Jump to content

Zomco

Members
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Zomco's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Zomco

    Trenings tips?

    Det første jeg vil anbefale er å låne deg litt literatur om hagle skyting på biblioteket. Viktig at du lærere deg å gjøre ting riktig fra starten slik at du ikke trener inn uvaner. Ha en klar formening om hvordan du skal montere hagla riktig. Så er det som skrevet over og finne seg et punkt å trene siktet i det du monterer. De forskjellige bøkene har flere tørr trenings tips. Kan nevne to for uten om montering. Tren korekt sving ved å føre siktet langs en tak list. Viktig å bruke overkroppen og ikke armene. En annen ting du kan gjøre hvis det er greit for skytebanen er å stå på siden av standplass med tomt våpen å tørr trene montering og sving på de duene som de andre skyter på. Noen baner har til og med avsatt plass til dette.
  2. Her er linken: http://www.voere.at/en/component/jdownloads/viewcategory/77-sicherheitsspannschloss.html?Itemid=5 Jeg har den delen som skal limes i et hull man skal bore.
  3. Jeg har en mauser med Voere oppspender. Har hatt litt problemer med klikk men skal stille stempelet lenger frem. Men mistenker også at dette kan ha noe med at bolten løsner litt når jeg slenger rundt med rifla på ryggen. Jeg ønsker derfor også å sette in bolt låsen men skjønner ikke helt hvor denne skal settes inn. Noen som har gjort dette før å kan sende meg et bilde med forklaring som er litt bedre en den som står i manualen?
  4. Har selv en Hova 1500. Kjøpte den for 5 år siden i 243 win. Var relativt fornøyd med den. Fikk aldri til å stille avtrekkeren så det ble bestilt nytt fra Timney. Fordelen med dette avtrekket er at det ikke er noe kryp og det er en veldig "krisp" følelse. Ulempen med det gamle var at når avtrekket var slik jeg ville ha det var det ikke mulig å sikre våpenet. Men i og med at rifle var så rimelig hadde jeg ingen betenkeligheter med å bygge den om når havesyken slo inn. Så nå står det en Lilja pipe i 6,5 x 47 Lapua i den. Det er en solid og god kasse og bruke som utgangspunkt. Den leverer i dag 5 skudd innenfor 1 cm med fabrikk ammunisjon. Kassa er relativt god for å bedde selv også. For å trekke tråden litt inn på det som forfatteren startet med så resonnerte jeg slik: Japan har en flere tusen år gammel tradisjon for å produsere våpen ( tenker da på sverd). Så japansk stål og kvalitets kontroll er vel langt bedre en en rekke andre europeiske produsenter.
  5. Her er 2 alternativer. http://www.soviet-propaganda.com/index. ... ducts_id=6 http://www.lundhags.se/jackor/#showProduct?id=16608 Første er en russisk bomulls uniform. Meget behagelig å gå med. Men den er beregnet for mange år med krig så de bruker vanlige knapper. Bukseseler anbefales men må kjøpes ekstra fra butikken. Nr to er Ahke serien fra Lundhags. Dette er en hybrid mellom bommul og goretex lignende materiale. Buksa er billigst på XXL men de fører ikke jakka. Jeg skal skaffe meg denne før jakta forde jeg trur dette er veien å gå for oss som ikke liker å renne bort under en goretex dress.
  6. Slenger inn et innlegg her. Har brukt Gunslinger 2 i et par år nå. Vil med en gang si at det er en fantastisk sekk selv om jeg mest kommer til å informere om de neggative sidene ved denne sekken. Det første jeg synes er litt dumt med sekken er at den er veldig tung for å kun være en dags tur sekk. Dette kommer av at de har "overprodusert" denne sekken. Med dette mener jeg at de har lagt inn alt for mange små lommer som du klarer å rote bort ting i og at de har brukt en enorm god kvalitet på materialene slik at du aldri vil klare å slite den ut. Dette medføre noget høy egenvekt og litt frustrasjon etter å finne ting, samt og bli stoppet i sikkerhets kontroller på flyplasser med amunisjon i sekken. (Ikke akkurat det kuleste å oppleve når man står på en flyplass i midt østen.) En annen ting er selv med stramme stropper virker sekken lit vinglette uten rifle i futeralet. Men når det negative er sagt vil jeg si at dette veier på ingen måte opp mot den bære konforen du har med denne sekken. Siste jakt turen jeg brukte den veide sekken 25 kg. Gikk i 8 dager med ski i tung løs snø, tilbake la ca 3 mil om dagen uten å sjenke en tanke at jeg gikk å bar noe som helst på ryggen. Med andre ord sekken gjør den jobben den skal gjøre. Forenkle transport av utsyr og våpen. Reimene er relativt gode å skyte med. De er flate men de har en plastikk spenne (den som holder bryst stroppen) akkurat der hvor kolben treffer skuledern min. Monteringen av hagla ble litt gal i starten frem til jeg fikk trent med sekken. Min neste sekk kommer også til å bli en Eberlestock. Sikler på Skycrane II
  7. Må dessverre si at ull er best. Men jeg skjønner problemene til de som sliter med fot svette. Svette inneholder en del salt som igjen binder mye fuktighet. Vann er lik kullebro. Så svetter du mye vil du fryse mer. Bomull kontra ull er at hvis bomull blir blir vått har det en varmeeffekt lik null mens ull har noe igjen. Hvor mye varmeeffekt du har spørs på hva slags ull og hvormye andre fiber som er blandet inn. Til dere fot svetter vil jeg anbefale som tidligere nevnt fuktsperre. Dette kan du oppnå med plastposer eller sealskin sokker. Sistnevnte kan være et godt tips til hjemme bruk også så kan besøken hos andre foregå uten fotvask og ekstra sokker. Uten på dette bruker dere en god ullsokk. Vær obs på at forsvarets sokker ikke er 100% ull. Det finnes mange bedre sivile alternativer der ute. Men det viktigste er at dere har vintersko som har god plass til både ekstra sokker og bevegelse. Valg av støvler har også litt og si. Her kommer lest og material valg inn. En god lærstøvvel er vel det mest anbefalte men de vil lekke litt. Dette kan kontres med fotposer eller gode gamasjer. Goretex støvler er gode men de binder en del fuktighet i seg og vil bli kalde og harde. Med andre ord du vil gå med en is klump rundt foten. Gummi leder kulde bedre enn lær men du holder deg i det minste tørr for fukt utenifra. Disse støvlene kommer da gjerne med en ullfilt liner som igjen gjør dem bedere en vanlige lær støvler. Men alle har sine preferanser så dere får finne ut slev hva dere ønsker å bruke. Dette er tips og råd fra en som har fryst nokk på bena.
  8. Hvis du har en militær adresse får du % hos Jerven når du kjøper direkte fra dem.
  9. Her er en artikkel med et veldig godt tips. Funker gull: http://www.kk.no/869309/er-de-nye-skoen ... -og-trange Etter behandlingen bør du bruke fett. Vet det er en del som ikke anbefaler fett da de menere det gjør at sømmene åpner seg litt. Men gå over sømmende med flytende voks etter på så er det problemet fikset.
  10. Zomco

    Stridsekk

    Produksjonsåret står inne i et skjold å da sier det kun 67 ikke noe mer. Nr kan være nato nr. Spørs litt på oppbygningen av sifrene.
  11. Zomco

    militærets klær

    Jeg har lenge vurdert Garm ser ut som teknisk gode klær. Bare litt usikker på tykkelsen på stoffet. De andre ripstop uniformene jeg har slites lett.
  12. Et par gode alternativer: http://www.empirecanvasworks.com/truenorthboots.htm" target="_blank http://www.armynavydeals.com/asp/produc ... an%20MukWt" target="_blank Billigere er denne løsningen: http://www.google.no/imgres?q=berghaus+ ... 29,r:1,s:0 Koster 3-400 på ebay.co.uk
  13. Zomco

    militærets klær

    Slenger meg litt på denne tråden her. Har vært i systemet (les Forsvaret) siden 1994 og har vært ute en vinter natt før. Innerst mot huden en god ullunderbukse. Deretter netting. Den vi har i forsvaret er bra men lite holdbar. Finnes mange bra sivile modeller i både syntet og ull. Dette laget skal transportere fukt vekk fra kroppen. Anbefaler en modell med hel stoff på skuldrene. Unngå høy hals. Halsen bør du ha i neste lag som skal være ull. Forsvarets ullfrotte er meget bra men det er mange bra merker her. Vil vel ikke anbefale arctic brynje da du ikke har noen tempratur regulerings muligheter ved å ta av ulltrøya. Men den er veldig varm og god. Neste er skall lag. Hva du velger her er litt smak og behag. Jeg bruker membran kun som regntøy og vil vel helst anbefale bomull eller vadmel. Ulempen med M75 jaken (Forsvarets bomuls jakke) er at den har flere lag bommul som gjør den vanskelig og tørke. Felt buksa er deriomot er meget bra. Hvis dere går for membran må dere huske at den virker med det prinsippet at det det skal være et overtrykk inne i klærene som presser svetten ut. De fleste membran jakker har lufte løsninger som fjerner overtrykket. Fordelen med membranjakke er at den kan henges på stavene og fryse så er det bare å riste av fukten som har fryst til is. Husk membran er plastisk og smelter ved for stor varme (Bål og slikt). Husk at de fleste membran og bomulls dresser er meget bra så det går mest på de tekniske løsningene hvem du skal velge. På beina kjøp sivile sokker. Ha 100% ull å aldri bomul på bena. Ikke for stramme sokker for de stanser blod sirkulasjonen. Støvler, vil jeg si: ikke kjøp membran støvler. Vet jeg tråkker 90% på tærne her. Ulempen med membran støvler og flerlags lær støvler er at de er vanskelig å tørke og de vil derfor genererer fukt over flere dager. De testene vi har gjort har vist opp til 8 grader forskjell mellom tærne mellom mebran støvel og andre støvler. Støvlene bør være ett lags skin støvler med en uttagbar ullfiltsokk, gjerne med gummi neders for og ungå fukt. Ulempen med gummi er at det blir kaldere enn skinn men dette kan kontres med flere lag ull. Støvler med ett lag tørker du over natten hvis du tar ut ull sokken. Støvler jeg vet om med dette systemet er Lundhags Husky og Jørn kjengan. Utenpå støvlene bruk gamasjer eller fotposer. Selv bruker jeg Berghaus Yeti Gaiters. Fåes billigst på ebay.co.uk. Utenpå dette slenger du en billig vintercamo dress i fortinsvis bomull da dette er mer lydsvakt en plast. Til slutt må du ha et forsterknings plagg som du kan bruke når du tar pauser. Dette bår være en god ulljakke eller stor ull genser. Den skal være lett å ta av og på. Husk du skal vær litt frøsen når du skal begynne å gå. Da er du riktig kledd. Regulere temperaturen ved å ta av og på klær samt åpne og lukke skal bekledningen. Gå aldri slik at du begynner og svette med mindre du absolutt må. Ha et tørt skift til å hvile og sove i. Ha en ren skobørste i lomma til å tørke vekk snøen på klærne og utstyret ditt. Dette hjelper til å holde deg tørr. Det er ikke bare Norge som har vinter så du kan se på denne linken og se på noen bomulls uniformer som skal være ganske bra. http://www.soviet-propaganda.com/index. ... cPath=1_24" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank Håper dette har vært til hjelp.
  14. Litt erfaringer med Redring etter jakt i Sverige. Det første jeg merket når jeg tok på meg sekken å skulle gå, var etter et par test anlegg at med sekk så kommer hagla litt galt opp kontra på skytebanen. Dette var noe Redringen avslørte med en gang Selvsagt noe man kunne ha funnet ut på skytebanen hvis man hadde tatt med seg sekk der. (Anbefales! Noe jeg helt klart skal gjøre i fremtiden). Når det kom til selve skytingen merket jeg at jeg følte meg mer sikker i skudd øyelikket fordi jeg viste ut i fra ringen at hagla lå riktig. Men jeg skøyt akkurat som jeg gjør uten sikte. Hadde ikke fokuset på ringen i det heletatt. I løpet av de få dagene med jakt merket jeg at jeg holdt tilbake et par skudd fordi jeg så med en gang at anlegget var galt og brukte det halve sekundet forlang tid for å korigere. Sparte meg noen kr i amunisjon. (Fortsetter det slik har jeg spart inn siktett) Siktet er på ingen måte noen erstatning for trening men kan absolutt bidra til et par ekstra fugl i sekken. Jeg kommer til å trene både med og uten sikte i fremtiden. Du må fortsatt kunne skyte som om du ikke hadde sikte for å skyte bra med sikte. P.S Jeg driver med støkkjakt på skogsfugl. Noe som medfører at skuddet må gå relativt instingtivt uten mulighet for og bruke siktets egenskaper maksimalt.
  15. Ikke som jeg vet om pr nå. Men de forskjellige produsentene krever litt forskjellige modifikasjoner. Noen er vel enklere en andre. Selv har jeg satt in CDI Presisions. ( http://www.cdiprecisiongunworks.com/ ) Den var det en del tillpassing med da formen pa bunn metallet var litt anderledes formet en orginalen. I tillegg var det litt tykkere gods som betydde at jeg måtte fjerne litt ekstra. Ser at Jakt depotet kommer med et understykke med magasin nå. Vet ikke hvor mye jobb det er å tillpasse det. 3 små ulemper med den magasin løsningen jeg har valgt for uten om tillpassingen. Det er en taktisk utløser som gjør at magasinet kan lett taes ut. Det betyr også at man kan lett miste magasinet. AI magasinet jeg har er singel stakk ved åpningen som gjør at det er litt knot og lade det kontra duble stakk. Siste skudde i magasinet er litt knot å lade grunnet formen på magasin mater bunnen. Grunnen til at jeg satte i magasinet er at jeg har pikatini skinne. Det gjør det litt knotete og topp mate 5 skudd. Samt det gjør det enklere og tømme våpnet helt når du kommer inn fra jakt turen.
×
×
  • Create New...