Jump to content

Hans Olav

Members
  • Posts

    0
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Hans Olav's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Kan hvilket som helst skytterlag som arrangerer storviltprøven, også arrangere skyteprøve for bjørn?
  2. Er likt som dette ja, to stjerner over psf.
  3. Choke er 1/4 og 1/2 så det skal være greit.
  4. Ok, tusen takk☺ Da er det vel trygt å skyte det meste av patroner da?
  5. Er det mulig å få resepten,evt. på pm?
  6. Har en Lu-mar mod. Scirocco hagle kal.12/70 produsert i 94. Den er ikke fleur-de-lis merket, men har merket psf med to stjerner over. På løpet er det innstemplet kg 1.280. Hvor mye tåler hagla?
  7. Hei. Skal begynne å lade egne patroner så fort blyhagl blir tilgjengelig igjen. Regner med at noen her har prøvd ut mye forskjellig,og kan komme med noen tips i starten. Er ute etter å lade patroner i 12-70. Ønsker trange skuddbilder og høy fart, blir brukt mest til revjakt.Er også int. i erfaringer med hevi-shot til denne bruken.En annen ting jeg lurer på, er om man kan øke ladningen i ei 70-hylse om man bruker rullekrymp. Det blir jo nesten like god plass som i ei 76-hylse med stjerne? Ønsker forslag på komponenter som passer til mitt bruksområde, hadde vært kjekt å slippe å kjøpe inn så veldig mye forskjellig.
  8. 15 gram vulkan blir mye brukt av hundeførere pga. mindre fare for gjennomskyting.
  9. Hans Olav

    bjørnelukt

    Hei. Har gått til anskaffelse av en amerikansk foxhoundvalp som jeg skal begynne å prege på bjørn. I den forbindelse, lurer jeg på om noen har noen bjørnedeler de kunne tenke seg å selge. Send PM, blir veldig glad for hjelp med dette.
  10. Hei. Skal hente am. foxhound valp 1. August. Mor er Halabalan covergirl/foxy, far er Kettumiehen Nato. Hadde vært moro å høre om noen her inne har kjennskap til noen av foreldrene.
  11. Har testet ut litt forskjellig, og funnet fram til en ladning som går bra i rifla mi. Vil presisere at jeg overhodet ikke kan gå god for denne ladningen i andre våpen enn mitt, og all bruk av disse data er på eget ansvar. rws hylser federal 215 magnumhetter 10 grs n330 140 grs hornady sp interlock coal 70 mm Gir 300-312 m/sek i rifla mi, og er relativt stille. Presisjon ca.25 mm på 50 meter. Fikk ikke tak i raskere krutt, men hadde sikkert blitt enda mindre smell med n310 og lettere ladning, men er egentlig godt fornøyd likevel.
  12. Er ikke ute etter maks. Løpet er 52 cm. Tenker heller hvor lavt man kan gå, med tanke på soting, eller i verstefall SEE. Grunnen til at jeg vil prøve dette, er for å redusere smell og munningsblåst uten demper.
  13. Har tenkt å lade 85 grs. Sierra varminter med en redusert ladning n120, men er usikker på hvor lavt man bør gå, da jeg ikke finner dette kruttet i noen tabell. Noen som kan hjelpe?
  14. Har aimpoint selv på annen rifle, men skal montere kikkertsikte i hurtigmontasje, og ha åpne sikter når forholdene gjør det mer egnet.
  15. Skal jakte bjørn til høsten, og vurderer å skifte ut de åpne siktene på en a-bolt, da jeg ikke synes noe om de originale. Noen som vet hvor jeg kan få tak i fiberoptiske sikter som passer, eller har erfaring med sånne? Er også åpen for sikter uten fiber, men de må da være grove, og raske i bruk. Skal ikke brukes til presisjonsskyting, men raske skudd på moderate avstander.
×
×
  • Create New...