Jump to content

Brodern

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Brodern

  1. Man må nok spørre og grave litt hos de forskjellige tilbyderne. http://www.blefjellhyttegrend.no/jakt.html http://www.nordstul.no/jakt/jakt.htm http://www.numedal.net/fjellstyre/
  2. Jeg bruker ren valnøttolje. Synes det fungerer fint, og det er ingen tilsetningsstoffer i oljen.
  3. Ser ut som du finner litt info om merkene her: http://www.shotguns.se/html/italy.html
  4. Jeg hadde en franchi falconet s en halv sesong. Den ble levert tilbake pga. diverse feil (kolben sprakk, legeringen inne i låsekassen flasset av, forskjeftet satt seg fast i regnvær). Fikk den byttet til en franchi falconet sb precision, og den virker ganske bra. Får se om den duger til skogsfuglen i år
  5. Ko-stens: Du kan lagre de merkede kartene. Det er det Mapsource spør om når programmet lukkes. Neste gang man skal legge til nye kart, så åpner man fila og legger bare til de nye kartene. Det med micro-sd har jeg ikke testet ut. Det er strengt tatt ikke nødvendig å bruke micro-sd hvis man kun skal ha topo adventure for Norge.
  6. Topo Pro er eldre enn Adventure. De nyeste kartene er Topo-Premium. Tror de leveres på egen sd-brikker, og gjør det litt kroglete hvis man beveger seg i grenseområdene for kartet. Premium skal passe til Garmin, men jeg har ikke de kartene. Har kun Adventure, og de fungerer fint.
  7. Du trenger ikke microsdkort til Astro 320, det er nok minne på gps-en til å legge inn alle topo adventure-kart i Norge. Jeg koblet til gps-en, markerte karten og klikket på overfør (husker ikke helt nøyaktig). Topo Adventure kan brukes.
  8. Jeg synes det er rart at fud-duene skal koste 395 kr her i landet, mens i England koster de £25. Med dagens valuta er det ca. 226,50 kr.
  9. Brodern

    GS Akela

    Vi holder til på østlandet, så det blir dessverre litt lang reisevei.
  10. Brodern

    GS Akela

    Her er et lite bilde av Dixon:
  11. Brodern

    Dixon

    From the album: Kjæledyr

  12. Da er saken i boks. Winge gir meg denne: http://www.wingevapen.no/index.php?do=product&id=926 Så selv om saken har tatt tid, så gjør Winge opp for seg. Jeg har holdt litt i forskjellige Franchi-hagler, og vet at de passer meg ganske bra uten noen tilpassning. Blir spennende å se hvordan denne passer. Hadde jeg hatt bruk for hagla i vinter, så hadde jeg også mast på Winge. Fornøyd med at saken er løst og at jeg får en ny og bedre hagle.
  13. Bare for å ta opp denne tråden igjen. Hagla ble levert til Winge den 30. september. De regnet med at jeg ville få en ny hagle, ettersom det å fikse låsekassa omtrent ikke er mulig. Saken burde vært ute av verden i løpet av en uke. Nå har broren (Marve) min vært innom Winge og hørt om hvordan det ligger an (var innom i november, tror jeg). Det var visst ikke noe nytt, men de skulle sjekke opp og ringe meg opp. Det ble kontrollert at de hadde rett telefonnummer på meg. Jeg har ikke hørt noen ting. Winge bør være glad for at jeg ikke har hatt tid og bruk for halga så langt i vinter. Servicen de har levert her, er noe av det sløveste jeg har vært borti. Jeg har ringt dem, men ikke kommet igjennom på telefon (finnes grener for hvor mye av arbeidstiden man skal bruke på private saker). E-post som jeg har sendt, har ikke blitt besvart. Jeg mener at Winge som er den profesjonelle parten her, har ansvaret.
  14. Etter ett og et halvt år med en Franchi Falconet S Std, har jeg følgende feil på hagla: - Sprekk i kolben - Forskjefte sitter dønn fast i regnvær (som en følge av dette har litt av lakken på løpet blitt slitt av) - Coating (eller hva man skal kalle det) inne i låsekasse har flakket litt av, andre steder buler den ut - Etter ca. 35 skudd på bane, vil ikke våpnet fyre av (dette har blitt rettet, men tar det med på listen over feil) Jeg ser på hagla som et bruksvåpen, den skal brukes i all slags vær. Til nå har den kun blitt brukt på due og skogsfugljakt, og blitt behandlet pent. Våpnet er kjøpt på Wing, i mai 2009. Sånn som jeg ser på saken, så er det feil på alle deler av hagla, og den bør rett og slett byttes ut på garantien. Hva mener dere som har litt mer erfaring enn meg?
  15. Ja, det kan være nødvendig med easyhit eller andre lignenede siktemidler. Hvis man er høyrehendt, men har venstredominerende øye, vil bla. easyhit gjøre det lettere å sikte/få rett fokus med begge øyne åpne.
  16. Skal man kjøpe tungsten, så gå for tungsten-matrix (i alle fall hvis du jakte på fjellet). Det finnes noe som heter tungsten-jern/wolfram, som er tyngre enn bly. Det er hardere enn stål, og du vil dermed få samme rikosjettfare. Dette er tatt ut i fra NJFF sin "brosjyre": Tungsten-Matrix Tungsten-Matrix kan brukes i alle våpen som tåler blyhagl, uansett trangboringsgrad. Tungsten-Matrix er hagl som består av wolframpulver blandet med et plastmateriale, og har en egenvekt på 10,6g/cm3. Wolfram er tyngre enn bly, og i kombinasjon med plast gir dette hagl som har egenskaper tilsvarende forniklede blyhagl. Tungsten-Matrix er et fulgodt alternativ til bly. Testjegerprosjektet viser at Tungsten-Matrix har en drepeevne som er på linje med blyhagl, og at Tungsten-Matrix derfor er et fullgodt alternativ til bly både når det gjelder hensynet til human jaktutøvelse og hensynet til brukbarhet i gamle våpen. Tungsten-Matrix gir ikke flere rikosjetter enn blyhagl, og knuses heller ikke ved treff i bein. På grunn av plastmaterialet har Tungsten-Matrix en tendens til å klumpe to og to hagl sammen i skuddbildet, uten at dette har noen stor praktisk betydning. Tungsten-Matrix produseres av Kent og Gamebore. Det finnes også en variant kalt Tungsten-Polymer som produseres av Federal.
  17. G-Sport i Storgata (Oslo) har tungsten/matrix. Link til G-Sport i Storgata Koster 29,90 for 12/70 str. 3, 36 gram.
  18. Frankonia G. er stål testet. Dvs. at brukstrykket er 1050 bar og prøvetrykket 1370 bar. At den ikke er merket Fleur de Lys, er nok et økonomisk spørsmål (synsing og gjetting på dette punktet). Det koster litt å få det merket. Låsekassen i Frankonia G. og Franchi F. S. er av samme materiale (ergal). Det ville vært merkelig om den ene tåler mer enn den andre.
  19. Jeg har denne: Franchi Falconet S Std. Er godt fornøyd med den. Vekta er ikke 2.7, men 2.9 kg. Sjekk at vekta stemmer, ikke stol blindt på det som står i "annonsen". I den prisklassen du kikker, så test de forskjellige modellene som er aktuelle. Den hagla som passer deg best, er den du bør velge.
  20. Vi har kun tatt duer på en åker med bygg. Har en tilgang til en hveteåker, så den skal testes ut i løpet av uka.
  21. Min Franchi sluttet å fyre etter rundt 40 lerdueskudd. Ikke noe klikk eller action på noen måte. Lot være å skyte en liten stund (30 min) og den fungerte igjen, i ca rundt 20 skudd. Så var det samme problemet. Klagde på den, og fikk den fiksa (det tok rundt 4 uker, de fant ikke feilen). Men jeg er fornøyd med hagla, den passer meg veldig bra uten noen tilpassninger. Jeg ser på hagla som et bruksvåpen, ikke noe jeg skal henge på veggen til pynt. Den skal tåle å være ute i dårlig vær og på lange turer. Man må bare pusse og stelle litt med den, så den ikke ruster og forfaller.
  22. Jeg har kikket gjennom de 10 første sidene her, og fant 16 førsteposter med en eller annen feil på hagla. 3 av dem var fra tyrkere (ikke alle fra samme merke). Av andre merker så var det Franchi, Star, Winchester, Beretta, Lanber osv. Ut i fra de 10 sidene, kan man ikke si bombastisk at tyrkerhagler har høyere feilprosent enn noen andre. Kanskje man må litt lenger tilbake i tid. Nå har jeg kun tatt utgangspunkt i førsteposten (de postene som tyder på at det er et problem i overskriften). Jeg stoler ikke på de som sier de har hørt om/vet om en eller annen som har problemer med hagla.
×
×
  • Create New...