Jump to content

PietroW

Members
  • Posts

    10
  • Joined

Everything posted by PietroW

  1. Kjøpte en Veidemann Hauken lerduekaster hos Jaktdepoet for endel år siden. Har fungert ok, selv om det av og til kastes ut duer som brekker/desintegrerer ganske umiddelbart og av og til er det matefeil i kasteren. Satte den opp nå for noen uker siden, var vel på tide å trene litt før jakta. Hadde stående en eske standard Corsivia duer fra ifjor som jeg fylte den opp med. Ble litt overrasket og sur over at 60-70% av duene nå bare kommer ut i biter. Kan ikke se at det er noe feil med kasteren og lurer på om duene er blitt for gamle ? Esken med duene ser ikke skadet ut og duene virker forsåvidt uskadet når jeg mater de i kasteren. Kjøpte en ny eske av samme fabrikat i forrige uke og kommer noe bedre ut, men fortsatt mye som brekker under utkast. Noen som har tilsvarende erfaring ? Var ikke slik de første årene men har ikke notert hvilket lerduemerke jeg har benyttet da.
  2. Hei Har i vinter hatt besøk av rådyr inne i haven noen hundre meter unna Storgt i Hønefoss. Det er veldig mange år siden vi har hatt det så nærme. Den er her også på dagtid og virker ikke særlig redd. Oppdaget at den hadde en stor flekk med pels som var helt borte. Kunne ikke se noe skader der. Er dette en sykdom ? Per
  3. Hei Er helt fersk på temaet, men kunne tenkt meg å jaktet litt rev i det området der jeg normalt driver rypejakt, dvs statsallmenningen i Øystre Slidre. Rovviltkort er anskaffet. Har jo et håp om at redusert predasjon av rev vil gi bedre rypebestand. Noen som kan gi meg råd om revejakt i fjellterreng ? Kanskje litt vanskelig med åte/glugge jakt ? Uansett, alle råd mottas med takk.
  4. Er ikke så ofte innom kammeret.no, er nok ikke så hel-nerd på dette som endel av dere andre, men fant jo denne tråden da. Kjøpte en heldempet for endel år siden av Alm Våpen og fant kjapt ut at jeg måtte gjøre noe for å forbedre den. Det ble Hogue Rubber Overmolded stock (fra Alm tro ?) og Kidd 2-stage trigger (fra Rude Fat Dog) Ikke like kul som det mange av dere andre har men utmerket til å rydde frukthagen for trost. Det jeg har lest nå i det siste (og sett at jeg kan få godsaker fra scr.nu) gjør at jeg nok må foreta noen flere investeringer...
  5. Ja, da er det bare å takke Jibrag . En sjekk med skyvelæret viste at den umerkede var 18,5 mm (0,728") mens IIII var 18,3 (0,720"). Da var merkingen korrekt. Ved nøyere ettersyn så ser jeg at IIII er skråfrest ca 1 mm før åpningen. Det lurte meg til å tro at den var tynnere. Litt måling på de andre chokene ga III på 18 mm (0,708") II på 17,75 mm (0,698") I på 17,55 mm (0,690") Dvs at II og I har endel avvik men det er kanskje innenfor det jeg må forvente ?
  6. Har en Lanber Gyttorp Lux 12/76 med 5 utskiftbare choker. For fire av chokene er det greie markeringer dvs I til IIII. Men den ene choken er ikke markert (den lengst til høyre i bildet). Jeg antok da at den var 0, dvs cylinder, altså ingen restriksjon. Det jeg synes er pussig er at den som er merket IIII, som altså skulle være 1/4 choke, ser mere åpen ut. Er det noen som kan forklare om jeg tenker feil eller kan det være at den ene choken er merket feil ?
  7. Er problemet eksport ut av USA eller import inn til Norge ? Så ikke noe hos coolguyguns.com so indikerte at det var nødvendig med noe eksport tillatelse for 2-stage trigger settet. Skal sende dem en mail for å sjekke. Det jeg er mest usikker på er om jeg risikerer å bli sittende med skjegget i sluttstykket fordi jeg ikke får det gjennom tollen i Norge...
  8. Tittet litt på KID two-stage trigger og ble tent på den. Koster $289.95 + frakt ($5) fra Coolguyguns.com men er litt usikker på om den vil bli stoppet i tollen siden det er våpendeler. Noen som kjenner til regelverket/praksis her ?
  9. Har en Ruger 10/22 med demper fra Alm og hadde masse forkiling med Eley Subsonic HP. Byttet til tilsvarende fra CCI og problemet forsvant.
×
×
  • Create New...