Jump to content

Mrnice

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mrnice

  1. God dag. snart begynner sjøjakta. skarv og ender, kanskje en og annen måke. blir det satset på. planen er og sitte på en av de frie jaktholmer som er i området. Hvis man skyter fugl over vann. kjører dere ut for hver fugl dere skyter? noen teknikker eller noe spessielt man må tenke på? hva gjør dere med måker som dere skyter?
  2. Hei. hvordan er erfaringene med tilpasning av hagle? Etter og ha sett på denne filmen av William Powell. Så må jeg si at han virker utrolig nøye og profisjonell. Men det er kansje en annen måte og tilpasse hagle på i norge? Mener den første haglen jeg kjøpte så kappet de koblen og justerte casten. da var det nesten godt nok. men nå er dette xx antall år siden da. Hvordan gjør de dette nå til dags? Lurte på og kjøpe ei litt finere hagle til bruk på skogen. en den sjøhagla jeg har i dag til 5000kr Og ønsker da og få en perfekt tilpasset koble. slik at alt blir 100%.
  3. takker for svar. Skjønner at man må være medlem. noe som ikke er noe problem. og dugnad er bare gøy. men på de fleste skytterklubber som jeg har vert på her kr.sand området. og andre steder i landet. blir man nesten skyvd til siden hvis man ikke har konkuranse rifle. eller satt i bakerste rekke. UltimaRatio: men trydalen skytterlag. hvor er det dere holder til. og er det bare tirsdagene som dere skyter?
  4. Er det noen fra kristiansands området som kan si meg om det finnes noen utendørsbaner Mandal-kristiansand som man kan komme og skyte med vanlig jakt rifle. rett og slett bare skyte for og ha det gøy og trene på rifle skyting. ingen konkuranse. tenker mest på 22lr. 6,5x55, 30-06, 9mm rifle.
  5. Det er forbudt under jakt: a)å løse skudd på eller over offentlig vei eller jernbane b)å bruke luftfartøy eller motorkjøretøy til forfølging av vilt eller til avledning av viltets oppmerksomhet fra jegeren c)å bruke luftfartøy eller motorkjøretøy utenfor vei til lokalisering av vilt d)å løse skudd fra luftfartøy eller motorkjøretøy. innen en avstand av 2 kilometer fra land, herunder holmer og skjær, er det forbudt å drive jakt fra motorbåt eller annet flytende eller svevende fartøy drevet med motor. Fylkeskommunen kan for bestemte områder og tidsrom øke eller minske avstanden. hva vill det i rødt si. menes det 2km fra ytterste skjær og utover i skagerakk kan jeg bruke motorbåt eller er det hvis du er 2km fra land og ikke har noen holmer nærmere en 2km rundt deg. bor i kristiansand. så hvis det er 2km fra ytterste skjær. så er jo jeg ille ute. som dere ser i kartet. http://kart.gulesider.no/m/9R7KD
  6. bare lurer på hva dere mener. ikke noe kritikk til demper. jeg har selv en tikka 30-06 med atec tmm45 demper. det er klart det demper litt. men jeg føler meg ikke trygg på og skyte det første skuddet uten hørselvern.
  7. det første skudde man tar med rifla er jo altid like høyt som et vanlig skudd uten demper. når man først for fylt lyddemperen med "gass" så blir skuddene mer dempet. man må jo sitte med hørselvern alika vell for og ikke skade hørselen. men da er jo vitsen nesten borte med og ha lyddemper. siden første skudd ikke er dempet.
  8. har ikke jaktet på mange år. og skal til igjenn er reglene blitt forandret siden sist. går rådyr under storvilt? så nå må man betale for elg,hjort,villsvin på jeger avgiftskortet? for og jakte rådyr med rifle.
  9. dette skal nok ikke være noe problem sån som jeg ser det. kjenner ikke lovverket helt eksakt. det er en amatørradio med doble frekvensbånd uhf og vhf. vi bruker uhf på sjøen og vhf på landjorden. men du må nok registrere den for og være på den sikre siden. men det er visse frekvenser som du ikke har lov til og bruke(snakke på). på vhf så er det fra 144.00 mhz hvis jeg ikke tar helt feil og oppover. disse er lissens kanaler. politi brann ambulanse amatørradio osv. på uhf kjenner jeg ikke noe til. http://frekvenser.no
  10. fikk et software program med til min icom ic-t3h når jeg kjøpte den av forhandler her i norge. har klart og miste denne platen. har funnet programmet på internett før. men har endevent google og kan ikke finne noe. mener det het cs-v8 det programmet fant det på en russisk side hvor jeg kunne laste det ned. trenger også et program til min Icom IC-F3022S er det noen som vet hvor jeg kan finne dette på nett? skulle ha lagt inn flere kanaler.
  11. dette har jeg lagt merke til. har en sølv legering. som flasser og flasser. duracoat blir det neste på den.
  12. noen som vet hva den orginale låsekassa/reciver er laget av på en ruger 10/22. aluminium?
  13. BUMP jeg gjorde slik som Barskekarsten men mitt smakte ikke noe serlig godt. første gang kjøte jeg eplejuice konsentrat av det som var rimelig. tilsatte 4 kg sukker. og vingjær fra europris. lot det stå i en uke 7-8 dager og tappet det om. smakte litt øl og var ikke noe godt. andre og tredjje gang var lebaron eplecider sett og munton premium cider sett. lebaron smakte surt og bisk i smaken. munton smakte ølsats. skal prøve meg snart igjenn tar da opp eplejuice eldorado eller noe som er på tilbud. tilsetter 4-6kg sukker kommer an på hva OG viser. skal tilsette wyeast 4184. og la det stå til det nesten slutter og bolbe. for litt bedre temperatur kontroll kjøper jeg en varme matte med termostat. som bøtten kan stå på under gjæring
  14. jeg skal nå til og fikse litt på haglen som har sett sine bedre dager. etter sjøjakt. det er kommet rustflekker/nupper på løpet. tenkte da og pusse ned blåneringen og rusten og legge på et lag med duracoat. men når det gjelder pussing av våpen så lurte jeg heller på og bruke stripall. er det noen av dere som har erfaring med dette stoffet og våpen? løpet skal senkes ned i denne vesken og ligge natten over. kan det ta skade innvendig i løpet? strip-all
  15. har pelt i fra hverandre avtrekket i min marlin 9mm carabin. men så er det slik at jeg ikke får det sammen igjenn. det er noe som ikke stemmer. finnes det en guide på hvordan montere dette igjenn. har ikke funnet noe til nå.
  16. heisann. har ei progressive lee presse. som jeg skal lade noen skudd til 30-06 men så har kruttvekta tatt kvelden. så sliter litt sånn. men på krutt dispenseren så står det en tomme skala. kan jeg bruke den for å få målt kruttmengden? dette er bare trening, så spiller ikke så stor rolle om det er den beste pressisjonen. men er litt redd for og få for mye krutt i så en svak ladning hadde vert tingen. noen som har noen kloke løsninger. evt ved bruk av den skalaen på kruttdispenseren. eller at en full 9mm/22lr hylse full av krutt er ca ....grain
  17. heisann. bare lurte på om det er noken vann i vest/øst agder hvor man kan finne ferskvannskreps?
  18. la oss si vanlig elgskive på 500 meter. fant denne. sikkert bare no søppel. men ikke vet jeg. http://www.aliexpress.com/product-gs/23 ... alers.html
  19. heisann. lurer på hvilken kikkert (zoom) som er best og bruke til langdistanseskyting? fra 300 meter ++ har ei myr langt inne på heia. hvor jeg har laget en "skytebane". så hadde jeg lyst til og prøve langdistanse skyting. men føler 3-9x40 blir forlite. hva bruker dere?
  20. nå har jeg funnet magasin. kan ikke tysk. med med hjelp av google fant jeg fram. http://www.waffen-centrale.de/epages/61 ... Magazin%22
  21. har mange 25skudds som er helt konge. men så fikk jeg sett dette. som jeg har lyst på bare for morroskyld. har også sett det "dråpeformet" magasinet. finnes det fler typer??
  22. heisan sveisan. har sett på midwayusa.com dette magasinet sendte mail til midway norge og spurte om de kunne bestille dette til meg. fikk denne mailen tilbake: Vi får dessverre ikke 50 skudds magasin ut a v USA pga eksportrestriksjoner på magasin over 10-skudd. kan dette virkelig stemme.
×
×
  • Create New...