Jump to content

ulevaa

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ulevaa

  1. Tja, den tek 3 gonger så mykje som kjøkkenmaskina mi. Den eg har rører berre slik at eg heile tida må hjelpe til med ei sleiv for å få alt med, og då blir det litt knotete. Derfor eg lurte på om ein slik manuell blandemaskin kunne vera meir fornuftig.
  2. Hei. Lurer på å kjøpe ein manuell kjøttblander/mikser av typen som er lenka til her eller liknande. Ser det er fleire leverandørar. Er det nokon som erfaring eller anbefaling? Kan dei nyttast til å lage middagspølser, eller blir det for tungt å sveive lenge nok til at kraft, salt og krydder er tilfredsstillande blanda med kjøttfarsen? https://cdon.no/innredning-mobler/kjottmikser-med-girkasse-solv-rustfritt-stal-p101658602?gclid=Cj0KCQjwqoibBhDUARIsAH2OpWjIIPI35H-gxHQVUuUkurgmg4cB0N9vI-vRHAx3lNxBpkuuSYs5c4QaAmSjEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
  3. Etter å ha lest om "hva viltet faktisk ser" i Jakt og fiske nylig, foretok jeg en liten test med ei lita uv lampe på noen av jaktklærne mine i kveld. Optifade og mossy oak fra Sasta og harkila fungerte meget bra. Ei ullskjorte i brun-grå toner likeså. Realtre-camo fra chevalier var også nøytral og fin. MEN så prøvde jeg de orange sakene.. Min nye caps fra Harkila i orange mossy oak lyste så sterkt at den reflekterte orange i klær som lå ved siden av. Den orange vesten fra pinewood likeså. Testet noen beint røde plagg, de fungerte helt greit. Ettersom artikkelen sier at dyr ser gult, lurer jeg litt på om noen orange-farger rett og slett er så gule at de blir mer synlige for viltet enn vi tror? Eller kanskje noe skyldes bruk av UV-forsterkere. Men den ene jakka hadde både orange camo og mossy oak, og på den var det bare det orange som lyste, så det kan ikke forklares med verken vaskemiddel eller uv-forsterker. Den jakka har vært vaska uttallige ganger. Jeg kommer nok fortsatt til å bruke orange av sikkerhetsmessige grunner, men kanskje jeg etterhvert velger vanlig rødfarg istedet:) Andre som har testet?
  4. Kan det være en død skabbrev?
  5. Kan noen anbefale en irisblender til innendørs skyting? Eller er det lurt å kjøpe en som er god til alt, både ute og inne?
  6. Jeg har ladet denne kula med 49,5grs Norma 15 i 58cm løp. Col 76mm. Noen som kan beregne hastighet for moro? Fikk gode samlinger. 4-5 cm på 200m er jeg fornøyd med
  7. Kan bare skryte av Rafdal&Kvale's butikk. Topp utvalg, god service og ikke minst kunnskap bak disken. -Og du blir ikke anbefalt å kjøpe ting du ikke har bruk for.
  8. Bare for å ha nevnt det; -jeg er bare ute etter en ok måte å rustbeskytte våpenet på. Har forøvrig ingenting imot DFS selv om noen regler kan virke litt rare. F. eks så er maks lengde på skyggen på skytterlua bestemt å være 10 cm. Skjønner ikke at noen skulle ha behov for noe særlig mer uansett. Det begrenser seg liksom av seg selv. Men har noen et greit tips mot rust/fukt så tar jeg gjerne imot.
  9. Ja, det var nå metalldeler jeg tenkte på. - Og når det er blank eller gjennomsiktig duracoat så forandrer det vel ikke akkurat våpenet nevneverdig? Har ikke tenkt å gjøre det i morgen, men kom bare til å fundere litt .
  10. Noen som vet om det er lov å bruke blank/clear duracoat på DFS våpen? De er vel ikke mer rustbeskyttet enn de bør være med tanke på feltskyting..
  11. Jovisst.. 8,43 og 9,1g står visst på flaska. Takker igjen.
  12. Takk for svarene. Da har jeg ein startoppskrift:) Ev. andre forslag mottaes også. Kan jeg ev. bruke N 15-kruttet til jaktammo i 6,5x55, eksempelvis 9-10g kuler? (58 cm løp)
  13. Ok. Jeg har også Norma 11 liggende, men trodde dette var best til 308. ( Er ganske grønn her... ) Er det noen som har ladedata som passer til 7g for dette kruttet?
  14. Hei. Har endelig fått rigget meg et laderom og tenkte så smått å prøve meg på hjemmelading. Har liggende 100 kuler lapua scenar 7g, samt Norma 15 krutt. Er ikke sikker på om dette er en helt ideell kombinasjon, men lurer på om noen har ladedata som kan passe til en forsiktig start. (Skal skytes med Sauer 200 str med 70 cm løp, har også remington hetter liggende). Takker for svar.
  15. Hei. Jeg er muligens på villspor nå, men i vinter monterte jeg en sauer-busk-diopter i min Sako Quad med standard 11mm spor. I mitt hode betyr det at det er stor sjanse for at alle kikkert-montasjer tilpasset Sauer 200str vil passe til formålet ditt. Søk på kikkertmontasje til Sauer'n så får du i alla fall opp noen alternativ. Lykke til!
  16. ulevaa

    Sako Quad

    Jeg trives heller ikke helt med stokken til Quad. Har satt på en kolbeforhøyer type hjemmelaget med tape og biter av liggeunderlag... Har forøvrig forhørt meg litt med børsemaker, da jeg kunne tenkt meg en annen stokk (GRS hadde jo vært fint!), men har ikke fått noe forslag til alternativ som kan brukes. Bruker min foreløpig til innendørs skyting på 15m og har satt på en buskdiopter for anledningen. Men i løpet av de neste månedene vil jeg kjøpe en 22wmr og sette på kikkert til bruk på småvilt. Dersom noen har forslag til stokk som passer og som ikke er vanskelig å importere eller kjøpe på annen måte hadde det vært fint
  17. Hei. Jeg kan ikke uttale meg om cavalier generelt da jeg bare har en. Men den jeg har har i alle fall stor jakt og sporingslyst. Hun er en racer til å finne både skogsfugl og rype, og hun jobber nesten alltid innenfor haglehold. I tillegg er hun ivrig og flink til å finne hjortevilt. Brukte henne siste høsten og hun fant dyr ved flere anledninger som jeg hadde gått glatt forbi. Fordel med sporing med min hund er at hun jobber i passe tempo uten bånd og har alltid kontakt med meg. Jeg har tidligere hatt 2 labradorer og en flatcoated retriever, men den jeg har nå er faktisk best av alle i forhold til jakt og kontakt med eier. Og bevare meg vel for en fordel for hus, bil og mulighet for hundepass med en liten rolig hund contra en større med lopper i blodet!
  18. Jeg har selv ved et par anledninger blitt nødt til å veive med armer og ben for å få ørna til å skjønne at bikkja ikke var aleine. Siste gangen var den bare et steinkast unna meg. Jeg stod da gjemt under ei bjørk for å se om ørna tok peiling på bikkja, og det var ingen tvil om hva utfallet hadde blitt om jeg ikke hadde grepet inn. Jeg har en cavalier så det hadde nok vært lett match (Dettte var havørn.) Jeg bruker alltid vest med sterke farger på hunden, men er slett ikke sikker på om det holder fjærballen unna.
  19. Hei. Ser at beveren sport har løp til 2200kr. http://www.beverensport.no/lop_1508.html Tror kanskje også det kan være lurt å høre med interarms.http://www.interarms.no/ Vurderer samme løp selv. Vet du forresten om en kan bruke vanlig løp på heavy barrel-varianten?
  20. Er det noen som vet om et busk-diopter eller andre diopter passer til Sako Quad? Monteringsskinnene ser nokså like ut..
  21. ulevaa

    Sako Quad

    Noen som har vurdert GRS-skjefte til quad-en? Det finnes vel ikke enda, men hadde blitt stilig!
  22. Takker for svar. Opplyst siktemiddel er absolutt et alternativ, ja. Da kan det bli er fordel dersom jeg skal se etter Mikkel når neste løp er kjøpt inn også! Noen som har erfaring med dette eller tilsvarende? http://www.handladigitalt.se/leupold-vx ... -6299.html
  23. Takker for anbefalinger, men jeg var kanskje ikke helt klar i formulering av "problem". Jeg synes at det er vanskelig å plassere svart trådkors i den svarte runde blinken. (Kan nok være mange årsaker til det ... ) .Så jeg lurer derfor på om det kanskje er bedre med et annet retikkel f. eks med sirkel som plasseres rundt den svarte blinken. (Tenker at det da blir mer som å skyte med vanlig diopter?)
  24. Jeg har en Sako Quad 22lr som jeg bruker mest til innendørs trening foreløpig. Tanken er å utvide til 17hmr eller 22wmr etterhvert. Har en standard kikkert med vanlig trådkors som jeg bruker, men den er litt tungvint mot skive på 15m. Lurer på om det kan være en idè å skaffe en kikkert med "sirkel"-retikkel til formålet, f.eks denne: http://wingevapen.no/index.php?do=product&id=2873" target="_blank Eller kanskje jeg burde montere diopter og framsikte? Hvilket i såfall? Noen anbefalinger eller erfaringer? Takker for svar!
×
×
  • Create New...