Jump to content

Kveitebollen

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Kveitebollen

  1. Hei Skal kjøpe min første jaktsekk og har sett meg ut 2 sekker jeg ser på som alternativer å det er Erbelstock M5 eller Gunslinger 2. Hvis det er noen som har disse sekkene som kan dele sine erfaringer med de forskjellige sekkene, jeg har lest endel om G2 men den M5 sekken finner jeg lite om desverre siden det var den jeg var mest inntressert i.
  2. Hei Har kjøpt en Browning A-Bolt SS, men den er litt for kort i kolben med en ca. 4 cm noe som plager meg litt når jeg skyter, føler at balansen ikke er helt rett er det noen her på forumet som vet hva jeg kan gjøre? Butikken har ikke gitt meg noen form for løsning på dette. Mvh. Kveitebollen.
  3. Hei Håper dere kan hjelpe meg mine spørsmål Er ny jeger og skal kjøpe meg en jaktdress, men så leser eg at det er egne dresser, som passer for sånn som meg som er links, har alle merkene det samme å velge i enten du er høyre eller venstre skytter?? Eller er det noen jaktdresser som er mer tilpasset linksskytteren? Skal skyte for det meste i de vestlandske skoger og vet ikke helt hva eg skal velge ennå, synes finnskogen er så innmari dyr, selv om det ble høyt annbefallt.
  4. Av valgene så har du glemt Browning A-Bolt og det er en børse du heller bør gå for, skikkelig god kvalitet, vil si i forskjell til f.eks Tikka som kjører mye plast. de andre valgene dine vet eg lite om.
  5. Takk for forslag om Browning A-Bolt, var å kikket på en sånn en idag fikke også sammenlignet den med en tikka og eg synes at¨ Tikkaen virket noe mer billig en A bolten, mangen fine detaljer på A-bolten også. Så da blir det A-bolt. Meopota Meostar 3-12-56 m/lys og A-Tec Ctm 4.
  6. Budskjettet mitt ligger i utgangspunktet mellom 10-15000,- kan kanskje strekke meg til 20 lapper men når eg må både ha demper og et bra kikkertsikte så håper eg å holde meg til mitt opprinnelige budskjett.
  7. Skulle kjøpe meg Tikka T3 lite SS i 6,5x55 men den er helt utsolgt i norge for tiden visst nok, noen som har "gode" forslag til alternativer i samme kaliber, vil helst ha syntetisk stokk og rustfritt løp. Har søkt endel rundt om å sendt endel mailer men få som svarer.
  8. Jeg vil også kjøpe en Tikka T3 Stainless 6,5x55 "Links" men sliter med å finne en som har på lager nå så tett oppunder jakta. De er ihverfall utsolgt hos våpen søilen i bergen. Noen som vet om noen som har andre steder??
  9. Holder selv på å enten velge meg en Mepota Meostar 3-12-56 m/lys eller en Zeiss Diavari 3-12-56. Stusser veldig egentlig, skal jakte fra tidlig morgen og utover og på avstander på 150 meter og nedover, hva skal jeg velge..... finner svært lite tester på de to kikkertene så jeg spør dere, hva er forskjellene på de to og hva menes med lys i kikkerten? er det noen fine artikler rundt om som forklarer om det?
  10. Hei Takk for alle "gode" innspill og råd, jeg har valgt å gå for 6,5x55 og da en Tikka T3 links. Så har en kikkertsikte valge som eg stusser litt på, finner veldig lite tester som eg kan lese, har to valg å velge mellom Zeiss Diavari 3x12x56 Eller Mepota Meostar 3x12x56 m/lys. Hva mener dere er best på det området? Demper håper eg å finne noe billig å greit, noen skriver bra om en shultz&larsen Hardcore twister som er billig å bra? Mvh Ståle
  11. Hei Har snakket med Jaktdepoet, de kan ikke levere Tikka T3 lite stainless (eller en annen Tikka) i 6,5x55. I Links overhodet, Litt dumt egentlig for vet at Våpen-søilen i bergen kan men de er så innmari dyr i forhold, de gav meg en pakke pris på Nevnte Tikka, med Zeiss diavari 2,5x12x50 og en demper ferdig montert til ca. 22 000 tusen. synes det er litt drøyt. Har fått mangen gode innspill her på valg, og takker for det:-) Men er ennå usikker på Tikka eller Remington og valget av enten 6,5x55 og 308. De fleste sier 6,5 og det er vel lurt for en nybegynner.
  12. Hei Takk for forslag, men noen systemrifle blir det nok ikke pga for høy pris. Jeg har sett litt rundt å ønsker enten en Tikka T3 lite stainless 6,5x55, eller en Remington 700 Sps SS.(Remington har ikke 6,5x55 tror jeg) så velger jeg helst en Mepota 3x12x56 m/lys og en rimelig demper. Har dere noen ide rundt mine valg her??
  13. Dere anbefaler altså system rifle, det betyr at jeg kan bytte løp å denslags, har dere noen forslag som ligger innen mitt budskjett da? jeg skal også ha plass til et bra kikkertsikte og kanskje en lyddemper.
  14. Kveitebollen

    Riflevalg

    Hei Trenger litt råd om valg av Rifle, dette blir min først rifle og jeg har satt en maks pris på 15-20 tusen for den med kikkert sikte og kanskje lyddemper, hadde egentlig tenk å kjøpe en Links Tikka T3 6,5x55. Men blir frarådet dette å heller går for ei Rifle med 308/30-06 siden de gjør mer ca.34% mer skade og med demper så er de grei å skyte med. Så plutselig blir jeg litt usikker på hva jeg skal velge, derfor håper jeg det er noen her inne med erfaring og sånn som kan komme med noen gode råd og forslag til valg av Rifle. Jeg må ha Links rifle da, om det er gjør noe forskjell vet jeg ikke annet en prisen da selvfølgelig. Mvh Ståle.
  15. Kveitebollen

    Links

    Takk for mangen fine svar & råd. Jeg skal la øynene mine bestemme. Jeg husker fra mine militær dager at jeg var en god skytter med links våpen, på skytebanen nå sist så var riflen for høyre mennesker og eg skjøt ikke særlig bra, samlet bra men skjøt for langt foran blinken.
  16. Kveitebollen

    Links

    Hei Skriver inn mitt innlegg her, Jeg har nettopp tatt jegerprøven og skal kjøpe meg en rifle, har sett meg ut en Tikka T3, det jeg lurer på er at jeg er Links skytter men ikke 100% jeg lader med høyre, er det da sånn at jeg skal velge ei vanlig rifle? forklar meg gjerne forskjellen på riflene som er vanlig og links, litt blank. Mvh. Kveitebollen
×
×
  • Create New...