Jump to content

AdArma81

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by AdArma81

  1. AdArma81

    Ny hund

    Hei. Jeg har en Bayersk Viltsporhund (BGS) som blir 4år i januar. Og han fungerer utmerket som familiehund og ettersøkshund. Som bandhund har jeg lite erfaring med han da jeg tidlig bestemte meg for å ha han som ren ettersøkshund, men den har såvidt blitt prøvd til dette også. Senest i høst da vi plutselig var litt i manko på gode elghunder(bandhund). Erfaringen fra høsten var at han er usedvanlig flink til å følge spor, kanskje litt for flink, da det er lite hensiktsmessig å følge spor som er et døgn gamle eller eldre.(Sikker observasjon av kryssing av vei samt spor på stedet et døgn før vi kom ruslende i samme spor.) Når vi først fant ferske spor gikk det unna som bare det. Men hva kan man forvente av en hund som bare blir trent på spor 1-2 dager gamle? Men samtidig vet jeg om andre BGS som blir brukt med stort hell på ferskspor av rådyr, hjort, elg, ulv og bjørn. De blir også brukt som løshund, hovedsaklig under ettersøk. Som hverdagshund, og det er jo det de er ca.10mnd i året, er ihvertfall vår blitt veldig bedagelig annlagt, en riktig sofagris om du vil. De er derimot kjent for å trenge mye mosjon, spesielt de to første årene, så min er nok litt utenfor standard akkurat der. Rasestandaren beskriver de også som noe reservert mot fremmede mennesker, men også der er min langt fra standaren. Han elsker ALLE! Men mye og god sosialiser fra ung alder er viktig. Det er også viktig at de får være en del av familien, og det er ikke en hund som egner seg for hundegård, hvis det er planen kan du egentlig bare glemme BGS, da omgang med fører og familien er nødvendig for at den skal fungere som brukshund. De har mye personlighet og kjærlighet, og viser det gjerne ved å snakke med deg eller ved å forlange kropskontakt. Da jeg først ble interessert i rasen, ble jeg fortalt av noen med inngående kjennskap til rasen at: "Jeg kjenner ingen som har Bayer, som ikke for lov til å ligge i senga." Over fire år etter kan jeg si følgende: "Jeg kjenner ingen som har Bayer, som ikke for lov til å ligge i senga." Hvor i landet bor du LynxGT? Kanskje kjenner jeg noen i nærheten som lar deg komme å hilse på. Hvis du bestemmer deg for BGS, sørg i så fall for å kjøp en valp fra et kull godkjent fra NSHK. De bruker mye tid og energi på å avle frem sunne og friske individer. Med så få individer det er i Norge skal det lite til for å ødelegge for rasen.
  2. Hei. Nå har jeg riktignok hørt om at det har skjedd, men jeg tror det er litt overdrevet. Har hatt min AZ1900 i litt over 14år, og skutt flere tusen skudd med den i tillegg til mye tørrtrening for å øve på kjapp repetering med kolben i skuldra, først som 6,5x55 og nå som 9,3 x62 og hevarmen har ikke falt av på min. Jeg synes det er ei fenomenal rifle med nydelig sluttstykkegange og, på min ihvertfall, et meget godt avtrekk som aldri har blitt rørt siden den ble kjøpt. Dette er min absolutte favoritt blandt langbørsene i skapet. Nå skal det sies at jeg synes finnishen har blitt dårligere på de siste utgavene, så jeg ville vel ha gått for en litt eldre utgave uten løst magasin.
  3. En ting du kan sjekke er om hanene er så slarkete at den kan slå borti kanten på ramma/lokket til avtrekkermekanismen før den treffer stiften. Jeg hadde lenge problemer med dette på min, og det hjalp ikke hvor stram slagfjæra var. Energien ble borte da hanen traf kanten. Og etterhvert ble det et hakk der, og det var jo selfølgelig først da jeg oppdaget det. Etter at hanen ble skimset på plass var problemet borte. Er vist ikke helt uvanlig har jeg hørt i ettertid. Fryktelig irriterende at S&W ikke sjekker denne detaljen på fabrikk.
  4. Er vel kanskje slik at det er T/C jeg klager på i og med at de ikke svarer de heller. Men det må vær lov å bli oppgitt når man må vente så lenge. Har forresten ikke fått svar på mail fra Winge heller de siste gangene. Har kikket gjennom Ed's, og ser ikke delen jeg trenger der heller. (Trenger swingout delen på hanen.) Midway har den ikke, brownells har den ikke og jeg har nå sjekket rundt en del ellers også.. Så hvis noen har tips om hvor jeg kan få tak i en slik del( eller har den til overs selv) blir jeg meget takknemelig. Våpnet er jo ikke ubrukelig uten den, men tungvint er det. Og det er jo en fare for at man kan glippe hanen ved nedspenning. Så på noe jakt har den ikke fått blitt med enda.
  5. Vel.. Sendte mail til dem også, i august, og forklarte situasjonen. Men ikke fått svar enda. Regner med det er litt mer enn normal svar tid for kundebehandlinga dems. Kan prøve igjen, og fortelle dem at jeg faktisk vil betale for delen, selv om jeg mener det er en garanti sak når den ryker etter 3mnd og ca 200skudd.
  6. Jeg har nå ventet 14mnd på en del til min Encore. Får til svar at T/C ikke vil sende deler. (Eller noe i den rettning) Høres jo merkelig ut, men sender de ikke våpen skal det vel noe til at de sender deler. Heldigvis, i denne sammenheng, har brodern akkurat flytta til Texas. Så hvis T/C klarer å levere delen der må det vel være mulighet for at det skulle gå ann å sende den hit. Men jeg skulle gjerne hatt noen piper til pangen også, mange egentlig. Men det blir vel værre. Så det får jeg vel se om det går ann å gjøre noe med senere.
×
×
  • Create New...