Jump to content

Jaktoman

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jaktoman

  1. Hvor får du kjøpt winchester extended waterfowl? Har hørt en del skryt av den, men ingen som har den på Ørlandet så vidt jeg vet.
  2. Selvfølgelig er det mulig å skyte stålammo med den, men det er ingen garanti for at ansiktet ditt har samme fasongen etterpå. Jeg ville trykktestet den hos børsemaker. Jeg har også en enkeltløper, men skyter bare tungsten med den.
  3. HEi! Jeg bruker såkalte blinds på gåsejakt, så jeg får gåsa på ganske kort hold. Til denne jaktformen holder Federal Blackcloud. Forbausende god patron til å være stål. Jeg bruker haglstørrelse nr.2. Til gåsejakt vil jeg anbefale blackcloud på det sterkeste. Koster rundt 10 kr smellen.
  4. Hei. jeg lurer på om det er en felles bestemmelse på om jeger under 16 år på opplæring må ha jaktkort? Jegere under 16 år betaler ikke jegeravgift, så derfor har de jo heller ikke jegeravgiftskort. Man må visstnok framvise dette kortet ved kjøp av jaktkort. Takker for svar
  5. Hei! Er det noen som har tips til billig og presis treningsammo i .308. Begynner å gå tom for Nato-ammo.
  6. Jaktoman

    Slugs

    Når det gjelder arter, er det nok rådyr og villsvin som er mest aktuelt å felle med slugs. Er det noen som vet max. skuddavstand med slugs??? Jeg ville ikke ha skutt på lengre hold enn 30-40 meter. Tror nok man kan skyte på lengre hold. Noen som har prøvd riflet slugsløp, og rødpunktsikte?
  7. Jaktoman

    Slugs

    Har prøvd Fiocchi Brenneke fra XXL. Disse patronene vil jeg si var veldig presise i vanlig haglløp. På 40 meter fikk jeg en samling på ca.5 cm.
  8. Dette skjer etter ca. hvert 3.-4. skudd. Børsa er fra 1999. har skutt ca. 2000 skudd.
  9. Hei. Da jeg var på leirduestevne i helga ble jeg mildt sagt forbanna da berettaen min klikka (var veldig pinlig ) Dette har aldri skjedd før nå, verken på leirduebanen, eller på jakt. Det som irriterer meg mest, er at det er et lite merke i tennhetta på patronen. Er det tennstiften som det er noe galt med, eller er det leirdueammoen som det er noe galt med. Har pusset og renset sluttstykket maaaaaange ganger, siden dette skjedde. Jeg har alltid brukt klikkpatron når jeg har "tørrtrent" med hagla. Vurderer å få en børsemaker til å ta en titt på den. Håper noen her på kammeret har en løsning på dette problemet
  10. Ok. Har faktisk tenkt på en remington 870 12/89 eller en remington SP10 10/89.
  11. Hei. Lurer på om det finnes magasinforlengere til Beretta Al391 Urika å få kjøpt? Pris, montering osv? Det hadde vært artig å bruke flere skudd enn 4 på leirduebanen:-D
  12. Takker for tips Så først nå at emnet var lagt inn på rifle
  13. Hei! Har nå oppdaget ei stor ripe i kolben på min Beretta al391 urika. Dette var et stort nederlag for meg , så jeg lurer på om det finnes enkle triks for å skjule fjerne riper?
  14. Har en Mauser m98 .308 og en Marlin xlr .30-30 som begger er hos børsemaker for oppgjenging av løp. Så ut ifra det dere sier så kan jeg flytte lyddemperen mellom begge våpnene. Regner med at det går bra siden begge er 30.kaliber
  15. Hei. Har en mauser i .308 som jeg har tenkt å kjøpe 6,5x55 løp på. Må man da gjøre om sluttstykket på et eller annet vis? Jeg ser at det er ikke store forskjellen på 6,5 og 308- hylser.
  16. Hei!!! Har skutt flere tusen 24.gr. leirduepatroner med min 391 urika i kaliber 12/76. Har aldri vært et feilslag, untatt da jeg var på andejakt rett før jul. Da var børsa tørrpusset, men til tross for 20 minusgrader og sterk kuling, var det kanskje ikke så rart at den kilte seg (måtte demontere den og sette den sammen igjen). Opplevde faktisk at det rimet på låskassen, men den fungerte fint etter demontering og montering. Kjøpte hagla i sommer, så jeg lurer på hva som er viktigst å vedlikeholde på den. Har demontert og smøret sluttstykket og hammeren. Lurer også på om disse haglene fåes kjøpt med 89mm. kammer?
  17. Se på wingevåpen.no. tror det var her vi kjøpte den.
  18. Jeg vil bare nevne at 30-30 win er et godt alternativ både til revejakt og rådyrjakt. Har testet en Marlin xlr Leveraction med hornady LererRevolution. Dette var ei helt grei børse med helt grei presisjon på 100-meteren.
  19. Har en gammel Beretta 412 enkeltløper i kaliber 12/70 med full trangboring. Lurer på om noen har prøvd å skyte stålhaglpatroner med ei slik hagle? Vil ikke teste slike patroner før jeg er helt sikker på at det går bra. Går ut ifra at kammeret holder, men er mer skeptisk på trangboringa. Kan jeg kappe løpet på den får å få åpnere trangboring?
  20. Jaktoman

    Slugs

    Skal teste noen skudd i morgen med min Beretta halvautomat. Resultat kommer.
  21. Jeg mener at SKB mod.500 er laget i rustfritt stål.
  22. Jaktoman

    Slugs

    Kan man skyte en riflet slug i et glatt haglløp med åpen trangboring? Har kjøpt noen pakker med Fiocchi 31g slug på xxl.
  23. Jeg bruker blinds og 140 lokkefugler på gåsejakt. Godt skjul er viktig, og man bør ha vinden i ryggen slik at gåsa kommer inn for landing mot deg. Da vil du få gjessene på en vannrett rekke, og man kan da skyte flere gjess. Har forøvrig brukt en elektronisk gåselokk som er meget effektiv. Morgen- og kveldstrekket er den beste tida å jakte grågås på.
  24. Jaktoman

    Tresorter

    Jeg skal lage en ny stokk til min Mauser m98. Hvilke tresorter er best å bruke. Har tenkt litt på bøk eller valnøtt. Noen andre anbefalinger?
  25. Min er en Beretta 412 enkeltløper fra 60-tallet med stålkappe. Er det noen som vet om man kan skyte stålpatroner med denne hagla? Har bare brukt bly og Bismuth i den så langt.
×
×
  • Create New...