Jump to content

oba

Members
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

oba's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Veldig artig å lese Dagl! Har vært ute to helger, hhv 5-6 nov. og 19-20. nov. Har vært alt for mye snø. Jaktet nord i Nordmarka, i Finnemarka og i Telemark. I hvilken landsdel jakter du? ser ut som at snøforholdene er ok der..
  2. Takk for fine referat Dagl!
  3. oba

    Klekking 2015

    Tviler på at det er bra. Hørte at kiær-terrenget vest for Rena er historisk dårlig. Leste dette på hjemmesiden til Trysil fellesforening: 17.08.15 Rype- og skogsfugltaksering Årets taksering er nå på det nærmeste gjennomført og de første resultatene har kommet tilbake fra NINA. Vi har nå drevet linjetaksering siden 2000 og det ser dessverre ut til at 2015 kan bli det dårligste fugleåret vi har registrert så langt. Kyllingproduksjonen ser ut til å ha sviktet totalt denne sommeren. Dette gjelder i alle våre takseringsområder både i fjellet og i skogen. Vi legger ut de beregnede resultatene fortløpende. Som en referanse legger vi også ut fugletettheten i et middelår i det enkelte området: Eltdalen: 2 ryper/km2, 3,0 kyllinger/par (få observasjoner og dermed usikre tall). Middelår 15 ryper/km2. Tverrfjellet: 3 ryper/km2, 3,2 kyllinger/par (få observasjoner og usikre tall). Middelår 16 ryper/km2.
  4. oba

    Klekking 2015

    Jeg synes det er litt merkelig at det skal være ok å slippe hund på rype/skogsfugl i begynnelsen av august. Det er en del kyllinger som knapt er flyvedyktige, spesielt i år. Dette må være med på å redusere bestanden en del. Hadde vært normalt om taksering og båndtvang opphørte tidligst 15 august.--
  5. Noen som vet om et sted/butikk der man får prøveskutt før kjøp av patron?
  6. Det er veldig vanskelig å komme med noen fasit i denne debatetten, men det er uten tvil sammensatt. Jeg synes at det har vært en veldig økning i rovfugl de senere årene. Senest i høst så støkte jeg fire jaktfalk opp av myra innenfor et svært begrenset område. Hver jaktfalk tar ca 150 liryper i året. Forhåpentligvis går dette i svigninger.
  7. 5-10 ulv er absolutt reelt slik jeg ser det basert på nyhetsartikler fra ulike lokalaviser jeg leser gjennom hele året. Nå er det slik at flesteparten av de jeg kjenner holder hunden i bånd i ulveterreng. Dessverre for både hund og eier. Hadde man ikke gjort dette hadde nok det tallet sikkert vært tidoblet.
  8. Det hadde kanskje minsket risikoen noe, men jeg tror allikevel ikke det vil forhindre majoriteten av angrepene. En ulv vil neppe drepe en hund som kun er sosial, det er vel and andre årsaker som bl.a revirhevd.
  9. Jeg bor helt i kanten av ulveland og har fundert på om det finnes metoder for å redusere sjansen for ulveangrep. Jeg har sett at det finnes en form for rustning, men jeg tenker at det kanskje kunne vært en idè med noe som ga fra seg lyd som ville skremme vekk ulven. Det behøver ikke å være så avansert, selv har jeg fuglehund og skogsfuglen lar seg vel neppe affisere av "Canibeep", da vil den trolig også tåle en annen form for lyd. Er det noen som har synspunkter/ideer rundt dette? Jeg forstår at det kan være forstyrrende for elgjakt, rådyr og harejakt, men da kan man kanskje i det minste slippe hund uten å bekymre seg for mye?
  10. Tispa med løpetid blir hjemme, evt. finner han seg et annet terreng.
  11. Var en tur på hardangervidda sør/øst. Bra med lemen...
  12. Å jakte uten hund er sikkert morsomt det også, men når du først har fuglehund er det dumt å la han ligge hjemme. Uansett, takk for svar.
  13. Takk for svar. Jeg hadde ihvertfall håpet at Gaupesteinsmarka var fritt for revirmarkerende ulv. Det blir nok lettere å se i vinter om det er ulv i det området også. Det er relativt tynt med ulvefrie treningsområder/jaktområder på skogsfugl sør for Oslo ihvertfall.
  14. jeg lurer på om det er noen som vet hvor det er trygt å slippe hund i Østmarka / Sørmarka? Ut i fra hva jeg har lest så holder ulven seg for det meste i nord fra Vangen mot Flateby / Rælingen. Tror dere Gaupesteinsmarka er trygt? Setter stor pris på meninger/synsing.
  15. Litt OT, men jeg lurer på om det er noen som vet hvor det er trygt å slippe hund i Østmarka / Sørmarka? Ut i fra hva jeg har lest så holder ulven seg for det meste i nord fra Vangen mot Flateby / Rælingen. Tror dere Gaupesteinsmarka er trygt? Setter stor pris på meninger/synsing.
×
×
  • Create New...