Jump to content

KalleKnall

Members
  • Posts

    53
  • Joined

  • Last visited

KalleKnall's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har kjøpt en brukt kombi 12/76 7x57r (finn classic 612 sc. Holder det med å sende en søknad på denne, eller må jeg sende to, en på løp og en på "mekanismen" ?
  2. Du mener det ikke er så farlig om man driter i loven ?
  3. Jeg tror ikke jeg gidder dra denne diskusjonen videre med deg, du later ikke til å ville forstå poenget. En av antennene jeg har på taket nå er tunet midt i amatørbåndet, 145MHz. Som du ser gir den en SWR på godt over 2 i nedre del av jakt / sikringsbåndet. Om du som elektroingeniør vil utsette radioen din for denne påkjenningen så værsegod. (og til dere andre, nei, det går IKKE fint å sende på dette annet enn en kort periode før radioens utgangstrinn sier god natt) Siste ord fra meg i denne saken.
  4. Bilen min er 2 meter bred, jeg vil kjøre på en vei som er 1,85 bred. Det er jo temmelig nærme og burde fungere ganske bra? Ja, noen ganger fungerer det, andre ganger ikke. Amatørbåndet på det vi kaller 2Meter går ifra 144 til 146 MHz. Det finnes endel antenner som er så smalbåndet at dem ikke engang dekker hele dette båndet tilfredsstillende. Mens andre kan fungere ifra 110 - 170MHz. Generelt sett kan man si at en antenne som er smalbåndet fungerer bedre enn en bredbåndet, der den fungerer. Men bakdelen er nettopp: at den er svært smalbåndet. Normalt sett vil en antenne OG en radio laget for 144MHz fungere veldig bra på kanaler med høy frekvens (nærme 144MHz), f.eks. jakt 5. Men neppe særlig bra på kanaler med lav frekvens f.eks. jakt 6.
  5. Om du er elektronikk ingeniør så burde du vel selv vite at denne antennen er laget for amatørbåndene og ikke jaktradio. Ja frekvensen er "i nærheten", men på forkortede antenner så er ofte frekvensområdet med akseptabel tilpassning svært smalt, men det vet jo selvsagt en elektronikk ingeniør. Antenner laget for jaktradio selges som oftest som nettopp det. Må vel si at jeg begynner å bli litt lei av å hele tiden måtte fortelle folk hvorfor en amatørradio ikke er veldig egnet som jaktradio. Det er bedre å få effekten ut av antennen enn å brenne den bort i varme i skarpe filter og antenner laget for andre frekvenser.
  6. NA771 er jo ikke laget for jakt / sikringsfrekvenser, så at den fungerer dårlig er ikke så merkelig. Når du målte swr, brukte du en måler beregnet for piskantenner uten jordplan, eller brukte du en "vanlig" swr måler / antenneanalysator ? Sistnevnte gir IKKE en riktig swr måling på slike antenner, ikke engang i nærheten.
  7. Noen som har denne kikkerten og kunne målt utvendig diameter på front og bak ? Skal kjøpe bulter creek linsecover.
  8. Siden du quoter meg og skriver "dere som ikke er radioamatører" så ble jeg litt usikker, men for ordens skyld så er jeg radioamatør og har god kontroll på regelverket.
  9. Ja, maks effekt er 0,5W, et annet kriterie er også at radioen IKKE har avtagbar / løs antenne. Så det er mange grunner til at slike radioer ikke er godkjente. Men det absolutt viktigste i mine øyne er båndbredden du sender med. Gjøres dette feil ødelegger du for alle andre på nabokanaler, og sender også utenfor PMR 446 båndet. Kanskje forstyrrer du viktige ting ? NFM er ett ord for det ja, andre produsenter har gjerne andre ord. Hele poenget er å få ned båndbredden slik at utsendt signal ikke er bredere enn det skal være, og dermed ikke forstyrrer andre.
  10. Dere som programmerer selv, det er ikke lovlig å bruke disse radioene til PMR446. Og for guds skyld, gjør dere det, så husk nå for all del på at PMR446'er smalbåndet, ellers så legger dere beslag på 3-4 kanaler når dere sender !
  11. Det fungerer egentlig svært bra med hansker på Alpha (100), men fingrene mine blir så tykke at jeg sliter med knapper som blir liggende helt i kanten på skjermen. Gpsn tror fort at jeg trykka på naboknappen. Utenom det fungerer det veldig bra med hansker.
  12. Bikkja skal være på plass 4 timer etter utkalling såvidt jeg vet.
  13. Dem får ihvertfall testet reinsdyrstammen vår her i distriktet grundig: http://www.dagbladet.no/nyheter/rein-tr ... a/61308263
  14. KalleKnall

    Kappe løp

    Hei, har bestilt en ny mauser M12 extreme som jeg skal ha lyddemper på. Så er spørsmålet, hvor mye skal løpet kappes ? Jeg ble anbefalt og stoppe på 52 cm pga. bedre demping, minde varmgang osv. Høres dette fornuftig ut ? Kaliber er 6,5x55
  15. Hehe, jeg tviler ikke. Det er sant at 2,4GHz har en del som er fri, men det er fortsatt 100mW, så lenge du ikke er radioamatør. Er du radioamatør kan du gå helt opp i 100W (men vit for all del hva du gjør, dette er mikrobølger og koker huet ditt iløpet av null komma svisj om du gjør noe dumt) https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2012-01-19-77 Se kapittel IV.
×
×
  • Create New...