenne at det vert merkbart hardare når du knip på det. Det vert ca 1 mnd. Inga utvatning og inga snitting i kjøtte. Slik har me gjort det i fleire generasjonar å me har aldri hatt mygl på spikekjøtet. Meget enkelt å meget godt resultat. Dersom du får mygl må du vertfall ikkje nytte lunka vatn. Det jev gode vekstforhold for soppsporane. Bruk oppkokt saltlake eller brennevin av eit kraftig kaliber. Eg nyttar same oppskrift til pinnekjøtt frå både lamb og hjortekalvar, men da vatnar eg det ut over natta før eg dampar dei. Pinnekjøtt av hjortekalv kan anbefalast på det varmaste, langt betre en frå lamb synes eg.
  4. Hei. Eg kjøpte ei Tikka T3 med rustfrittløp og syntetstokk i 30.06 for 4-5 år sidan. Betalte 10 tusen med eit kikkertsikte frå Shirstone. Rifla er (i motsetning til det veldig mange her inne meinar) eit snyta godt våpen å jakte med. Eg har aldri hatt problem med våpenet, men det har hendt at Federal Fusion "luggar" litt i plastmagasinet. Kan sterkt anbefalast, men vurder lyddempar for dersom du skal skyte mykje. Plast er lett og da slår den meir.... Som kikkert vil eg anbefale Meopta. Veldig gode sikter til ein fornuftig pris. Alt i alt vil nok dette koste meir ein 10-15 tusen nytt, men det er vel vert pengane.
  5. Hei. Jada når eg sende det nr fekk eg svar frå ein annan i zeiss norge. Ditta var lagervare og ingen problem sa han. Måtte berre vete kva sikte eg har. Infoen er oversendt og eg ventar på svar:) Takk for linken atter ein gong.
  6. Har prøvt ein liknande patent, men eg brukte ein sykkelslange. Den vart alt for mjuk. Reknar med det funka fint med den der.
  7. DE har du fullstendig rett i. Det va nok ei tabbe fra mi side. Heilt fersk på ditte greiene her
  8. Nei det gjorde eg ikkje. Eg sendte ein e-post til dei i går og fekk svar frå dei i dag at dei ikkje hadde noko slikt lenger. Har bestilt ein frå den sida som Komoden la ut ein link til. Er litt usikker på om den passar på Zeiss`en så kansje eg skal ta å sende ein e-post til Zeiss Norge med nummeret å høyre kva dei vil forsvare seg med. Takk for tipset.
  9. Takk for tipset. Har bestillt ein slik ein no. Såg bedre ut en den som Jaktfall har. Er uansett ingen stor kostnad å snakke om so her kan ein prøve til ein finn ein som passar
  10. Zeiss norge svara at dei ikkje kunne skaffe den
  11. Sjå der ja...Vakje være en å spørre på rett plass. Liknar litt på den som eg fekk tak i fjor, men forhåpentlivis er den noko mjukare. Den som eg har no er direkte fæl mot augene når ein skyt. Takker
  12. Kjøpte for nokre år sidan ein "gummibelg" frå Zeiss som skulle beskytte mot baklys på kikkertsiktet. Klarte sjølvsagt å mysse denne på jaktur i fjor. Er det nokon som veit kvar eg kan kjøpa slikt no? Var kjøpt på Våpenloftet i Førde i si tid , men dei klarer ikkje å skaffe den lenger seie dei. Var veldi praktisk å ha når ein jakta nært bebyggelse med gatelys. Den rakk heilt tilbake til auga slik at det blei ein lystett tunell fram til kikkertsiktet.
×
×
  • Create New...