Jump to content

bjornta

Members
  • Posts

    160
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by bjornta

  1. Å ha hagla på høyre side er bare en fordel, og om utløseren enkelt kan flyttes til andre siden er den mer aktuell. Uansett er den ikke links-vennlig (nok for meg) med utløseren på samme skulder som jeg legger an hagla. Hadde vært veldig snilt om du la ut et bilde med utløseren på høyre side Kommer den i konflikt med nakken etc når du har den på høyre side?
  2. Noen som vet om de vurderer å lage en linksvennlig sekk? Siden jeg kommenterte forrige gang har jeg byttet ut Eberlestock og testet både Norrøna Røros & Hjerkinn pluss Bergans Budor (lett, men litt for slapp i fisken) Så langt er favoritten Norrøna Hjerkinn. Hagla holder jeg i hånda, men savner fortsatt grei plassering av GPS.
  3. Norma Oryx 11,7g 308w til 499,- på G-Sport Storgata (Oslo).
  4. Noen flere som har kort på Dalsida Øst og kunne tenkt seg å danne jaktlag?
  5. Kommer som regel strategisk etter/i forbindelse med feriepenger og evt. skattepengene
  6. I vedlegg til jegerkontrakt for Dalsida øst heter det: "5. Camping langs setervegene til Grønsetra, Gardsenden og Nysetra, er ikke tillatt i villreinjakta."
  7. Stone Glacier er veldig fleksibel. Siden den er like lett som en dagstursekk kan den brukes som allround-sekk, alt fra dagsturer til ukesturer. Du kan ta av lokket og krympe sekkeposen dersom du ikke trenger mye plass. Spesielt Sky-serien. Jeg har Sky 5100, men 7400 er ikke mye tyngre. Alle Stone Glacier sekkene har også en ganske kraftig ramme som gjør den perfekt også for villreinjakt. Sjekk gramjegeren.no.
  8. Jeg skal også jakte i Dalsida Øst, men satser på egenproduserte kart. Bruker denne oppskriften, skriver ut og laminerer selv. Da får jeg 100% dekning. Noen som har gode tips til forskjellige baser i Dalsida Øst?
  9. Fikk jaggu tildelt simle/ungdyr+kalv i Dalsida Øst (Lesja) Det vanlige spørsmålet: Noen som har tips for området? Parkering, camp, trekkruter, rein...
  10. Jeg synes det burde være lik sjanse for alle grunneierne å få jakt, samt betale samme pris. Men, uansett hva en mener vil det kun være en subjektiv mening som gavner en selv mest...
  11. Trekninga for innenbygds og Stor-Elvdøler er lagt ut på Ringebu Fjellstyre
  12. Recon Pack med kalv i sekken og rifla godt tjoret fast. Stikker bare rifla ned i den lille lomma nederst og spenner fast.
  13. Jeg hadde en Savage Axis 308w (basismodellen til Savage) og var veldig fornøyd. Lett og presis nok til villrein, elg og rådyr. Sluttstykket glir ikke like lett som på dyrere børser.
  14. På Romerike er en tlf tilstrekkelig.
  15. bjornta

    Yildiz o/u hagle

    Noen flere som har erfaring med Yildiz? Vurderer å kjøpe en i tillegg til min Baikal s/s. Links. Hørte fra Børselars at stokker de endrer/vrir (med oljebad) fra "rett" til links vil etter en tid gå tilbake til "rett". Er dette et "problem"?
  16. 308-løpet mottatt og testet. Super presisjon. Og jaggu har det blitt et 9,3-løp med A-Tec CMM4 demper og en Aimpoint Micro også. Nå er halvautomaten til salgs.
  17. Hva med tilgang til ekstrautstyr (headsett, ekstra batteri, 12V-lader)? Hvilken type headset-kobling er det? Samme som andre typer radioer?
  18. Noen flere som kan dele erfaringer med VR-500?
  19. Fant ut av det her: http://forum.robsoft.nu/viewtopic.php?f ... 0#p2326928
  20. Noen som har en lenke til hvor en kan finne ut produksjonsår på Blaser-pipe? Evt. går det an å lese rett fra serienummeret?
  21. Da har det blitt en Hausken JD155 kal. .30 (14x1 gjenger) siden sist. 310g. En Weaver ("fast") montasje har det også blitt. 205g. Passet overens med ringene på kikkertsiktet (som er tilpasset grisebørsa/Browning BAR). I tillegg er et 308-løp avtalt kjøpt. Ferdig kappa og gjenget 14x1.
  22. Fikk det til nå Måtte bare ha trua. Tusen takk!
  23. For de av oss som liker vekt: Blaser R93 Professional Skjefte/låskasse: 1427g Sluttstykke u/hode: 340g Montasje: ? Kikkertsikte: ? Løp, 222 (u/siktemidler): 1335g (uten magasin) Magasin, mini/222: 41g Sluttstykkehode, mini: 86g Komplett, 222: 3229g (u/montasje og kikkertsikte) Løp, 30-06/308 (u/siktemidler): ? Magasin, std/308 etc.: 31g Sluttstykkehode, std: 88g Blaser Unbrako-nøkkel: 26g (for skifte av løp) Trenger også et knøttlite urmaker-skrujern (13g) for å skifte sluttstykkehode (pirke opp låsen).
  24. Ja, jeg tror dette blir bra Kjøpte løp, magasin + sluttstykkehode (rechts) for 5 lapper. Pruta ikke... Fikk løpet nå nettopp og fikk satt den sammen og kjenne litt mer på den. God balanse, men tåler en liten demper foran, f.eks en Sonic 35 (Maks 8, slik at jeg kan bruke den på alt).
  25. Til nå har jeg kjøpt: - R93 Professional skjefte/låskasse (LINKS) - Sluttstykke (LINKS) - Sluttstykkehode (LINKS) - 222-løp med sluttstykkehode (og magasin), 14x1 gjenger Ser fortsatt etter et 30-06 eller 308w løp. Siden 308 kan kappes mer er det en fordel på reinsjakta mtp vekt, så det kan bli 308 i stedet. Også rekyllen er snillere enn på 30-06. Har også "standardisert" på 14x1 gjenger (222-løpet og halvauto'n).
×
×
  • Create New...