Jump to content

qcnr

Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

qcnr's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det er nå slik at min kommende eks-kone ga meg beskjed 7 uker før jul at hun ønsker skillsmisse. Dette kom som lyn fra klar himmel, og hun flyttet ut. Jeg fikk en 'akkutt depressive reaksjon' og oppsøkte medisinsk hjelp via fastlege og sykehus. Dette ble veldig bra og nå går livet videre. Men, det er noen momenter som kunne (og sikker har blitt tolket) som om jeg var på vei mot livets slutt og politi ble varslet både av min kommende eks og sykehus. Nå er det slik at de har indratt mine våpenkort og konfiskert våpen. Når dette skjedde hadde jeg allerede levert vitale deler samt nøkkel til våpenskap til en kompiss for oppbevaring, da jeg syntes det var dumt å ha tilgang til våpen i min tilstand. Dette var noen uker før jeg gikk til sykehus. Nå synes jeg det er litt urettferdig, at jeg som søkte hjelp skal bli 'straffet' for det. Finnes det en utvei for dette, eventuell noen som kjenner en god advokat som kan hjelpe i en slik situasjon? Jeg bor i Stavanger område.
  2. Er medlem av en liten klubb som fikk lov til å benytte forsvarets skytebane på Vatne. Vi gjørde masse frivillig innsats for å hjelpe å bygge opp, denne og andre øvelsesområder. Men dette teller tydeligvis ingenting da vi ikke får lov til å bruke den lenger. Noen som har ideer om andre skytebaner i område til pistol, muligens litt rifle?
  3. Det er ikke bare ammunisjon men det meste som selges i butikker.
  4. Synes dette er det beste råd som man kan gi. Det finnes jo ikke mange kalibre man ikke kan bruke. Synes kaliber burde ikke være første prioritet ved valg av våpen, hvis man ikke har noen sære behov eller ønsker, men da er sansynligvis kaliber allerede valgt.
  5. Unødvendig sitering fjernet. Kjell Olav Hurra. jeg liker din siste setning, men mitt innlegg var ment litt å får fram et poeng, og det er når i historiens lange tid har politiske vedtak hatt noe som helst med fakta å gjøre? Hvis det var slik hadde det ikke kommet det nye forskrift om blyforbud i hagl ammunisjon. Det var allerede forbud for våtmarksjakt. Så mest sannsynlig er det at et forbud kommer, uansett hvordan fakta er.
  6. Bly i ammunisjon er ufarlig. Jeg vill påstå at det finnes på verdens basis veldig lite dokumentasjon på at det er farlig og utgjør en miljøtrussel. Bare finn frem gamle skolebøkene i kjemi. Bly som den er i ammunisjon er uoppløselig. Blysalter derimot, feks som fantes i bensin, etc er farlig. Bare finn frem en blyklump og prøv å får den til å reagere med noe som helst, på en kjemisk måte.
  7. qcnr

    Elgkaliber

    Hva er en Elg kaliber? Setter man skuddet der det skal være burde en .223 duger. Du har allerede valgt de som de flest mener er en helt grei kaliber til alt av norske jaktbare arter. Noen bruker det til og med i Afrika. Slutt å prøve å unskylde deg for en annen kaliber og velg heller med følese. Hvilken ekstra kaliber er det det du ønsker deg. 9,3x XX, .375H&H, 458Win.Mag, 30.06, spiller ingen rolle. Eller vær litt sær og velg den mest suksesrike kaliber gjennom tid. .303 British.
  8. Tror ikke de som kommer til å bruke dette, har tenkt mye på 'gleden' ved deres type skyting.
  9. :D Bra sagt. Har eget terreng med noen kompisser som vi har leid i år for 5 år framover. Før jakt var vi oppe der 2 ganger for å gå i terreng, og hadde sett mye hjort. Dermed var forventningene skyhøy når jakten startet. Men hjorten bruker tydligvis samme kalender som vi gjør for nå reiser vi opp for 3dje gang med riflene i hånd for å prøve oss. Slik er det bare. Ønsker alle en god jakt uansett hvordan den utøves.
  10. Akkurat sett dette, kan bli veldig spennende. Kommer gjerne på besøk.
  11. Mulig noen har tomhylser, men det spesielle med denne våpen er at den ikke dumper hylsene i det frie når de er avfyrt. De returneres til trommelen.
  12. Jeg bruker min Lee Enfield i .303British med messing kolbe. Holder man ikke rifle riktig, får man fort beskjed om det. Men det er ingen problem å skyte 50 skudd på banen en kveld. Men nå har jeg fått invilget søknad til .375H&H
  13. Har 2stk No.4 MkII Fazerkanelly rifler. 1 bruker jeg på jakt og har påmontert en liten kikkert, den andre er helt original. Det fine med disse 2 er at de var lagervåpen, så jeg måtte bruke noen timer med rengjøring av cozmolene før jeg kunne bruke de. Presisjon er helt topp, og jeg har bajonetter med de. Alle numeer på våpen er 'matching'. Synes de er kjemprifler, men kanskje litt tung for vestlands hjortejakt i fjellet.
  14. Eneste måte å jakte villsvin er med 2 hunder og en kniv. Iallefall i australia.
  15. qcnr

    N-140

    Takk for tipset.
×
×
  • Create New...