Jump to content

fetos

Members
  • Posts

    0
  • Joined

  • Last visited

fetos's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. fetos

    Ettersøk

    volda, verdens navle
  2. fetos

    Ettersøk

    Takk for svar! Skal sjekke ut om det er noke der som ikkje er for langt vekk
  3. fetos

    Ettersøk

    Ja, den eldste hunden veit at den skal spore når den får på seg selen. Blir veldig ivrig og sporar hit og dit før vi kjem fram til starten. Dei plukkar opp dei minste signal og lærar rutinene veldig fort! Men en ting til eg lurar på no, veit dokke om ei nettside eg kan finne oversikt over kurs som blir holdt? Var inn på nkk og njff men fant ingenting.
  4. fetos

    Ettersøk

    Da er første sporøkta unnagjort og resultatet blei sånn eg hadde forventa. Den eldste hunden fekk et 100 m longt spor der eg hadde en vinkel i, ho gjekk seg av sporet i vinkelen men klarte og finne tilbake til det etter ei stond. Den yngste fekk et 20 m longt spor som låg atme ei gran, ho forsto ikkje so mykje i starten og satt seg ned og såg på mej. Etter enda ei påvisning(?) av meg kom ho igang og klarte det uten store problem, kor lenge bør eg vente til neste økt? Er litt gira på å gå et lite spor med den yngste ganske snart, da eg trur ho ikkje heilt forsto poenget. Trur også ho er litt "skada" av alle godtbitsøka ho he fått, ho forstår ordet søk men det betyr jo at her skal ligge en godbit i nærheita
  5. fetos

    Ettersøk

    takk for svaret jaktlykke, da bynde treninga imårgå!
  6. fetos

    Ettersøk

    Alle svar er vell gode svar? Kas rasa går for og vere viltskarpe da? elghund? en dachs er vell viltskarp men klare den og stoppe et storvilt? Den eldste flatten min viser tegn til kansje å vere skarp, den vil etter et dyr om den ser det.. om den vil forfølge det å eventuelt stoppe det veit ej ikkje da den aldri he komt so longt. tilbake til det dinne tråden handlar om da : når ej kjem i gang med sporinga og hundane mestrar det bedre enn den "normale" hund, vil ditte påvirke dei til å ville spore alle spor dei kjem over når vi går tur? Ej spør for ej veit ikkje.. grunnen til at ej spør er at ej er usikker på om ej vil ha en hund som ej ikkje kan stole på når vi går tur. Korleis er det når dokke er ute i skauen? Går dokke med dei i band året rundt?
  7. Etter og ha følgt med på dinne tråden og den fra i fjor bestemte ej mej for å prøve fangstlivet sjøl, 3 belisle 160 blei kjøpt inn og kasse blei snekkra... Fellene blei satt opp litt på måfå men der var ivertfall mår i området! Vekene gjekk men ingen mår låg i i fella, den nøyde sej med å gå under og litt nedafor. Ej byndte og miste trua og bestemte mej for å ta inn fellene, gleden va da stor når ej kom til den første fella og såg en hale stikke ut! Va litt skeptisk i starten, redd den va i livet og ville angripe når ej kom for nær, tok derfor ei grein og dytta litt bort i den. Ingen reaksjon og pulsen roa sej. Ej kan med handa på hjerte sei ej aldri he våre so stolt og glad noken gong! Glad for at den hadde død momentant( ingen klore merker på kassa) og stolt for at ej hadde lykkast! Måren var en hannmår etter det ej klarte og kjenne mej fram til, veide 1,6 kg og ganske lys i pelsen på ryggen. Skal prøve å få lagt ut et bilde iløpet av veka, er ny på forumet so må prøve mej fram. Den blei tatt på tampong dyppa i honning og anis frø.
  8. fetos

    Ettersøk

    Skal uansett bynde å trene med begge, den yngste hunden er den med minst interesse for spor/vilt. Kansje den vil egne sej best? å gå tur med hundane lause er noke ej verdsette høgt, derfor var ej usikker på om å bynde med sportrening kansje ville trigge dei til å følge spor når vi kun gjekk tur og deretter forsvinne etter dyret? Eller vil hunden lære sej at langlina og sporselen betyr sporing og kun halsband betyr tur?
  9. fetos

    Ettersøk

    Ok, da skal ej ordne mej litt blod og komme mej i gang med treninga. Da tolka du rett, flaten he vell ikkje akkurat den største jaktlysta men den ligge der. He aldri opplevd at dei he stukke etter dyr men ser at den eldste vil, den fe berre ikkje lov. Føle det blei litt mykje forsvaring her og innser at ej kansje virka som en arrogant idiot, er fult klar over at tida vi går inn i no er dyra veldig sårbare og nye kjem til. Det er ikkje sånn at ej går med hundane lause på fjellet når rype kyllingane ikkje kan flyge eller i skauen når hjorten er svak etter en lang vinter.
  10. fetos

    Ettersøk

    ja ej føle mej so trygg på hunden/hundane mine, klart alle vil sei det samme heilt til noke skal skje men ingenting he skjedd til den dag i dag og vi he hatt nærkontakt med dyr fleire gonga.. Den dagen noke eventuelt skulle skje vil ej sjølsagt ta konsekvensane av det, men ej lika å kunne bevege mej fritt i naturen og det trur ej hundane mine også gjer.
  11. fetos

    Ettersøk

    ok, takk for svar! Ej går me hundane i skauen uten band nesten heile året, her ekje saud i området so det går fint. Veit at det ikkje er lov men ej føle mej so trygg på hundane at den risikoen er ej villig til og ta, en ting ej ivertfall meinar er at man aldri blir trygg på hunden om den altid går med band! Hadde heilt sikkert tenkt litt annaleis om hundane stakk av, men dei helde sej max 50 meter ifra mej heile turen
  12. fetos

    Ettersøk

    Hei! Er ny på forumet men he følgt med og lært mykje nytt her leeeenge, forbanna fin plass med monge råd og tips. Men no he det sej sånn at ej vil trene opp hundane mine til ettersøk og lure derfor på følgande : 1. Ka slags blod er lov? he hørt litt rundt og fått høre at det skal være vilt blod (?) noke som virka egentlig ganske logisk for min del 2. Når man he komt litt i gang og hunden bynde å få dreisen på det, korleis vil det da bli å sleppe den i skauen på tur? vil den stikke av på det første sporet den kjem over? Begge hundane er flatcoats, tisper på 1,5 og 3 år. Den eldste he vi trent litt på spor med NRH og kom ganske bra i gang so ho kan å gå spor sånn passe. Ho er som en flat generelt, mykje energi og litt i overkant med stress! Den yngste er super rolig og veldig kontakt søkandes. Hinna sitt første møte med hjort var ei kolle og kalv på ca 50 metershold, reaksjonen var og sette sej ned og glane på dei Det va det ej lurte på til no og litt om hundane, håpa på svar!
×
×
  • Create New...