Jump to content

MiraculiX

Members
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

MiraculiX's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Den er ikke lett og tynn, bare for å ha det sagt.
  2. Jeg kjøpte nylig denne til hele familien. Er kjempefornøyd, særlig med tanke på prisen. Den går min gamle Norrøna Dovre en høy gang både mtp tetthet og komfort. Pluss for at den er lydløs
  3. Neste år! Fruen hadde mer enn nok med å svelge siste kjøp selv om jeg ljugde på meg 50% rabatt
  4. Kjøp deg ett kruttmål og les deg opp på litt litteratur om lading
  5. Til jakt hvor det er overhengende fare for å måte bære dyr langt skjønner jeg ikke hvordan folk kommer unna pakkrammesekker. Mulighet til å henge små dyr rett på sekken. Ramme til å henge våpenet på. Kjøpte selv Norrøna Recon Pack, den er tung ja, men den og Bergans Powerframe ble de jeg reelt kunne velge mellom.
  6. Har tatt ut tennåla. Utkasterfjæra ser jeg ikke helt hvordan jeg skal fjerne Så det er bare å lade disse? Har ett par jeg satt kule i, og det er det samme når jeg kamrer disse. Litt motstand når jeg lukker bolten.
  7. Jeg sliter med det jeg tror er ett veldig trangt kammer. Våpenet er en Sauer 202 Outback 308w. Forsøkte å stille dien nedover samtidig som jeg prøvde selvskutte fabrikkhyler i kammeret. (Er det ikke rart at det er motstand når man bruker hylser man har skutt i eget kammer?) Selv om jeg skrur dien helt ned er det motstand når jeg lukker hevearmen. Det samme skjer med nye Lapua Palmahylser. Som er kontrollmålt til 51mm samtlige. Det rare er at det ikke skjer med Norma Jaktmatch fabrikkpatroner. Da er det ingen motstand. Har sotet en hylse for å se hvor det tar. Det kan virke som det er midt mellom hylseskulder og halsen. Har bestilt meg en small-base die i håp om det kan hjelpe. Det er vanskelig å beskrive hvor mye kraft jeg må bruke for å lukke hevearmen. Det er ikke mye. Men jeg kjenner noe motstand. Er det slik at det er fare for overtrykk, eller er det trygt å bruke disse?
  8. Hvis jeg forstår deg riktig er dette en metode for å måle maks COL. Det har jeg for så vidt gjort alt. Problemet er heller at engangskutte hylser ikke kamrer uten motstand, og det gjør de heller ikke når de er trimmet og presset på maks av hva dien vil gi meg.
  9. Har nå fått tatt skikkelige mål, og får nå mål på 71,7mm. Så det er i alle fal fikset. Problemet nå er antagelig dien min. Jeg har skrudd den helt i hylseholderen og så en helv omdreining til og allikevel er hylsene trange å kamre. Samtlige hylser er nå trimmet og målt til 50,90 mm. Går ut ifra at jeg enten må slipe nå dien eller hylseholderen, evnt kjøpe ny die?
  10. Dette vil jeg garantert være med på om det skulle bli en realitet!
  11. Torsdag og fredag er Skarpskytten.
  12. Takk for svar. Jeg husket å tape ja. Men jeg ser nå at det på ett eller annet tidspunkt har blitt ett lite hull i tapen. Skal prøve igjen i morgen. Tror dog ikke at det lille hullet kan stjele 5-6 mm, om man skal sammenligne med andres resultat. Skal også forsøke metoden med å sette en kule løst i halsen og kamre den. Kan det stemme at jeg må trimme hylsene kun etter en avfyring av fabrikkammo?
  13. Er i ferd med å lade mine første testserier. Bruker 155grs Nosler CC og engangsskutte Norma hylser. Skutt i eget våpen. Aktuelt kaliber er 308 w. Jeg startet med å måle friflukten med denne kulen. Brukte pussestang-metoden. Til min store overraskelse får jeg ett gjennomsnittsmål på 67mm. Våpenet er en Sauer 202 Outback. Er ikke dette veldig kort? Spørsmål 2: Jeg bruker ett Lee Breach Lock Aniversary Kit, med dier fra Lee. Har nå skrudd dien helt ned til hylseholder og så enda litt, og til og med da merker jeg litt motstand når jeg kamrer de uten tennstempel i sluttstykket. Alle hylsene måler ca 51,20 etter pressing. Må jeg til å slipe ned dien? Eller er det noe jeg gjør feil her?
×
×
  • Create New...