Jump to content

glockoman

Members
  • Posts

    96
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by glockoman

  1. Jeg har skutt en del militærfelt med 40. Men vil påstå at du bør lade selv hvis det skal ha noe for seg. Det er ikke noe problem å lade 40 ned mot 120 i faktor. Rekyl og munningsvipp blir meget behagelig og føles mer eller mindre som 9mm. På den andre siden koster kulene mer, utvalget av kuler er mindre og det er dårligere tilgang på hylser. Dermed står 9mm igjen som et mer fornuftig valg, der du også vil ha tilgang på fabrikkammunisjon til nogenlunde fornuftig pris. En bonus med 9mm er at du også kan få en ekstrarunde og skyte grovfelt.
  2. Jeg har kjøpt ombyggingssett kal 32 istedenfor komplett pistol. Jeg spurte våpenkontoret om det var ok via mail, og de sa det ikke var noe problem. Fikk svar samme dag om jeg ikke husker feil. Så la jeg ved svaret deres da jeg kjøpte. Spør via mail, så har du det skriftlig hvis det skulle bli spørsmål.
  3. Det er nytt opplegg. Tillatelsen sendes så snart den er ferdig behandlet, og statens innkrevingssentral krever inn gebyret. Dermed får en gjerne papirene før en rekker å betale.
  4. Resultatet må legges inn for hver skytter i tillegg til at det lages resultatliste. Jeg mener det kan gjøres automatisk i både inrx og megalink. Ellers kan det også legges inn manuelt. Manuelt er enkelt, men kan ta litt tid og er kjedelig Hvis kun resultalista lastes opp vil ikke aktiviteten registreres på den enkelte skytter.
  5. MK4 har jeg aldri vært borti, men hadde ikke gidda betale noe ekstra for at den skulle være lettere å få sammen igjen etter puss. Personlig synes jeg MK2/3 er helt grei. Det er 0 problem om en skjønner hvordan den henger sammen, og det er ikke akkurat noen komplisert sak. Etter å ha gjort det en gang eller to skjønner de fleste fort hvordan den henger ihop.
  6. Han sier han ikke vil ha en matchpistol. Ruger er robust og billig, og det er lite tull med dem. Og ingen av de jeg har vært borti har hatt utfordringer med funksjonering. Ikke er det noe problem å få tak i deler heller. Kjøper han en MK2 eller MK3 går han ikke på noen økonomisk smell når han finner ut at han vil ha en moderne matchpistol. MK2 og 3 finner en gjerne til 1500-2000 om en er heldig. Og mange av dem har bare samlet støv uten at de har vært brukt så mye. Selv skyter jeg pardini, men jeg har da prøvd ruger et par ganger på norgesfelt. Og jeg ser hva de som skyter ruger i egen klubb får til på feltstevner. Når det gjelder eldre våpentyper er det greit å sjekke tilstand på våpenet, og tilgang på deler og magasiner før en hiver seg på noe slikt.
  7. Hvis du på liv og død ikke vil ha en pistol med anatomisk grep vil jeg anbefale å finne en brukt Ruger MK2 eller MK3. De er billig i innkjøp og trenger lite omsorg. Og oppgraderer du med volquartsen-deler blir den faktisk helt fin til feltskyting. Buckmark vil jeg sterkt fraråde.
  8. Takk, da skal jeg gi dem et forsøkt.
  9. Er det noen her inne som har tips til lading og valg av kuler til STI Perfect 10? HN 180 grs HP, med 3N37 og N350 ga skuffende dårlig resultat ift det jeg har brukt i 9mm. Har også prøvd noen belagte 180 grs kuler jeg hadde liggende fra jeg hadde 40 S&W. Disse ga pen samling på 25 meter sammen med 3N37. Problemet er at jeg ikke vet hvilken produsent de var fra, og jeg har bare igjen rundt 50 av dem. Så da er jeg like langt.
  10. Min erfaring med Modell 41 er at den fusker for mye til å benyttes til feltskyting. Jeg vil heller anbefale Ruger MK2 eller MK3 med Volquartsen-avtrekk hvis en av en eller annen grunn ikke vil bli sett med en matchpistol. De Rugerne jeg har borti har generelt vært driftsikre, og Volquartsen-avtrekket er i alle fall ikke noe dårligere enn på modell 41. Et annet prisgunstig alternativ kan være en eldre Walther GSP.
  11. Hvorfor skulle de ikke det? Våpenet er tillatt til spesial. Er behovet spesial, så dekker den det behovet. Jeg har hatt 357 som spesialrevolver selv. Det er ikke lov med magnum på revolverfelt heller, men de fleste bruker revolver i 357. Jeg har heller ikke hatt problemer med å få innvilget 357 til revolverfelt.
  12. Du kan skyte 38 med den. Så er ikke noe problem å bruke den til spesial selv om revolveren er 357.
  13. Jeg synes lengre siktelinje er en fordel. Og lengre våpen bidrar til at det blir mer stabilt. Til militærfelt vil jeg derfor anbefale 6 tommer fremfor 5 tommer. Spesielt på norgesfelt der det er en del små skiver og 10 sekunder hele veien.
  14. Hvis en kjøper våpen til mindreårig får en et våpenkort som må fornyes for 2 år i gangen. Våpenkortet står i navnet på foresatt. I tillegg påføres navn på bruker/barnet og utløpsdato. Våpenet går ikke på evt kvote for foresatt. Den som våpenkortet står på må være med når våpenet skal ut av skapet. Jentungen har hatt pistol siden hun var 12, så har prøvd det i praksis.
  15. Sjekk sporene i sleiden som glir mot ramma. Spesielt der motsvarende spor i ramma står når sleiden er i fremre og bakre stilling, i tillegg til helt bak på sleiden i samme sporet. Sjekk også sleiden i fronten der rekylfjærstanga kommer ut. Dersom den har fått seg et slag mot fronten kan det oppstå sprekk. Du kan kontrollere om det er sprekk ved utkasteråpningen ved å presse sleiden mot en bordkant, som om du skulle bøye den. Sprekken vil da evt bli mer synlig.
  16. Er det til militæfelt? Til militærfelt vil jeg anbefale å se på 1911, 2011 og Pardini GT9 og P210 før du evt kjøper noe annet. Apeiro er vel en 2011 med 5 tommer pipe. Jeg vil anbefale deg å i alle fall vurdere 6 tommer til felt.
  17. Send politiet en mail, vis til søknaden og forklar hvorfor du ønsker å bytte kaliber, og at nytt kaliber også dekker opprinnelig bruksområde. Jeg har alltid fått svar samme dag eller senest dagen etter når jeg har spurt om endringer.
  18. Vil anbefale å prøve HN 125 grs HP og HN 145 grs HP. Jeg har ikke skutt kjempemye med P210’en, men den samlet overraskende bra med de kulene der i alle fall.
  19. Vil anbefale å prøve både 5 og 6 tommer 1911, 2011, P210 og Pardini før du kjøper noe annet til militærfelt.
  20. Vanskelig å si. En kan være heldig å snuble over noe ekstra billig. I utgangspunktet kanskje 500 ekstra pr generasjon opp til gen 4. Gen 5 kanskje rundt 6-7000 på bruktmarkedet. Når det gjelder grepet er det smak og behag. I utgangspunktet foretrekker jeg grep uten spor for fingrene. Jeg har skutt noen tusen med Forsvarets gen 1, og hadde ikke noe problemer med dem.
  21. Jeg ville ikke betalt mye mer enn rundt 3500 for en gen 1. Men kommer an på tilstand og hvordan den ser ut innvendig i sleiden.
  22. De så de hadde på xxl på Lade forrige uke. 2,79 for 115 grs Fiocchi om jeg ikke husker feil.
  23. Står noen tips her: https://www.bullseyeforum.net/t4646-ruger-trigger-too-light
  24. Vil anbefale å i det minste prøve å holde en før du kjøper. Jeg så på en første gangen jeg skulle kjøpe pistol. På bilder så den grei ut, men ellers likte jeg ca 0. Jeg har sett de ny i butikk for mange år siden, og mener jeg har sett de på Finn. Men antar de ikke ble solgt i noe stort antall.
  25. Enig, men selve avtrekkeren til Tandemkross føles veldig riktig for meg på «1911»-ramma. På den vanlige ramma er det Volquartsen hele veien.
×
×
  • Create New...