Jump to content

quattro

Members
  • Posts

    279
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by quattro

  1. Takker culot !! 52 gram gir sikkert mye rekyl i min over/under hagle,men ikkje i min fast black(halvauto). I den er rekylen veldig svak,med tunge ladninger. Satser på å bruke ammunisjonen til rype og skogsfugl kanskje skarv.
  2. Kvart år får eg beskjed av kånemor å søke opp denne tråden. Har blitt ein tradisjon å bruke oppskrifta til Mauser68. Denne typen tråder med bilder og gode beskrivelser er gull verdt. Har i tillegg eit par kollegaer som bruker denne tråden. Så godt og så billig God Jul og takk for denne tråden !!
  3. Takker M67. Merkelig at det ikke er lov å jakte med bly på ender. Ser at det er lovlig på skarv og ærfugl som lever i samme områdene.
  4. M67,Tenker du da US eller norsk størrelse? Har fått tak i ein del blyammunisjon som eg er litt usikker på : Fiocchi Magnum 12/76 52g N'5 2.9mm Winchester Super speed G2 12/70 36g N'5 2.9mm Lurer på om denne er egnet til sjøfugl?
  5. Hvilken haglstørrelse bruker dere på andejakt? Tenker da på blyhagl.
  6. Ser Jaktdepotet selger rimelige Savage rifler. Noen som kjenner til svakheter med disse riflene?
  7. Takker for at dere holder tråden gående med gode erfaringer. Kan jo nevne at bruksområdet for rifla blir i hovedsak i viker og på holmer. Har mange store lune viker her i området der mye sjøfugl trekker inn fra havet når det er dårlig vær. Da er det fint å ligge kamuflert på land å skyte seg ein bedre middag.
  8. Her har det kommet mange gode argumenter både for og imot. 223 Rem er kommet høyt opp på lista mi. Når eg jakter på sjøfugl bruker eg mest hagle og 22lr. Det eg liker best med salongen er det at den er så å si lydløs. Som regel aner ikke endene kor eg sitter,og returnerer gjerne til lokkeendene mine etter ei stund. Det eg er bekymra for er det at det blir mye smell med større kaliber. Vil 17hmr,22wmr og 223rem smelle omtrent likt med lyddemper?
  9. Takk M67 Og 17hmr har kanskje mindre vindavdrift enn 22wmr pga hastigheten eller?
  10. Takker for god info Joakim Vanskelig valg men wmr ammunisjon virker lettere å skaffe.
  11. Kan løpet på wmr kappes på minstemål uten at det går ut over fart og presisjon?
  12. Vil 22wmr gi høyere anslagsenergi enn 17hmr?
  13. Har eg sagt at eg skyter skarv med 22lr??
  14. Trenger råd angående kjøp av rifle til jakt på and og skarv. Noen som har efaringer å dele med 17 hmr og 22 wmr? Har 22 lr fra før men ønsker flatere kulebane og lengre skuddhold.
  15. Etter det siste innlegget mitt,sjekket eg selvangivelsen min Det resulterte i at eg bestilte eit Exped Downmat 7LW Pakket størrelse 27cm x 14cm. Mye dyrere enn planlagt,men satser på at eg får det eg betaler for. Takker for gode innlegg.
  16. Liggeunderlaget på bakdekket er eit alternativ. Sjøl liker eg å ha bakdekket fritt,tilfelle egenredning/cowboyredning. Ser at eg kommer til å øke budsjettet til rundt 1000 lappen. Håper å finne eit liggeunderlag som er lite og lett sammenrullet,varmt,mykt og som varer i 25 år
  17. Takker for svar. Skal sjekke dei to liggeunderlagene nevnt over. Bamse er sterkt vurdert,men er usikker på om eg klarer å plassere det i lasterommet på kajakken min. Ser at eg mulig må utvide budsjettet for finne passende underlag.
  18. Noen som har tips til rimelig og kompakt liggeunderlag til 3 sesongers friluftsliv? Tenker i prisklassen 500 kroner +- Har kikket mye på Bamse Extreme og den typen liggeunderlag,men ønsker halve størrelsen sammenrullet. Skal brukes på teltturer med kajakk og småviltjakt i fjellet. Skal ikkje brukes midtvinters.
  19. quattro

    Amfibi?

    Noen som veit når nettbutikken til Amfibi er oppe og går igjen?
  20. Har sjøl hatt både Diana 350 magnum og HW 97K,begge i 5.5mm. Begge er kvalitetsvåpen,men eg anbefaler HW 97K. 350 magnum blir veldig framtung og lang,men kraftig som fy. HW er kortere,bedre anlegg og grep på stokken. HW 97 er veldig lett å lade,og veldig god presisjon. Kommer til å kjøpe meg eit nytt HW 97K så snart sjansen byr seg.
  21. Kor mykje blir ca frakt på ein Hw40 fra scneider.de? Ser pistolen kommer på ca 877nok.
  22. Eg har begge to. Umulig å høre forskjell,kanskje målbart. Mener Atec er litt lettere,og billigere. Alm sin har nylon innerdel,resten er i stål. Synes Alm sin ser best ut på rifler med tynne løp.
  23. Samme svensken som jobbet på Xxl Haugesund tidligere. Xxl har tapt mange kroner på den karen:) (Nevnt i annen tråd). Synes nettbutikken til Winge fungerer greit,har svart på telefon også dei gangene eg har ringt. Der ser vi kor forskjellig vi kan oppfatte desse butikkene og selgerane.
  24. Eg bestilte ein rekylklakk i stål til min T3,den låg i postkassa etter ei uke. Tommelen opp fra meg
×
×
  • Create New...