Jump to content

ArildMyrvang

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ArildMyrvang

  1. Nokon som har prøvd Timney avtrekk på sin Vixen? Montering og slikt? Vanskeleg å stilla originalavtrekket lett og reint. Ser Brownells har.
  2. Veit iallefall at dei fyrste finnlight 85 stokkane ikkje hadde gummibelegg/duratouch? på heile stokken slik som dei nyare har. Samt litt annleis kolbekappe. Men utforminga er annleis enn på 75 som har montecarlo fasong
  3. Hehe er dette eigentleg lov å spyrje om?
  4. Optilock er nok dei aller beste montasjane for sako. Du får dei hjå jakt og friluft evt winge våpen, pluss mange fleir. Alle sako utenom salongkaliber har kileforma spor som du festar montasjen i. Altså ingen hol i kassa, men ein klave som blir snørt mot sporet med ei skrue. Leupold har også montasjar for sako. Litt billigare men ikkje så god finish. Trur kanskje warne også har montasjar som går i sporene på sako, trur desse ringane blir festa med 2 skruer. Går også an å få tak i picatinny basar eller skinne som går i sporene, men dette blir fort for høgt viss ein ikkje har veldig stor kikkert. Viss det er quick release montasje ein er ute etter, er det Optilock qd, sako qr eller picatinny med qrw som gjeld.
  5. Dei fleste 50 mm kikkertsikte vil gå i optilock ringmontasje uten base, som er den lågaste optilocken. Meopta meostar 50 mm måtte ha basar, mens zeiss classic går i ringmontasje.
  6. ArildMyrvang

    Sakoklubben

    Meinar å ein gong ha sett I bladet Jakt ein Vixen med Leukonen stokk. Trur det var I forbindse med ein test av Jørund Lien. Er det nokon som veit om det kan stemme at det fins Leukonen skjefte til Vixen?
  7. Då blei det qr basar. Ringer hadde eg, men dei var litt høge. Trur eg må ha medium (rundt 4 mm?) 30 mm. Nokon som har?
  8. Er ringmontasje eg skal ha
  9. Meiner du QRW? QR er vel alltid med baser som står igjen på børsa mens ringene følger kikkerten av
  10. Ser Warne har et alternativ til sakomontasjen som går rett på kilesporene utan base. Nokon som har prøvd desse på Sako? Er ein del billigare enn Optilock som byrjar å bli blodpris på etter kvart;) Har og høyrd at ein skal kunne få desse som ein QD variant for sako også, men har ikkje funne dette sjølv.
  11. Dette er mest sannsynleg den sjeldne Rangifer Elaphus. Avkom etter krysning mellom hjort og villrein. Oppstår dersom hjortabukkane ikkje får kjangs på kollene, og må ta til takke med ei simle. Ser nokre av desse i skogsområda rundt Hardangervidda
  12. Ein ting er i alle fall heilt sikkert, og det er at på elg så nyttar det ikkje med 6,5x55. Har prøvd det og elgen sprang mange hundre meter med godt treff. Har og diskutert dette med erfarne elgjegerar og alle var einige i at 6,5x55 var for svak for elg.
  13. Nokon som veit kor ein fer kjøpt Optilock Quickmount? Ser ikkje ut til at nokon av nettbutikkane ha dei i sitt sortiment
  14. Fleire som har erfaring med QR på Sako? Er ute i samme ærend som trådstartar;) Er og int i å finne ut kva moglegheiter som fins for hurtigmontasje på Sako. Er det nokon som har peiling på forskjellige alternartiv til dette? Mest interessant med alternativ der ein slepp å bore i kassa.
  15. Hei. Er det nokon som veit kor eg kan få tak i ein gjengebeskyttar i rustfri utrførelse evt alu? M14x1
  16. Hehe ja tenkte mitt når kofferten eg hadde kjøpt ikkje tålte postgangen eingong;) Men so er vel ikkje posten akkurat kjent for fin behandling av gods;)
  17. Må berre sei at eg er heilt eining med dei som er frustrert over Winge våpen. Bestilte ein våpenkoffert for 3-4mnd sida. Fekk den etter ca ei veke, og då var den sjølvsagt knust i posten. Sendte mail og prøvde å ringe ei veke før eg fekk svar og beskjed om at dei skulle sende returlapp slik at eg kunne sende i retur. Eg sendte den i retur og venta på ny. Tida gjekk og prøvde i ein periode å ringe 6-7 gonger om dagen samt sendte mail. Ingen svar. Skreiv til slutt ein krass mail og fekk pakke nokre dagar seinare. Denne var også knust i posten. Har prøvd å ringe mange gonger og sendt mail. Ingen svar. No har eg gjedd opp heile driten. Dritbutikk.
  18. Hehe ja er nok den eg har kjøpt;) Strøken børse også forsåvidt!
  19. Hehe.. Men er det nokon som har noko formeining om kva ein slik er verdt ved eit evt salg?
  20. Sjå der ja. Er akkurat den typen der ja. Litt spesielt med fast 10x forstørrelse.
  21. Hei. Har kjøpt meg ei børse med ein strøken Zeiss Diatal-C 10x36. Produsert i Vest Tyskland for ein del år sida. Veldig klar og fin kikkert. Er det nokon som kjenner til denne kikkerten? Ser ut som det er noko slags form for parallaksejustering på den. Kva kan ein slik vere verdt?
  22. Ja er jo lov å håpa at det berre er kaos på posten.. Men trur vel egentleg og at det er ein luring som sit med kikkarten min i nevane no..
  23. Under ein jakttur i haust såg eg at det var kome dugg i kikkertsiktet mitt. Dette var berre 1,5 år gammalt så eg ringde til butikken eg kjøpte det av og fekk beskjed om berre å sende det inn så gjekk det på garanti. Eg pakka kikkertsiktet og sendte det til butikken. No, 3 veker seinare har butikken endå ikkje fått siktet, og eg har heller ikkje fått det i retur (skreiv avs. adresse på pakken). Driten er at siktet blei sendt som brev, istadenfor som pakke. Dermed fins det ikkje noko som helst nummer. Skjønar jo no at det ikkje var noko sjakktrekk å sende som brev. Nokon som har nokon formeining om kva som har skjedd? Evt kva som kan gjerast, eller om berre posten er treig i desse juletider..
  24. Okay så lampeolje er egentlig det beste til denne primusen?
  25. Ser at det er ein del her inne som fyrer primusen med tennveske. Har fått ein Omnifuel til jul, men kva dyse er best egna til tennveske? Fekk vel med 2 extra utenom den dysa som stod i. Nokon som har noko fornuftig om dette?
×
×
  • Create New...