Jump to content

..::Issa::..

Members
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

About ..::Issa::..

  • Birthday 09/20/1989

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

..::Issa::..'s Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Er det bare dyra man skal ha respekt for? nei, jeg syns det er ganske respektløst å ikke sette samme krav til mannen bare fordi man syns han er gammel og stusselig. Jeg har vel aldri sagt at han ikke skal ha de samme kravene.. Jeg bare spurte i forhold til regelverket.. Det betyr at hvis han kan bruke feks støtteben, så kan jo du også.. Jeg har aldri ment at noen skal ha særbehandling..
  2. Jepps, det var det.. I tillegg skal jeg prøve å finne noen som selger denne jegerstroppen, så får jeg overtale gubben til å prøve denne Noen ide hvor disse stroppene selges?
  3. Ja, det er nok en gråsone. Men jeg har sett litt av hvert på hver skytebane og derfor lurer jeg på hva deres erfaringer er og om noen her vet hvor grensene går. Står liksom ikke så mye i instruksen ifra Naturdirektoratet. Og ja, jeg er generelt veldig enig med deg ang minstekravet for å jakte. Det er egentlig ikke noe houks pokus å klare oppskytingsprøva. Men igjen ser jeg at verden ikke er svart/hvitt, og da bør man vurdere sakens side. Slik som denne saken er, ser jeg ikke noen stor fare for verken mennesker eller dyr, hvis han kan bruke et hjelpemiddel for å skyte opp. Vært med han så mye på jakt, og vet hvor ofte han sitter på poster der det som regel kommer elg på post. Det er ikke han jeg hadde vært bekymret for å skulle ha gjort noen skade. Alternativet er da heller at han blir sittende inne i stolen sin.. Istedenfor å komme med nedlatende kommentarer kan man vel prøve å finne en løsning som gavner både jeger og vilt? Hvis han klarer de 3 første med god margin burde han fremdeles klare å velte en elg, på jakt er det 1. skudd som teller. Jeg ville prøvd en jegerstropp, det er et hjelpemiddel man også kan bruke i skauen. Der kan man selvfølgelig også bruke 2fot, men de er ikke like fleksible som stroppen. Jeg må bare si takk for forståelse Men skal sjekke ut jegerstroppen jeg og gi han et tips om den
  4. Ja, det er en mulighet Skal si det til han jeg
  5. Første jeg ville ha gjort er å få en offentlig avlesning hos NKK. Når det gjelder hundens forutsetninger, så er mosjon alfa omega for HD-hunder. Riktig mosjon. Oppsøk gjerne vanntredemølle eller lignende hvis du har det i nærheten. Oppvarmning før noen store fysiske prestasjoner er også viktig, men også nedgåing også etter en løpetur eller lignende. Når det gjelder hundens livslengde, så har jeg den formeningen at kvalitet er bedre enn kvantitet.. Snakk med dyrlegen din og få gode råd hvordan du kan holde hunden din i best mulig form. Deretter bruk hunden din så lenge plagene ikke er der. Når det gjelder jakthunder, så er det mye bedre for de å bli brukt i 6 år enn å ligge i sofan i 10 år.. Lykke til Edit: men leddplager er det også viktig å holde hunden tynnest mulig for å slippe ekstra belastninger unødvendig..
  6. hehe ja, trening ville nok ha hjulpet.. Evt noe justering av kikkert, men ikke bestandig like lett å forklare en gammel gubbe dette Men igjen, så er vel gubben nærmere 85 og mistet mye styrke i hendene, så det er vel heller ikke rart at han blir fort for sliten til å få 5 skudd inni sirkelen på rappen. De første skuddene er jo grei. Det skal også sies at jeg er ikke særlig bekymret for at han skal skadeskyte noen dyr, for han har ikke tid til å sitte på post, farter litt rundt og er med mest for turen sin skyld. Dessverre ser han ingen vits å være med hvis han ikke har skutt opp, og han har absolutt godt av å komme seg ut å være med Jeg har selv sett at ikke fastmontert støtteben har blitt brukt, men hadde vært greit å funnet noe der det står at det er lovlig eller evt hvordan jeg skal tolke lovteksten.. Min tolkning er jo at så lenge det ikke er fastmontert så er det greit, men det betyr jo ikke at de som er på skytebanen har samme tolkning..
  7. Lurer på hva deres erfaring er her? Casen er en eldre mann i sin beste alder som sliter med å holde geværet stødig nok til å få fem skudd innenfor. Det blir alltid en slenger. I regelverket står det at det er ikke lov å bruke fastmontert støtteben, men det finnes jo støtteben som ikke er fastmontert.. Hva med dette? Reim har han enda ikke funnet ei god ei som passer han..
  8. Og da me mulighet for å skyte opp? Og dette på banen ved jonsvatne ja?
  9. Min kjære har jobbet ganske mye og litt overalt i sommer, slik at han ikke har fått til å skutt opp enda. Tenkte han skulle ta seg en kveld nå til uka, siden han har prøveskuddene, men uansett hvor jeg sjekker så har siste oppskytingskvelden vært.. Noen som vet hvor han har mulighet til å få skutt opp hen?
  10. Må bare si tusen takk til Dadden og Draageel for at de sender skanker til meg =)
  11. Ja, hvis h*n heller vil det, så er det helt i orden for meg =) Men jeg vil, som sagt til en annen, betale for skankene og porto... Men fint at folk sier ifra før de evt sender da, så slipper jeg plutselig å få mange hundre skanker i posten haha
  12. Jeg har ei rottweilertispe på 5 år og bruker royal canine. Jeg har prøvd veldig mye frem og tilbake og dette var det som passet best.. På dachsen brukte jeg vom og hundemat og RC til han.. Siden han nektet å spise rent tørrfor.. Når det kommer til fordiskusjoner kommer det alltid være noen, og alltid kommer det til å være forskjellige meninger. Men for min del er det aller viktigste er at man finner et for som passer hunden din perfekt, ikke hva foret heter. Min personlige mening er likevel at jeg tror man gjør en liten investering for hunden helse og investere i et skikkelig for istedenfor å bruke et billig for. Og når det gjelder promping; hunder som promper uvanlig mye, kan det faktisk løses ved å gi foret oppbløtt =)
  13. Takk for tilbudet =) Kjem innom en tur jeg når jeg er i området Sender deg en pm jeg hvis det blir aktuelt =)
  14. Det jeg har lært når hunden sporer av blodsporet og inn på ferskspor, er å vær me hunden et lite stykke. Rund av og gå rett til bilen.. La den sitte der en times tid og så sett den på sporet igjen.. Det forutsetter selvfølgelig at den riktige belønningen er i slutten av sporet (og helst ikke i lommene dine!).. Hunden lærer at slikt tull som å spore av blodsporet lønner seg ikke..
  15. Klart det går =) Jeg selv har begynt me frøkna mi på 5 år.. 2 spor og kommet oss på 100 m og 9 timer gammelt allerede =) Red: Frøkna mi er også helt gal etter katter, angriper sauer og er ikke engang en jakthund
×
×
  • Create New...