Jump to content

Loaded

Members
  • Posts

    63
  • Joined

  • Last visited

About Loaded

  • Birthday 04/19/1985

Loaded's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Meget COOL Hvordan er det å få noe slikt til norges land?
  2. Prisen er meget overkommelig. Men jeg klarer ikke å leve med måten ting blir presentert på. Det er bare mye pisspreik i beste "America, fuck yeah" stil. Det er rett og slett like talentløst som all annen TV produsert i Amerika. Plottet er som følger: Lang intro med masse sponsorer --> snakking om hva de skal gjøre --> 2min med jakt --> reklame --> oppsummering av hva som skulle skje før reklamepausen --> 2min med innhold(dyret ble gjerne skutt her) --> high five, yeah baby, masse dritt --> reklame --> takk til mor og far og gud for at vi får jakte i et så vakkert land + sponsorer WWW.JAKTFILM.SE for alle som ikke liker blod, svette og sverdfisk og lignende dritt
  3. @Grågåsa: Er det andre ting fugl sitter på som du bare antar er greit å skyte på? Lyktestolper, hustak, tørkesnorer, flaggstenger osv
  4. Kan ikke de som mener 6,5x55 er for lite bare bruke noe større, og de som mener det er passlig fortsette som før. Trenger ikke lovendringer for alt mulig....
  5. Jeg får ikke disse formlene til å stemme. Iallfall ikke dersom jeg bare slår de rett inn på kalkulator. Kunne formlene hatt godt av noen ekstra paranteser? Eller kunne du komt med et eksempel som inneholder tall med korrekt enhet? Det hadde vært svært supert Har prøvd å sette meg litt inn i multilaterasjon som JonnyVang sikkert bruker, men det er for mye for mitt enkle hode.
  6. Du jobber ikke tilfeldigvis på XXL-Lagunen jmonsen?
  7. Hørte en god historie fra en kar som jobber på XXL. Han hadde oppgitt lerduer som bruksområde på på søknaden sin og ble oppringt av en hyggelig dame som ikke kunne finne ut om lerduer var en jaktbar art i Norge, og således gyldig grunn for godkjenning av søknaden.
  8. Det er jo umulig å komme med noen definisjon på hva som er en rifle av militær karakter. For et utrent øye(les: random turgåer) vil mest trolig en mauser m98 med tofot, lyddemper, stor kikkert og patronpung på kolben fremstå som langt mer militær en en TRG uten dette tilbehøret. Man må da forby dette tilbehøret, eller så er man like langt. Det er jo åpenbart for alle som har innsikt at dette blir umulig og gjennomføre på en god måte. Men det er dessverre ingen garanti for at DN ikke vil prøve. For meg er det uforståelig at de ønsker å legge vekt på riflens utseende. Det må være funksjonen som står i fokus. Jeg skulle ønske vi kunne ha et samfunn der man ikke blir sett på som en redneck bare fordi man har jakt og våpen som hobby. Forslagene som har komt frem den siste tiden ang. halvautomater osv. frustrerer meg!
  9. Jeg ser veldig lite på sikteskinnen. Prøver å legge ann likt, og holde høyre øye på målet.
  10. Hadde en litt pussig, men etterhvert logisk opplevelse på skytebanen her en dag. Skulle skyte 75 skudd på lerdue, men det gikk virkelig dårlig. Tror jeg traff på 3-4 av 25 skudd de to første rundene. Motivasjonen var på bunn og jeg ville bare hjem, men jeg bestemte meg for å "sløse" bort de siste 25 også. Mens jeg ventet på en ledig plass på standplass sto jeg å funderte litt over tingenes tilstand. "-Hvorfor bommer jeg så jævlig i dag da? osv." Det er litt regn i luften, så jeg må pusse brillene. Jeg tar de av mens jeg ser på skrå opp mot standplass. MEN HVA I ALLE DAGER SKJER MED STANDPLASSBYGNINGEN NÅR JEG TAR AV BRILLENE?! Jeg tar de på og av ett par ganger, inntar siktepositur og blir stående og vippe brillene opp og ned mens jeg ser på et tre litt lenger borte.(ca 30 meters avstand) Mens jeg står der og betrakter treet som danser fra høyre til venstre går det opp for meg. "-Selvfølgelig.... BRILLENE! Jeg bruker jo aldri å skyte med briller." Det viste seg altså at lyset brytes gjennom brillene på en slik måte at det jeg sikter på egentlig befinner seg til venstre for det jeg ser når jeg kikker skrått gjennom brillene. På 30meters avstand faktisk så mye som 1,5 meter sideveis. De siste 25 ble skutt uten briller. Det ble betraktelig bedre. 18 av 25 for å være presis. Så det ble dagens lærdom. Snells lov forsvinner ikke selv om man lukker fysikkbøkene. For ordens skyld kan jeg nevne at dette var vanlige briller, typ: -1, 0 H og -1,75 V. Ikke skytebriller. Noen andre som har gjort samme oppdagelse, eller eventuelt ble tankefulle etter å ha lest dette? Eller er det bare jeg som har vandret rundt lykkelig og naiv, mens dette har vært kjent stoff for resten av verden?
  11. Det må være mulig å formidle at man ikke kan straffe 485 000 våpeneiere for èn manns handlinger.
  12. Jeg fryktet at denne delen ville komme etter 22.07.2011. Media vil rette søkelyset på alt og alle som kan assoieres med Anders Behring Breivik, og politikerene ønsker å vise handlekraft. Jeg er rimelig sikker på at jakt ikke blir forbudt i Norge, til det vil det være en alt for stor kostnad for staten å forvalte viltressursene. Men hvem vet hvor vanskelig det kan bli å drive jakten? Jeg synes det er trist at ikke folk klarer å se at dette er en persons handlinger. En så dedikert og disiplinert syk mann som Breivik kan ingen endringer i lover og regler stoppe. Han kunne sikkert utdannet seg til skytebas og fått tak i dynamit lovlig dersom han følte behovet. Lovendriger i kjølvannet av denne katastrofen vil bare ramme lovlydige borgere og danne en illusjon av framgang for alle som ikke er berørt. Stoltenberg sa at vi skal "fortsette som før." Jeg er ikke sikker på at vi kan føle oss trygge på det. Vi som våpeneiere må minne samfunnet på at 485 000 lovlydige våpeneiere ikke bør straffes for en manns handlinger. Vi er en utsatt gruppe og lett å sette i bås for den som ikke ser nytten i våre interesser. Jeg fryker at ting kan ta en gal vending dersom ingen fra "vår side" kommer frem i media og nyanserer bildet. De utalelsene jeg har sett fra blandt annet Bergen PK og eksempelvis Farstad sin kommentar er ikke med på å bedre situasjonen. Brødkniven har jo hatt en sentral rolle på mange åsted gjennom historien, men jeg har aldri hørt noe om å forby den. Det er fordi folk flest har et forhold til den, og ser nytten av den. Når det gjelder våpen frykter jeg at resten av Norge er istand til å tole så inderlig vel, den urett som ikke rammer de selv. Mulig jeg maler med fargen svart her. Men jeg hadde behov for å få tankene ut blandt folk som kanskje deler mine bekymringer.
  13. Jeg regner fløtegratinerte poteter som tilbehør jeg da, ikke hovedrett
  14. Dette blir 4 porsjoner (for arbeidskarer). Eller nok til 6 - 8 SV-ere. Du trenger: -10 store poteter -Ost i passende mengder -3dl fløte -salt og nykveret pepper 1. 10 store poteter - kok de møre på forhånd og salt kokevannet godt 2. Finn frem (en ikke alt for dyp) ildfast form og smør bunnen 3. Legg potetskiver i bunnen av formen, helst tyne skiver, typ 0,5 til 1cm 4. Hell litt fløte over det første laget, hiv på et tynt lag med raspet ost og ha på salt og pepper 5. Repeter dette lagvis til du går tom for poteter 6. På toppen heller du resten av fløten, drysser på litt S&P og topper med resten av osten Siden potetene allerede er kokt trenger denne versjonen bare 15min på 200 grader og derretter bruker du grillfunksjon til det ser pent ut Har du ikke grillelement i ovnen kjører du bare på 200 grader til det ser ferdig ut. Siden alt er ferdigkokt er det bare osten du trenger å ha kontroll på. Dette blir en svært "clean" utgave av fløtegratinerte poteter. Fordelen med dette er at hoverolleinnehaveren (biffen, lammelåret osv.) virkelig kommer til sin rett. Ingen hvitløk og løk som stjeler showet. Lykke til.
×
×
  • Create New...