Kan ikke se at han fikk svar her, så jeg tar opp igjen spm med et noe lettere lår.
Har i dag lagt et 5 kilos hjortekalvlår i saltlake bestående av 3 kg salt per 10 liter vann. Har også slengt oppi en boks med honning. Kan noen svare meg på hvor lenge lårene bør ligge i denne laken? De er 'hele', altså ingen snitt i dem.
mvh Kriegh
Regnar med du har fått svar på spørsmålet, men tenkte at eg kunne opplyse om korleis me gjer det her på garden .
Bruk 4 kg salt på 12 liter vatn og tilsett 2 ss sukker . Gang opp til passelig mengde.
På lambelår brukar me å la det ligge i 1 veke.
Ta det opp av laken å heng det luftig å tørt til ein kan kjenne at det vert merkbart hardare når du knip på det. Det vert ca 1 mnd. Inga utvatning og inga snitting i kjøtte.
Slik har me gjort det i fleire generasjonar å me har aldri hatt mygl på spikekjøtet. Meget enkelt å meget godt resultat.
Dersom du får mygl må du vertfall ikkje nytte lunka vatn. Det jev gode vekstforhold for soppsporane. Bruk oppkokt saltlake eller brennevin av eit kraftig kaliber.
Eg nyttar same oppskrift til pinnekjøtt frå både lamb og hjortekalvar, men da vatnar eg det ut over natta før eg dampar dei.
Pinnekjøtt av hjortekalv kan anbefalast på det varmaste, langt betre en frå lamb synes eg.