Jump to content

IBICO

Members
  • Posts

    139
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by IBICO

  1. Fikk svar fra DSSN. For meg virker det som at det ikke er bestemt hva man egentlig skal benytte, men at det er i hovedsak ment for 10/22 rifler og tilsvarende benyttet til jakt. Selve våpenet M&P 15 er godkjent av POD i det minste
  2. Så bare at det står "Mini - Rifle" som avkrysning for bruksområde på vedlegget til DSSN. Samtidig har NROF eget 22LR rifleprogram i skytterreglementet.
  3. Jeg har kun hatt aktivitet med pistol til nå, så prøver å finne ut når og hvordan jeg kan søke om å erverve en M&P®15-22 før jeg går over på .223 i tillegg. Hva bruker dere der nede? 22 kit i vanlig AR?
  4. Nå sparker jeg kanskje på en død hest, men vil ikke en M&P®15-22 benyttes i "Mini-rifle" programmet til DSSN samt Klasse 22LR hos NROF? I Nord-Norge så er været noe utfordrende til tider, og avstandene er lange. Så å kunne arrangere "Mini-rifle" stevne lokalt for også å øve seg før man skal på stevner med .223. I tillegg har NROF Klasse 22LR: For NROFs .22LR program med kaliber .22LR, randtenning hvor en slik også kan kunne benyttes både til trening og stevner siden man har en klasse for det.
  5. Med 54 Italian size som største valg.. og ifølge tabeller så ble det utrolig smått?
  6. Drev å kikka etter Tanfoglio klær, men fant ingen i Norge??
  7. Noen som har kommet over noen god bukser til praktisk? bruker vanlig dongeribukse til nå, og synes hylster/belte flekser for mye og ødelegger trekket.
  8. Bruker lee flytende lube så kan jo prøve.
  9. Prøv å ha oppi mindre mengder om gangen. Jeg har en lee smeltegryte med tapping og selv den sliter om jeg hiver i for mye i slengen. Da stivnrr det opp og blir grøtete til varmen har steget. Mener jeg må ha varmeren på i halvtimen før den er passelig til at jeg kan støpe. Tanga skal og være såpass varm at det ikke fester seg bly om du dypper den litt i blyet. Pleier å la tanga stå på kanten mens alt blir varma opp. Blyblandingen min er ca 2/3 blyvekter også topper jeg resten med rent bly.
  10. Når man enda har hylser for 357 når man ikke har kjøpt revolver enda og forbanner seg over at man ikke kjøpte hylseholder til pressa i samme slengen.. Selv om man enda ikke har kjøpt seg revolver. Støpetang til 357 har man selvsagt kjøpt for lenge siden.. og støpt kuler
  11. Finnes det slik media som er som små korn istedenfor pinner?
  12. Jeg vil tro at man bør la det rulle rundt for at alt skal blande seg mye mere enn bare å bli ristet rundt. Men helt klart verdt å prøve ut å fylle på litt vann også ha i stålmedia i en vanlig tumbler.
  13. Evt. tumbler her også finne media en annen plass. http://www.ebay.com/itm/New-5-Kg-Rotary-Tumbler-Surface-Polisher-Finishing-/130549601590?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e655cd536 Fant og noe media her.. Er vel bare å finne det riktige å søke etter. http://www.ebay.com/itm/STAINLESS-STEEL-PINS-1-2-x-1-16-TUMBLING-MEDIA-1-2-Lb-/200637269058?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2eb6e9c442
  14. Her er media til sånne tumblere. http://www.ebay.com/itm/TUMBLER-STEEL-SHOT-BALLS-JEWELRY-TOOLS-POLISH-/370277268309?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item56363ebb55
  15. Husker du hvordan N320 er i forhold til N340?.. Mener N320 har litt mere futt?
  16. Har en Stock II liggende på vent til søknaden er klar. Tidligere hadde jeg en Goldt match, men driver litt innen praktisk, så ville ha en som gikk under production. Er det noen ting jeg bør skaffe meg? Kan jeg f.eks ha fibersikte foran på production? (husker ikke i farta om det var lov) Har den justerbar vandring på avtrekkeren som goldt match har? Er det noen typer ammo noen har gode erfaringer med? Jeg har selv en 154Grain kule med 4grain N340 og 29 nedpress liggende som jeg er spent på om vil gå fint i Stock II. Kjekt om noen vet max COL på Stock II sånn at kula ligger mest mulig ann mot riflingen i løpet.. Regner med søknaden tar litt tid siden jakta starter, så tenkte jeg kunne finne ut mest mulig om den imens, samt se på hva jeg skal støpe av kuler til den. Kanskje shoppe noen tilbehør mens jeg venter.
  17. Bli med noen andre på feltstevne/konkurranser om så.. Er utrolig hvor mange som er villig til å låne ut våpenet sitt for at du skal kunne skyte. Første feltstevnet mitt hadde jeg ingen våpen selv. Fikk låne både 9mm for å skyte grovfelt, millitærfelt og revolver til revolverfelt og magnum1. Får du aktivitet på loggen din, og prøvd ut masse forskjellig uten å "feilkjøpe"
  18. Har det skjedd noe endring med søknader i det siste? Jeg var innom politikammeret i Tromsø i dag for å levere søknad på 9mm siden jeg solgte min gamle. Det første var at jeg måtte fylle ut ALT om pistolen. Hele rukkelet. Type, modell, løpslengde, navn osv, osv.. Nå hadde jeg "flaks" med at det ligger en ny 9mm og venter på meg hos Intersport så jeg vet jo alt sammen, men dette må da være bare en vanskelig person på politikammeret? Det andre var også at jeg fikk ikke levere inn våpenkortet mitt og kjøpers søknad. Det måtte jeg pent sende selv ned til Agder politikammer hvor søknaden var innvilget. Dette også helt nytt, siden når jeg solgte min 22 og søkte på nytt leverte jeg alt sammen i Tromsø også ordnet de resten. Så ikke bare måtte jeg betale gebyret, men måtte pent ned til postkontoret for å ordne konvolutt og frimerke til kjøpers søknad også.
  19. Om du vil ha noe som ligner en vanlig pistol kan jeg anbefale GSG 1911.
  20. Etter mye justering siden jeg ønsket nedpress på 30, så fant jeg ut at uansett hva jeg gjorde ble kula dytta ned til 28. Dette var med "lånte" blykuler rundneset som var kjøpt og ikke egenstøpt som mine. Jeg bruker lee sin cone 124. Da jeg prøvde de lånte kulene ble de presset ned til 28 uansett om jeg fjernet den i midten som presser ned kula. Jeg lurte på om kula kanskje var litt for stor, så jeg sizet den med lee sin 9mm sizer. Skal være 356, men har lest at de kan size litt for mye så de blir 355. Har ikke elektronisk skyvelær, men skal skaffe. Lurte på om noen andre har testet å bruke .357 die for nedpress av kule og fastkrymp på 9mm hylse? Om lee sizer litt for mye ned, så vurderte jeg å skaffe .357 sizer for å få de .356, men da er som sagt problemet med å sette nepresset riktig og krymp av hylsa. Finnes det evt. Bedre die jeg kan bytte til sm vil passe lee turret pressa? Bruker en (tror det er lyman?) powder guard i turret pressa, så gjengene på diene virker universale?
  21. Jeg har en Tanfoglio gold match 6" som jeg liker veldig godt. Eneste problemet mitt nå er når jeg er begynt med praktisk skyting. Der blir 6" for langt uten å havne i open. Jeg kunne tenkt meg i standard. Kan jeg ordne meg en komplett 5" topp i 9x19 uten mye papirer? Mener å lest at man kan kjøpe reserveløp uten at man må søke om det, men at det går som en våpendel? Er jo flere Tanfoglio versjoner som er helt lik min bare med 5" topp/løp. Mener og det finnes 22" topp i 5" til Tanfoglio som vil passe. I dag kan jeg bruke min 6" i Grovfelt, Millitærfelt, NROF skyting uten problemer. Men ikke der jeg vil i praktisk skyting. Tenkte å få løst det uten å måtte kjøpe et våpen til samt holde meg til samme kaliber siden jeg støper og lader selv.
  22. Har også Tanfoglio Gold Match 9x19 og har aldri vært kresen i kosten..
×
×
  • Create New...