Jump to content

FJelldal1

Members
  • Posts

    67
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by FJelldal1

  1. Hei! Jeg tenkte å anskaffe meg en rådyr rifle i 30-30. Det står mellom en helt ny Marlin som koster ca 7-8000 kr eller brukt til ca 4-5000 kr. Har de nye blitt bedre eller bør jeg satse på en pre-Remington?  Har også vurdert Henry, da jeg har en i 45-70 som jeg er meget fornøyd med, men jeg ser prisen har steget noe voldsomt. Blirt fort 13 000 kr. 

    • Haha 1
  2. Hei,

     

    Jeg har fått innvilget spesialrevolver i .357/.38 , men er usikker på hva jeg skal kjøpe.  Jeg  vurderer å få en børsemaker til å bygge en, men det er så mange varianter å velge mellom, og det er her jeg trenger tips/forslag :)

     

     Jeg ser nesten alle går for en  variant fra S&W, men fungerer andre alternativer som Ruger? Har kikket litt på GP100, men jeg vil tro mye stål må bort får å klare 1000 gram kravet. 

  3. Hei

     

    Er det noen her som har erfaring med Norma 11 og 8 mm mauser? Jeg har ladedata på selve kruttboksen, men der er det bare nevnt 308w; 40,5 til 45 grains med 168 grains kule. Kulen jeg skal benytte til 8mm mauser er 175 grains, men hylsevolumet er jo noe større enn 308w. 

  4. Jeg testet forskjellige varianter i butikken, blant annet en Zeiss 1-4 til ca 9000 kr, og jeg må si at både Nikons og Vortex budsjettvariant var klarere, og hadde etter min mening et bedre siktebilde. Det kan dog være at en må ha mer erfaring, og teste kvalitetskikkerter under jaktforhold for å kunne se forskjell.  Blir spennende å se om den duger eller ei :) 

  5. 36 minutter siden, Wintel skrev:

    Har du utkast på topp så kan du enten bruke rødpunkt festet i bakre sikte eller optikk med lang øyeavstand (pistolmodeller kan vel funke). Vil du ha et klassisk utseende kan du montere diopter bak på stokken - det fungerer ganske greit - noe slikt: https://www.davide-pedersoli.com/scheda-accessorio.asp/l_de/idpr_147/pre_0/zubeh�r-diopter-kleiner-diopter-h�he-und-seite-verstellbar.html

     

    En mye brukt løsning er Skinner peep sight (http://www.skinnersights.com/henry_rifles_18.html)

     

    Med utkast på siden har du alle muligheter - jeg har en Zeiss V6 på min Finnwolf - da blir det en fullverdig jaktløsning :-)

     

    Min Henry har utkast på siden, så jeg står ganske fritt der. Skinnersiktene ser bra ut, men vil man merke stor forskjell på disse kontra standard åpne sikter? Det frister med aimpoint, selv om det kanskje ikke ser så bra ut på en bøylerifle 😮

  6. Hei! Hvilke siktemidler er det folk bruker på bøyleriflene sine? Jeg testet Henryen min i 45-70 i går på skytebanen, og på 100 meter merket jeg at "bukkehornsiktene" ikke duger. Dermed er jeg på utkikk etter noe som er bra ut, og fungerer tilfredsstillende på ca 100ish meter. 

     

    Vurderer Aimpoint 9000 2 MOA, men burde jeg være litt skeptisk til ingen forstørrelse? 

×
×
  • Create New...