Jump to content

stigster

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by stigster

  1. Min plan for jaktstart: Få has på et stykk Mikkel natt til lørdag og et stykk kråke lørdag morgen og bruke det som lokk for å ta ned flere kråker. Fikk dette foreslått i vinter og tenkte det i hvert fall var verd et forsøk. Noen som har erfaring med dette?
  2. Hehe, nei at det ikke akkurat gjør seg på kjøkkenet var jeg klar over. Jeg ser for meg å kunne/måtte gjøre det meste ute i felt. I hvert fall hva angår flåing og skraping. Men hvis jeg har forstått prosessen rett så er neste steg å salte fellen? Er det en "duftig" prosess? Kan skinnet f.eks. settes inn med salt for så å oppbevares i en lufttett pose eller krever prosessen luft? Og hvor lang tid sånn ca bruker en trent hånd på å skrape et reveskinn?
  3. Jeg har kjøpt meg en sånn kråke-lokk fra Nordic Predator. Det lille jeg fikk prøvd den i vinter ga ingen resultater, men neste på lista er en Hubro så jeg håper på bedre resultat i år.
  4. Joda, men snakker vi død eller sprengt? Evt. Hvilke grader av sprengt? .223 = veldig død, 6,5 = Hvilken kråke? -Stigster!
  5. Et lite "miljøspørsmål": Ryktene vil ha det til at arbeid med pels lukter noe helt forferdelig og dermed er lite vennlig for resten av husholdningen og naboer. Hvilke deler av prosessen er det som fremkaller lukt, og hvor mye kan man gjøre uten å sjenere andre? -Stig!
  6. Er det noen som har erfaring med å skyte kråkefugl med andre riflekalibre enn .22lr? Hva blir resultatet med f.eks. .223 eller 6.5x55? -Stigster!
  7. Mange takk for gode svar og erfaringer. Det er ikke så mange andre måter å lære på enn å spørre - selv dumme spørsmål. Bly: Jeg går utifra at du med rund kule mener en form av typen FMJ, Mega eller Naturalis? (Form på fronten av kula, ikke sammensetning eller formen på basen av kula!) Og med spiss mener en form som f.eks. Lock Base eller D46? Skjønner at det er litt varierende meninger om dette med spiss og butt helmantel. Det vil vel uansett bli en avveiing mellom hvor mye energi som må til for å avlive og hvor lite som må til for ikke å sprenge. Dette kan kanskje også tilpasses etter størrelsen på viltet? F.eks. en mer butt helmantel til gås og storfugl og en spissere helmantel til rype, gås og kråkefugl? Winchester670: Er det fabrikkladet 6.5-ammo å få kjøpt i 100grains? Nei, jeg er ikke igang med egen lading enda. Har ikke plass til det. Men før eller senere får jeg nok på plass utstyr for hjemmelading også. Må bare ha nytt hus først...
  8. Hm. Morsomt med flueskyting, men jeg tror jeg vil forsøke å hente det hele ned på jorda igjen - no pun intended. Hodeskudd er nå så, men hva med kroppskudd (hjerte/lunge) på f.eks. hare, storfugl og gås? Og hva med sjøfugl/and eller kråkefugl? 1600-1700J (Jeg har sjekka tallene til Norma igjen ) er jo rimelig mye, selv uten ekspansjon.
  9. LOL! Du har selvsagt helt rett. Jeg har ikke hatt øya på rett sted og lest hastighet som energi. My bad! Men spørsmålet står likevel ved: Hvor lite dyr er det mulig å jakte med 6.5x55? -Stigster!
  10. Jeg er fersk jeger og har anskaffet en 6.5x55 som min første rifle. Tanken er at det er en god all-rounder som lar meg jakte det meste uten å kjøpe meg ihjel på forskjellige våpen, og jeg bevarer følelsen i skulderen lenger når jeg er på banen. Det er ikke noe problem å få tak i ammunisjon til både hjortevilt og store fuglearter i 6.5. Både Laupa og Norma har både høyenergi og lavenergi i sitt sortement. Men så er spørsmålet mitt: Hvor lavt er det mulig å få en 6.5-kule? Norma har i jaktmatch-serien en helmantel 120grainskule (7,8g) som leverer 750J ved 100 meter og en hulspiss 100grainskule (6,5g) som leverer 710J. Dette er jo langt under kravet til rådyr, men hvor lite kan viltet være for ikke å bli fullstendig sprengt av en 6.5-kule på 700-800J? Til sammenligning leverer Normas .223 jaktmatch på 55grains (3,1g) 884J på 100 meter, og .223 har jeg forstått er et utpreget småvilltkaliber? Noen som har erfaring med å bruke 6.5x55 på småvilt med lavenergiskudd? Eller som har ladet supersnille varianter selv? Jeg hører gjerne! -Stigster!
  11. Ja, det er helt sikkert mer enn nok å ta av, og jeg tipper også det er folk der ute med mark og jaktrett som gjerne ser at det blir gjort et lite innhugg i den lokale kråkebestanden. Men utfordringa er å komme i kontakt med dem. For meg er Inatur.no nesten den eneste kilden til jaktmuligheter - i hvert fall som jeg kjenner til... For meg er det ikke spesielt viktig hvor jeg er så lenge reiseveien ikke er for lang. En time - halvannen i bil gjør ingen ting. -Stigster!
  12. Jeg skal innrømme at jeg ikke har lest alle de 13 sidene i denne diskusjonen, så hvis jeg gjentar noe gammelt så får jeg bare beklage. Jeg er fersk jeger og lurer på hvor jeg kan få prøvd meg på kråkejakt i Oslo og omegn? Jeg regner ikke med at det er så mange muligheter i byen eller i Oslomarka, men kanskje det finnes noen områder i nærheten av hovedstaden? Innenfor Akershus kanskje? Alle hint og tips mottas med takk. -Stigster!
  13. Jeg holder på å lese til jaktprøven og skal tilfeldig vis over dammen en tur i nær fremtid. Er det verd å kikke etter optikk der borte? Både til våpen og vanlig kikkert? Noen som har erfaring eller anbefalinger? -Stigster!
  14. For noe svineri! I positiv betydning selvsagt. Noen som har sett noe sånn på vår side av grensa? -Stigster
  15. Hei, Jeg kan ingenting om emnet, men fant mye bra på Youtube. Gode videoer som viser slakting og forskjellige måter å "skinne" villsvin på. Kanskje noe som kan gi deg noen tips? Jeg søkte på "skin wild boar". Lykke til og gratulerer! -Stigster!
  16. God kveld godtfolk! Jeg er bitt av jaktbasillen og har funnet frem jaktprøveboka jeg kjøpte for en del år siden fast bestemt på å ha gjennomført prøve og anskaffet nødvendig utstyr innen året er omme. Det som har hektet meg er faktisk villsvinjakt av alle ting. Etter nyheten om dyrets uønskede (?) ankomst til landet, har jeg virkelig fått lyst til å jakte på denne gryntende, manuelle gravemaskinen (no offence intended). Men så kommer spørsmålet: Er det noen her som jakter på disse dyra her på sør-øst-landet? Jeg bor i Oslo og har veldig lyst til å være med noen ut og oppleve hvordan det hele foregår. Som observatør, selvsagt - jeg har jo ikke fullført prøven enda. Jeg er veldig opptatt av at jakt skal skje på en human og god måte. At dyret avlives så raskt som mulig, og at så mye som mulig kommer til nytte. Så hvis noen som deler mine meninger kunne være interessert i å ha med seg en nysgjerrig, blivende jeger på tur tar jeg gjerne imot svar, PM eller epost til stigand hos gmail dot com. Og hvis dere andre som har erfaringer om villsvinjakt har lyst å dele en erfaring eller to så sier jeg takk til det også! Som en real "green horn" er jeg jo usikker på det meste, fra jaktteknikker til kalibervalg. Mvh, Stigster
×
×
  • Create New...