Jump to content

articwinter

Members
  • Posts

    77
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by articwinter

  1. ihverfall IKKE gaupe som har tatt dette rådyret, da hadde bryst og lår-stykket vært det første som hadde vært spist og spesielt hodet hadde ligget igjen!!!
  2. ..også passer bindingene på Sherpa-trugene til alt av fottøy, skaller, selskinn-sko og slikt, IKKE bare til ordinære sko. Dette er bra..
  3. Artic trekker fra Canada som overtok produksjon av sherpa , da dette foretak gikk konkurs, lager (etter min mening)de beste moderne trugene på markedet til jakt. Veldig solide med fornuftige klør og plassering av disse . Det er gode/ enkle bindinger uten fiks-faks som holder og kan betjenes i all slags vær..søk sherpa snowshoes på nett. Vet IKKE om disse er i salg i Norge men har kjøpt mine for lenge siden av John S Opdahl som driver fangst-butikk på Steinkjær.. ..har jobbet mange år med truge-testing og det er mange merker som er bra, men ulempen med samtlige moderne truger er mye støy, greit nok til vanlig bruk men totalt uhensiktsmessig til jakt.. ..tradisjonelle truger(inuitt/ indianer modeller) er flotte men gir IKKE grep i bratt/isete terreng..
  4. I disse minutter går lisens-jakta på jerv ut for 2011/2012- sesongen. Vi i NJFF Troms/ Leve I Naturen vil benytte anledningen til å takke alle impliserte parter i Jervejakt prosjektet i Troms for ett godt samarbeid. Det har vært inspirerende for beite-nærings-utøvere, jegere, forvaltnings-organer og andre interesserte å følge med i prosjektet vårt, og ikke minst se at vi lykkes i det arbeidet vi gjør. 9 jerv er tatt ut av lisens-jegere i denne sesongen, dette er i tråd med rovvilt-forliket, og det er IKKE å stikke under en stol at vi har spart beite-næringene for enorme tap. Vi har også spart den Norske Stat enorme summer som ellers ville gått til erstatninger og kostbare ekstra-ordinære uttak.
  5. til "Animalhunter", gå inn på facebook, jerveprosjektet i Troms, der får du se jerve båser produsert av oss i NJFF Troms, jeg må legge deg til på siden.
  6. tispe, B-sone i Lavangen
  7. ...takker BDM og til siste innlegg, det så mange jervefall og andre stor-rovvilt no på meg at det tar tid å skrive om det, kjøp heller bladet til John S Oppdahl, jakt og fangstbua i Steinkjær..Han er leksikon innen jakt og fangst og skreiv ett innlegg om hvordan eg driv jervejakt her i sommer..
  8. ...til innlegg ovenfor, ja det går ann å drive drevjakt på jerv....men tror man slit med å finne mannskap til slikt ..skaut meg forresten en jerv i Troms fylke i kveld nr.5 så langt felt her i fylket..
  9. ...ett kjempeskritt i riktig retning førr jakt-kulturen i Norge
  10. ...har ett HHA Ultra DS-5000 til min PSE HF venstrehands-bue, knallgodt sikte, lett å stille inn for første gang..lett handterlig stor innstillings.skrue med låsing..
  11. ....nå er sesongen for full fart her nord i landet , fine forhold med sporsny og så går det mot halvmåne....jerv registrert i distriktet...Og skitt jakt til alle dere der ute som klare en vinterkveld ute i vår vakre natur..
  12. ...artig å få vite hva "shooter2" har opplevd av mulige ting ...artig med folk som tror de vet og kan alt.. .. børsa har overlevd innen reindrift og går fortsatt som en drøm...
  13. ...har en Remington 700 VSSF i 22-250 rem, kjøpt når den kom på markedet...tror det var ca. 1990..den har gått ca.12000 skudd uten tap av presisjon. alt sitt stort sett på "snuseskelokk" på 300 meter, tofot og leupold 6.5-20x40 sitter på...lader selv med ganske harde ladninger og bruke stort sett V-Max 55grs kuler..en venn av meg har samme børse, kjøpt i samme tidsrom, gått noen tusen skudd den og..ikke tegn til tap på presisjon....løps-slitasje med så lite skyting som referes fra trådstarter må jo være reklamasjonsgrunn, feil i herding av løp eller noe..
  14. ...hvilken bue Litago, er links-skytter og kanskje interessert..
  15. ...gratulere med tre-års-dagen til Emil fra oss på Tennevoll.. ..og ikke er det rådyr her hos oss...kan nesten ikke vente på å se hvordan den funker ilag med øst-sibir-laikaen min på gaupe..
  16. ...gleder meg til å få hunden nordover, blir kos med en til jakt-kamerat. ..
  17. Kjøpte buen brukt komplett, det er en PSE X-force HF 2008 modell ...komplett med utstyr..60-70 pund, 29 tommers dralengde venstrehand, har prøvd nyere utgaver ov PSE og Mathews z7, likte denne best og kjøpte denne...noe med balansen og spennet i buen passer meg perfekt...synes den er lett å skyte med..kan ikke skryte på meg å være så veldig erfaren med compound-buer da..
  18. fikk bue PSE X-Force komplett med piler, masse jaktspisser og annet stæsj komplett før 5500 kr ferdig-tollet
  19. ja, her kan man lese mye rart, nesten så at øynene dette ut når man leser om enkeltes holdninger til en moderne bues effektivitet....nåja, venter no og håper på å snarest ta min PSE X-force ut på jakt...og til dere skeptikere...gå inn på you tube og se hvor effektiv en bue er
  20. ...PSE X-force buen med alt av stæsj ankommet , justert ned til 60 pund...fantastisk lett bue å skyte med, og imponerende presisjon med ganske uerfarne meg bak buen...er søkk-fornøyd..
  21. ...kjempegreier, takk for respons, skal kontakte x-force..
  22. ....trenger noen som kan utstoppe en hann-jerv (normal 15 kg) og ei stor hann-gaupe (levendevekt 28 kg), veit vekta da den var merket og tilbørlig målt og veid Jesper ka meine du??
  23. ...takk , skal prøve...veit den går ann å justere ned til 60 pund...får lese meg til hvordanman gjør det...finner sikkert noe på ett eller annet forum..
×
×
  • Create New...