Jump to content

Torgersen

Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

About Torgersen

  • Birthday 11/30/1980

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Torgersen's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ja nå nærmer det seg hare nr 40 her oppe på Senja for min unghund. Veldig tett bestand i år, og ei dunker-tispe på 2.5 år som fungerer veldig bra! Har hatt mange fantastiske dager ute i skogen denne høsten! Arti når det fungerer!
  2. Hiver meg på, og ønsker alle harejegere en riktig god start på årets sesong! I morgen tidlig braker det løs! Skitt jakt!
  3. Hvor har du fått denne infoen fra? Hvor langt løp er ideelt med dagens hurtigbrennende krutt? Bare lurer. Har selv gått fra 71 cm til 47 cm hagleløp, og ikke merket noen som helst forskjell i praktiske jaktsituasjoner. Det skal sies at jeg ikke har hatt mulighet til å måle eventuelle forskjeller i utgangshastighet med de forskjellige løpene.
  4. Sikringen var satt opp korrekt, altså til høyrehåndsskyting. Vet ikke helt hva som var gjort tidligere, shimsene var også montert feil i forhold til hverandre. Ble som sagt mye bedre, skal nå bestille meg en tykkere kolbekappe i gummi (26 mm), så er jeg nok helt i mål. Takk for innspill!
  5. Takk for tips! Tok akkurat mot til meg og demonterte stokken, etter at jeg fant manualen for denne hagla på nettet. Det er akkurat som du sier, 4 muligheter med platene. Min hagle var satt opp med lavest fall, og for linksskytter... Ikke rart det føltes snodig! Fikk snudd på shimsene, og oppnådde 60 mm fall og korrekt cast. Hagla sitter nå fint som snus! Funksjonelt system!
  6. Var og hentet meg en meget pen Beretta halvauto i dag. Flott våpen, men det er desverre litt lite fall på kolben til at jeg skal få øyet skikkelig ned på skinna i bakkant. Har lest litt på nett at det skal finnes shimser, altså mellomstykker mellom kolbe/låskasse, som endrer fallet. Er det noen som har erfaring med slik shimsing, og eventuellt kan tipse meg om hvor jeg kan få tak i noe slikt? Mener jeg har lest at shimsene er de samme til 390 og dagens 391.
  7. Torgersen

    Portet choke

    Ser at det er skjedd noe merkelig med første posten min, den er overskrevet av første svar. Det dreide seg iallefall om mulighetene for å kutte fremste del på en portet choke av typen Tactical (taggete ende), og om det har noe for seg, rekylmessig, å bruke en slik portet choke.
  8. Torgersen

    Portet choke

    Hva du kan gjøre av kutting på den skumle choken din vet jeg ikke, men porting på choker generelt har jeg inntrykk av at har liten merkbar effekt. Jeg har faktisk tenkt å kjøpe flush choker istedet fordi jeg er så lei av de blåser masse dritt på hverandre og må skrubbes rene stadig vekk.
  9. Takk for innspill! Til HighPower, nei jeg er ikke sikker på om stokken er oljet eller beiset orginalt. Det er en vanlig Express. Hvis den er beiset, vil den ikke ta til seg de anbefalte stokkoljene da?
  10. Opplever at stokken og fortre på hagla blir veldig tørr og matt etter bruk. Blir ofte til at jeg drar oljefilla som jeg bruker på stålet, over treverket også. Regner kanskje med at dette ikke er så heldig? Treverket blir jo litt mer glans i, men virkningen er veldig kortvarig. Er det noen som kan anbefale en god olje beregnet for treverk som kan passe til denne børsa, og gir en virkning med lengre varighet? Kunne godt tenke meg å oljebehandle såpass grundig at treverket forblir glansfullt og vann/smuss-motstandig.
  11. Ville bare kime inn og gi noen kjappe tilbakemeldinger på det "nye" korte løpet. Har nå brukt det siden i høst, og jeg er veldig fornøyd. Har vært mye på harejakt, og ofte blitt stående på trange poster. Her fungerer det flott når ting skal skje på kort tid. Blir veldig lett og kontant sving med et slikt løp. Også når man forflytter seg i tett terreng med hagla på skuldra, i plantefelt/kjerr osv, er det en fordel med det korte løpet. Høyere skuddsmell, som det ble nevnt tidligere i tråden, har jeg ikke lagt merke til ute på jakt. Har tidligere sammenlignet skuddbilde med 71 cm-løpet, og konkludert med at det er choken som bestemmer dette. Har til nå skutt 5 harer, alle med nevnte løp, brukt 5 skudd totalt, og ingen skadeskytinger. Alle ble påskutt innen normalt haglehold, alt fra 4 til 30 meter, samtlige døde i smellen. Min subjektive konklusjon ut i fra praktisk bruk, er at verken skuddbilde eller inntrengning av hagl påvirkes negativt med et slikt løp kontra et mye lengre løp. Jeg er i alle fall veldig fornøyd! Skitt jakt videre ut sesongen!
  12. Torgersen

    Pumpe eller O/U

    Høres sikkert dumt ut, men jeg endte opp med pumpe (870 Express) etter at jeg hadde jaktet i flere år med en gammel enkel-løper og en o/u Star Baikal. Skyter rett og slett bedre med enkelt løp, spør ikke hvorfor. Valgte da pumpe når jeg gikk til innkjøp av ny hagle for å ha mulighet for et andre-skudd med en enkel-løper. Smak og behag, håper du har mulighet å teste litt ut før du bestemmer deg. Lykke til!
  13. Rakk å slippe dunker-tispa mi på 15 mnd. 3 ganger før hun bestemte seg for at nå var det på tide med en løpetid... Enda bra at hun tok ut hare alle 3 gangene... LITT irriterende da man har gledet seg i nesten et halvt år på å få slippe igjen...
  14. Da var endelig løpet ankommet og montert. Har så vidt fått testet noen prøveskudd og direkte sammenlignet med orginalløpet på 71 cm. Har skutt mot takplater av blikk på 30 meter og slik fått se bilde av svermen med begge løpene, med samme choke. Treffbildet med 47 cm-løpet ser veldig likt ut som 71 cm-løpet så det er nok choken som bestemmer dette. Antall hagl som har gått gjennom blikkplatene ser også tilnærmet likt ut, så i jaktsammenheng tror jeg det går helt fint med kort-løpet mtp anslagsenergi på haglene. Det jeg ellers merket var at det smalt noe høyere med 47 cm-løpet (som flere her var inne på) og endel mer munningsvipp i skuddøyeblikket. Alt i alt virker børsa betydelig mer "snop" i bruk enn den tidligere har vært!
  15. Ja nå nærmer det seg klimaks i heimen og hundegården Stiller klokka til å vekke oss 04.00 i mårra, og da braker det løs. Lykke til med treninga alle sammen!
×
×
  • Create New...