Jump to content

Groovy

Members
  • Posts

    106
  • Joined

  • Last visited

Groovy's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Fikk en mår forrige sesong. Det er ikke noe lettere å finne i buska enn fugl ihvertfall. Drev lenge med kikkert før jeg til slutt fikk se rompa som hang ned fra ei grein. Egentlig bare flaks att jeg fikk se den. Trodde det var blindlos. Ekorn har jeg egentlig ikke noe problem med. Hadde min første ekornlos i år. Hunden er nå 3 år. Men kan jo ha vært loser som jeg har tatt for blindlos som har vært ekorn.
  2. Var en tur til skogs i helga med spetsen. Gikk innover en gammel granskog da det blir los ca 150 meter foran meg. Venter i ca 5 min før jeg begynner å gå. Da jeg kommer på ca 50 meter så legger jeg meg på alle 4 og begynner å krabbe sakte fremover. Hunden loser mot ei gran. Bruker kikkert og studerer grana, men ser ingen fugl på min side. Hunden skifter litt på hvor den står mot grana. Krabber litt og litt mens jeg studerer buska. Kommer tilslutt helt inn til rota hvor jeg reiser meg opp. Kikker oppover stammen, men ingen fugl å se. Kommer meg rundt på andre siden. Forsatt ingen fugl å se. Tenker at det kanskje er blindlos, men syntes hunden har loset litt for lenge til det. Ca en halv time. Siger ut fra stammen på baksiden mens jeg ser etter vilt. Begynner å tenke mår. til slutt står jeg 5 meter fra buska. Da ser jeg bevegelse helt i toppen, men ser ikke hva det er. Nesten sikker på at det er mår. Var ett hode som lynraskt stakk frem blandt grenene og ble borte igjen. Ser igjennom kikkerten for å se om den dukker frem igjen. Plutselig så tar "Måren" vingene fatt. Brålik en tiur der den flyr gitt. Der og da så vurderte jeg å slutte med jakt, og begynne med bondesjakk på heltid. Er gang nr 6 i år som jeg er på haglehold, men ikke finner fuglen i treet. Får vel bare håpe på bedre lykke neste gang. Var da litt moro au da
  3. Groovy

    Store Rovdyr.

    http://www.ostlendingen.no/nyheter/ulv- ... -1.7671236
  4. Kjedelig å ha ulv helt innpå husveggen ja. Er nok ikke så mange som virkelig vil ha det. Er langt i mellom fugelen her og, men finner da fugl hver tur. Får satse på at neste vår blir bedre for fuglen.
  5. Slapp Arja på Søndag. Dagen før hadde hun litt trangt søk og litt dårlig fart. Tok seg opp på søndag helt til hun ble stående å lukte mot vinden lenge. Først 10 meter fra meg, så kom hun og satte seg ved bena mine mens hun snuste mot vinden. Da vi gikk i motsatt retning så gikk hun bare 50 meter fra meg før hun stoppet for å sjekke hvor jeg var. Sånn holdt hun på til hun fikk lukt av fugl. Da dro hun avgårde. Ble en ungtiur på bakken etter den losen. Har sterk mistanke om rovdyr i nærheten. Ergelig at de skal være her nå rett før elgjakta. Ødlegger ganske mye når hunden ikke tørr gå ut i ordentlig søk. Hadde forresten en fulltidslos på huggorm på lørdag. Ble litt stressa da jeg skjønte hva det var, men gikk bra da hunden holdt seg på avstand. Allsidig disse spetsene.
  6. Gratulerer så mye med premiering. Kjempemoro med premie første gang. Dere kommer nok til å få mange fine turer utover.
  7. Har vært i Umnes i Sverige. 6mil forbi storuman mot Mo i Rana. 2 mann 3 dager. Lite med fugl. Både voksne og små. Så ett orrkull på 3 stk som ikke var større en trost. Bare så vidt de klarte å fly. Reiste hjem før tiden vi og.
  8. Tilbake etter tur i Sverige. Umnes som ligger ca 6 mil fra Storuman. Flott terreng. Mye urskog der vi jaktet, men desverre lite med fugl. Fikk da en tiurlos etter ca 15 min første dagen, men fikk ikke skutt. Ca 30 min senere ny los. Hørte fuglen kakle så skjønte det var ei røy. Var vanskelig å få øye på den. Var skikkelig tett der. Etter 15 min med los ble den skutt på ca 5-6 meter. Satt i ei bjørk mellom noen gamle graner. Sto lenge å kikket før jeg til slutt fikk se litt av den ene siden på den. Første fugl skutt for hunden. Det var 2 stk som smilte. Jeg gliste og hunden viste tanngard den au git. Han jeg hadde med meg fikk 2 røyer og 1 orrfugl den dagen. Ble ikke noe mer fugl på de 2 neste dagene. Jeg fikk ikke noe mer los. Hunden hadde litt dårlig utslag og fart av en eller annen grunn. Bruker å gå bedre. I ene terrenget var det nok bjørn. Så møkk mange plasser. Kompisen min hadde vel 3 loser til på den tiden. Vi var fornøyd med turen allikevel.
  9. Godt at det gikk bra med hunden. Går an å bli skvetten av sånt. Du får ha lykke til på prøven.
  10. Ikke så hyggelig lesing dette. http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx? ... ID=7069938
  11. Høres bra ut alt sammen Reiser til sverige den 24. Gleder meg som en liten unge. :) Skit jakt.
  12. Vargpels/Ulvepels med Veidemann foran hvis en ønsker det.
  13. Groovy

    7x33 Sako

    Ok. Takker for info.
  14. Groovy

    7x33 Sako

    Da får jeg prøve det.
×
×
  • Create New...