Jump to content

DetGårSikkertBra

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

DetGårSikkertBra's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Tofot er et kjempebra verktøy dersom du har tilnærmet samme underlag hele tiden! Ligger du stort sett på støpte betongsåler på en skytebane og skyter, har du en stødig plattform som ved rett bruk kan bidra til god skyting. Problemet dukker opp når du kommer til skogen og setter tofoten på en moselagt tue og trekker av mot noe som skal avlives, daa helst raskt og humant. Jeg har skutt fryktleig mye med harris sine tofoter og var strålende fornøyd med samlingene, helt til jeg satte opp en veldig provisorisk skytebane i skogen med forskjellige underlag å sette tofoten på. Resultatet skremte meg nok til å ta av tofoten og heller trene uten. Men for gudsskyld; skyting med tofot er gøy, så lenge man holder seg til et konsist underlag. tvi tvi
  2. Hei Godtfolk Har akkurat fått igjen ei rifle fra børsemaker, og trenger å teste samt skyte inn denne med jaktamunisjon før jakta starter lørdag. Finnes det muligheter for å få gjordt dette i oslo i løpet av denne uka? Finnes ikke kjent i byen her da jeg bare bor her midlertidig, så hvis noen kan komme med adr til evt åpne skytebaner, så hadde jeg satt veldig stor pris på dette. På forhånd takk
  3. Prøvde meg på en dag i Sand forrige helg. Det er nok greit med fugl der, men det var MANGE jegere i skogen, prøvde oss på flere steder innenfor terrenggrensa, men møtte folk og hunder overalt. Det endte med at vi dro hjem, da vi faktisk begynte å tvile på om det var sikkerhetsmessig forsvarlig å jakte der hvor det var så mye folk, og ingen som har kontroll på hvor alle er. Fint terreng, men vær forberedt på at det kan være mye folk i skogen.
  4. Ser her at mange har positive erfaringer med XP3. Det hadde jeg også helt til vi begynte å skyte elg med de. Presisjonen var upåklagelig, men etter å ha sett resultatet på slaktene ( 20 elger) skutt med 150gr 308 og 180gr 30.06 var vi lite imponert. Det var i mange av dyrene stygge utgangssår, og kulene hadde endret retning inne i dyret. Med retningsforandring så mener jeg ikke bare litt heller. Jeg personlig tror denne kula blir for tung bak slik at den tipper litt for lett når den treffer. Vi hadde også en kalv med slaktevekt på 30kg....som ble skutt med 308 på 40m. Det var helt rent skuddfelt, den lille tassen sto med bredsiden til og kula traff rett bak bogen. Den gikk ca 10m før den stupte og det meste så bra ut helt til vi skulle ta ut vomma. XP3 kula hadde mistet "vingene" og disse hadde flydd i alle retninger. Vomma var fullstendig revnet, spiserøret var av og indrefileen var flerret opp av en av "vingene" som vi fant igjen på innsiden av låret. Hele elgen var et eneste søl. Noen av slaktene var også pene, men flertallet bar preg av at kula levde sitt eget liv inne i dyret. Kommer aldri til å skyte på matvilt med XP3 igjen.
  5. Takker for to gode forslag, fint å se at folk er løsningsorienterte! Men er det noen som har forslag til et annen stokk?
  6. Hei godtfolk! Jeg er på utkikk etter ny stokk til en M-98 i 308 med tung pipe. Dette vil i hovedsak være ei rifle beregnet på posteringsjakt med påmontert to-fot. Sikler på KKC, men sliter med å snike unna 5000kr i regnskapet ovenfor regjeringa. Er det noen som har noen gode tips??
×
×
  • Create New...