Jump to content

kongla

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

kongla's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. Jeg har jaktet med O/U hagle nå i mange år, men nå ønsker jeg og kjøpe meg en halvautomat. Spørsmålet er hvilken type jeg skal velge.? Hadde i hovedsak bare ett krav og det var at den skulle "spise" det meste av ammo. Fra leirdue til evt. villsvin. Nå i det siste har jeg blitt litt «forelska» i Beretta sin A400 Upland. Jeg er litt svak for treverk, så selv om dette ikke er ett krav syntes jeg denne virker fin. Problemet er at ingen av de jeg har vært i kontakt med av forhandlere har solgt denne haglen og kan heller ikke fortelle meg noe om den. Jeg liker ikke å kjøpe noe som ikke jeg vet fungerer. Så det jeg lurer på er om noen her inne har noen erfaring med denne type hagle?
  2. Har akkurat kjøpt en ny Zodiac Extreme jaktradio, problemet er at jeg ikke har noen jaktkanaler på den. Er det noen som vet hvem som kan hjelpe meg med dette? Skal være mulig å programmere kanaler på den.
  3. Veldig fornøyd med den swarovskien jeg allerede har, men vil ikke ha den samme kikkert`n på begge riflene, så tenkte derfor å kjøpe en med litt annen forstørrelse. Merker på den kikkerten jeg allerede har at jeg skjelden har forstørringa på under 5x, så tror ikke det vil bli noe problem at den ikke går lavere enn det. Har kikket litt på Zeiss også, men veldig fornøyd med den Swarovskien jeg har, så tror jeg vil ha det på kikkert nr. 2 også.
  4. Tenkte å kjøpe meg ny kikkert til rifle nr. 2. Har fra før en Swarovski Z6i 2,5-15 x 56 BT, men vurderer nå å kjøpe en Z6i 5-30 x 50 BT. Noen som har noen erfaring med denne? evt. hvilke andre typer anbefaler dere? Skal brukes til revejakt, rådyr og toppfugljakt.
  5. Jeg har en blaser R93 300wm, som jeg lurte på å montere lyddemper på. Har kikket litt rundt og ser det er veldig mange typer. Er det noen som har en å anbefale til den type caliber? Ser også det står på de forskjellige demperene Max kaliber 30. og max. kaliber 338. Er 30 kaliber kun 30.06 og 308? så jeg må velge den til kaliber 338?
  6. kongla

    Viltkamera..

    Har problemer med mitt viltkamera. Når jeg bytter nye batterier i det, fungerer de bare i ca. 1 uke før de er tomme igjen! Noen som har opplevd lignende? Første gangen jeg monterte inn nye batterier virket det ca.3 mnd. Har prøvd nye batterier 3 ganger nå..
  7. Vet ikke om dette er riktig sted å spørre om dette, eller om det er ett dumt spørsmål, men jeg har nå kjøpt meg en garmin astro hundepeiler. På min tidligere gps har jeg div punkter som jeg kunne tenkt å legge over på garmin. Feks 32 608080Ø 6836560N Så spørsmålet er hvordan legger jeg inn disse på min garmin!? Har prøvd, men får bare tastet inn den ene koordinaten! Skal 32 først fjernes?
  8. Vurderer å kjøpe meg ny GPS. Tenkte på en Astro 220. Noen som vet hvor jeg kan få tak i denne til en bra pris? Finnes jo så mye forskjellige priser. Har garmin noen planer om å komme med en ny modell?
  9. kongla

    Swarovski z6i

    Vurderer å kjøpe meg en Swarovski z6i 2.5-15x56 med B.T. Noen som har noe å utsette på denne? evt ting jeg må passe på? Lurte også på hvor jeg kan få tak i beskyttelse til å ha rundt kikkerten ved frakt(Scope coat)?
  10. Vurderer å kjøpe meg en Tikka med kaliber 243 nå.. Derfor lurte jeg på om noen har noe positivt/negativt og si om denne kaliberen og dette våpnet?
×
×
  • Create New...