Jump to content

General1

Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

General1's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. General1

    våpenkort

    Jeg kjøpte 3 våpen sammtidig i Juni. Første våpenkort fikk jeg i august, våpen nr 2 fikk jeg nå for 2 uker siden, mens våpenkortet på 3. våpenet venter jeg fortsatt på..
  2. Jeg kjenner desverre for lite til sakse felle fangst til å vite om den var lovlig eller ei. Den ble uansett fjernet da dette er et mye brukt jakt terreng der det blir jaktet mye med hund. Den var forresten ikke merket.
  3. Vi fant en saksefelle i helga som var. Skjønner ikke hva som foregår i hodet til folk som setter ut slike feller i jakt terreng. Sakse var også boltret fast samt spent opp. Glad for at vi fant saksa så ikke hundene kom borti den. Eller andre dyr for den saks skyld.
  4. Selve jeger kurset betalte jeg rundt 1500,- for selv, men bok. Da var også 2 ganger hagle trening inkludert. Samt opplærings jakt. Har blitt invitert på due jakt 1 dag som jeg desverre ikke hadde tid til. 1 helg med rådyr, hare og storfugl jakt. 1 helg med storfugl jakt. Jaktkort inkkludert. Så det pengene mine har gått til er våpen og utstyr. Men kunne selvfølgelig ha kommet mye billigere unna enn det jeg gjorde når det gjelder våpen. Men hadde lyst på noe skikkelig og hadde råd til det der og da.
  5. Jeg er en av førstegangs jegerne. tok prøven i vinter. Som allerede har svidd av nærmere 50 høvdinger Men jeg koser meg, og kunne ikke fått bedre rekrasjon for pengene. Eller vent litt. kanskje en fiskestang og noen spinnere hadde vært billigere?
  6. Når jeg jobbet i forsvaret fikk jeg 500? skudd vært år som treningsammo. mulig det er linken ammo offen sikter til? Hvordan var reglene der igjen?
  7. "skøyt den først i siden, da kom den løpende mot meg" Skal ha litt is i magen da. Glad hun fikk den ned, kan tenke meg det rama skriket hvis ei på 17 hadde skadeskutt bjørn, og blitt drept.
  8. Hvis hun har tenkt å prøve hagla og skyte litt før jakt bør du prøve en som er godkjent for stål. Trene med ammo til masse kroner smellet blir fort masse masse kroner...
  9. skal sjekke opp hva dem faktisk het. høy utgangshastighet. kostet 12,- smellen mener jeg. Noe helt annet enn lerdueammo i pris da men
  10. Fikk noen sink patroner av børsemakeren min for å teste for han. spesial petroner for rype. fuggern datt av dem ihvertfall. både ravn og måke..
  11. Rudolf er rød på snuten
  12. Som helt fersk jeger ( tok jegerprøven i vinter ) var jeg spent på min første reinsjakt. Dog uten børse Tok turen innover fra hytta ( langedalsætrin ) fredags morgen. Så endel rein på god avstand fra utsikts posten, og også endel jegere. Var spennende å følge med jegerne og hvordan folk både lurte og ble lurt av reinen. Lørdag skjedde omtrent det samme. Altfor lang avstand til dyrene, men spennende og følge med. Søndag hadde jeg min livs opplevelse. Vi dro som vanlig på utkikk posten og fulgte med noen dyr på god avstand igjen ( tipper 3-4km ) i håp om at dem skulle bli jaget i retning mot oss. Fikk da plutselig melding på mobilen at det var observert 50 dyr kun få km fra hytta, så vi tok på oss sekken og spasserte tilbake. Vi fikk raskt se flokken, og svigerfar sneik seg innpå, mens jeg og reinsjakt hunden Schäferen Rambo ventet noen hundre meter unna. Flokken ble desverre støkt rett før svigerfar var på skuddhold så jakten gikk videre. Svigerfar gikk etter, mens jeg gikk på en høyde for å få oversikt. Jeg var på vei ned igjen for å gå etter da jeg nesten gikk på en annen flokk på 50 bukker. Jeg satt meg rolig ned og fulgte flokken på 150-200meters avstand. 30min går og flokken er rolig i området. Jeg får da øye på svigerfar 1-2km unna på vei opp på et fjell. Han ser meg og jeg peker mot flokkken, men den står desverre skjult for han. Han tror jeg mener lenger bort i fjellet så jeg sender han på et par timers vandring i fjellet. Jakt radio og telefon hadde vi selvfølgelig ikke. hehe. Mens han er på fjell vandring kommer det plutselig en stor flokk til på ca 100 dyr. På avstand på 200 meter. Dem slår seg sammen med bukkeflokken som fortsatt er der ca 100meter unna oss. Scäferen Rambo holder da nesten på å riste i filler av spenning da dyrene lager veldig mye lyd da rett før dem mikser seg. Dyrene driver så nærme at jeg kunne kastet små stein på dem. Etter 45min på¨samme avstand har endelig svigerfar fått retning tilbake igjen mot meg. Ikke lenge etterpå kommer da enda en ny flokk på ca 150 dyr. Jeg har da ca 300 dyr rett innpå meg. 150 på ca 50-100meters avstand og 150 til på 200 meters avstand. Jeg har sett folk skutt på dyr lenger bort enn flokken lengst borte. Svigerfar kommer lett i posisjon og feller et fint dyr -50kg. Var en herlig opplevelse, og noe jeg kanskje aldri får oppleve igjen den gaangen jeg faktisk har fått jakt og har med meg børse:) Rambo oppførte seg eksemplarisk og ikke en liten lyd på de 2 timene vi satt og så på reinen like ved. Skitt jakt videre.
  13. Jeg har hytte i området og har sett et og annet ulvespor om vinteren.
  14. Måkene flyr ganske langt ja, så om det er en by måke, eller en høyfjells måke er nok ganske vanskelig å vite Er du skikkelig uheldig får du en fra fyllinga mi Om måke er like sunt som tran vet jeg lite om...
×
×
  • Create New...